Adanalı arkadaşlar bu karagöçer denilen yere nasıl gidilir ayrıntılı tarif edebilecek kimse var mı acaba!
Adanadan Karataş yoluna gir solaklı tuzla sapağından sağa dön yunsoğlu beldesi yol ayrımı var soldan doğru devam et yoldan hiç sapma taki karagöçer köprüsünü görene kadar köprüden sola devam et
sevgili adanalı arkadaşım karagöçer bir fenomendir. ben çocukluk yıllarımda gittiğimde pek bilen yoktu. ancak son 10 sene içinde amatör balıkçıların merkezi haline geldi ve çok iyi oldu. ve o bölgede kalıcı barakalar yapılmaya başlandı. ancak devlet belirli aralıklarla o bölgedeki barakaları yıkıyor. buna bir çözüm bulunması lazım. karagöçer amatör balıkçılığın yaşatılması için bir fırsattır. o bölgede yaşanılan güzel dostluklarımız, arkadaşlıklarımız var. bir zamanlar nam-ı diğer "muskar dedemiz" vardı orda geçen yıllarda merhum oldu. çirkin memet ve kardeşi ali rıza abi vardı. ve adlarını şimdi hatırlayamadığım bir çok insan... karagöçer yaşamalı...
klübeleri yıkma sebepleri orada içki içilmesi,kadın,esrar içilmesi vs gibi nedenlerdenmiş.Avcılık bir süre sonra amacını aşıyor demekki.Bence yıkılması iyi oldu.çünkü uzun bir süre levrek avlanamadığı için en azından popülasyonu artacaktır.doğal ve ulaşımı kolay bir yer olduğu için benimde sevdiğim mekanlardandır.İnkar edemem çok verimli levrekler aldım ordan.hele nisanda doyum olmaz oraya avatar resmi bile orda çekildi
aynen özkana katılıyorum.İlk gittiğim zaman o barakalardaki insanların efendice balık tuttuğunu zannetmiştim.Fakat akşam olunca içkiyi içen bağırmaya ve küfretmeye başlamışlardı.Sabaha karşı da bizim yanımızdan olta atanlar bize laf dokundurmaya başlamışlardı.'' Burayı da herkes öğrendi,Bilen bilmeyen geliyor, Elindeki mavi rapala balığa bile benzemiyor o burda iş yapmaz'' GİBİ... O rapala 1kg 600 gr levreği tutunca sesi kesilmişti. Karagöçeri babalarının tapulu arazisi zannediyorlardı.Acaba merak ediyorum barakayı kurunca devlete herhangi bir ücret ödüyorlar mı? Aynı barakalardan haylazlı da da var. Gitsinler de insanlık öğrensinler