Bu baligin ilk resmini gördügümde bu da olur mu kesin photoshop demistim.. Simdi gercek oldugunu ögrendigim bu resmin yaninda baligin videosunu da buldum.. Bölge yerlileri tarafindan lanetlenmis bir balik oldugu söylenen bu tatli su canavari hakkinda yorumlari size birakiyorum http://uccrow.blogspot.com/2009/07/tigerfish.html Türkiye'den göremeyenler icin link: http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/232e9b173682eacbd55c6f65fc69bbccc11bafd05e5dc1d135487c33957c056cba522e79e2aba664d5ed43eabc44d515935
Selam uğur abicim gerçekten de kaplan bu televizyonda avını izlemiştim balığın ağzından iğneyi çıkarmak baya kolay olur herhalde derlerya ekmek aslanın midesinde bunuda yakaladın mı öyle birşey
Oldukça ufak yaşlardayken TRT 3 kanalında yayınlanan amatör balık avı programında görmüştüm. Hatırladığım kadarıyla Afrika' da bir göl veya barajda yaşayan bir türdü. Çok mücadeleci bir balıktı ve defalarca avcıların misinasını koparmıştı. Bu balık sayesinde bölgede ciddi bir avcılık turizmi patlaması vardı.
Balığı tutan adamlarının ellerine balıklırsa afrikalılar sanırım..Yücel abi sanırım izlediğin programdaki balık bu..
Sevgili Ugur , Muhtesem bir balik bu.Bir doga harikasi. insallah bir gun yakalamak nasip olur. Zaten Congo nehri ve amazon bir balikcinin hayati boyunca olta atmak icin dusledigi tatli su yataklarindan en onemli ikisi... Buralarda olta atmis balikcinin gozu arkada gitmez. Darisi hepimizin basina diyelim... Paylasim icin tesekkurler...
Kongo nehirlerinde var mıdır, herhalde vardır.. Ama asıl membaı, Nasser gölüdür.. Makul bir miktar yakalamışlığım vardır. Bu açıdan şunu söylemek isterim, o bu ismi, dişlerinden dolayı almıyor.. Suda 10 kaplan gücünde olan bir balık bu.. Sahte ile tutmak pek mantıklı değil, çünkü sahteyi kırıyor..Çok sağlam bir çenesi ve kasları var. En iyisi fly ile tutmak, o kırılmıyor.. Lambukanın seri ve sert hareketliliğini yayının gücü ile birleştirin, işte size kaplan balığı.. Yakalamak istiyorsanız, bu ayın sonuna kadar Nasser gölüne bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz. Pek pahalıya da çıkmaz, bir Antalya tatilinden daha fazla masraf etmezsiniz.. Ağustos'ta filan gölün suları elinizi yakacak kadar ısınıyor, balık filan kalmıyor.. Kışa kadar bir şey yok..
Serdar Bey, böyle bir baligi yakaladiginiz icin sizi tebrik ediyorum.. Nasil bir his oldugunu tahmin edemiyorum O büyüklükte agzinda o kadar büyük disleri olan bir baligi nasil kepcelerim nasil sudan cikartirim bilemiyorum .. Kesin kol, bacak, parmak bir zayiyat verirdim.. Videodaki zencinin kolunda derin bir yarik acmis zaten.. Selamlar..
Tamam istavrit toplamak değil ama, zor bir tarafı yok.. Mesela zor tarafı olan bir şey, payara olabilir, deli balıktır.. Genelde, insanların yanlışı, balığı "çekip" zorla getirmektir. Bu durumda, sazanda, turna da, kaplan balığıda, sudan çıkacağı sırada canavar kesilir.. Büyük balık avında kural, uzakta balığı iyice yorup, kıyıya gelince dermansız kalmasını sağlamaktır. Balığı iyice oynarsınız, kendinizi zorlamazsınız. Peki nasıl? bırakın balık kendi istediği tarafa gitsin.. siz onun gitmesine ket vurun, yani ağırlaştırın.. Kendinize doğru çevirmeye çalışmayın.. Yani, kendi beğendiği tarafa sırtında yükle gidecek. İyice yorulur böyle yapınca.. Ondan sonra görürsünüz ki, artık sizin yükünüze, yani size doğru gelmeye başlamış... Bu durumda biraz kendinize çekin biraz ona bırakın. Sonra da yüklenerek kendinize dorğu çekin.. Bunu hissedince son kuvvetinide hemen harcar.. Eğer kıyıya yakın olursa, zor olur işiniz.. Siz yüklenip kıyıya çekince, agzını açacak dermanı kalmaz, sudan ölü gibi çıkar.. Ama bizler genelde, "en sağlamından" misina filan alırız. Yükleniriz hababam.. Hayvan daha iyice yorulmadan kıyıya gelir, bakarki son çare, kepçeye almakta dert olur, alınca zaptetmekte.. Elbette bu formül her tür için her zaman geçerli olmayabilir.. Örneğin eşkina, aman salayım, yorayım filan derseniz, kovuğa bir sokulur, çıkar çıkarabilirsen artık.. Ama kavgacı balıklar bu şekilde yakalanırsa işiniz kolay olur..
sayın Skoylu, bu konuda çok daha detaylı bilgiyi geçmişde vermişdi. daha fazla detay için, http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6830&page=3
Sanirim bundan da daha canavarini buldum... Tatlisuda neler varmis... Alligator gar baligi.. Yorum yapmakta güclük cekiyorum http://uccrow.blogspot.com/2009/07/alligator-gar-fish.html Bizim forumda da daha önce postalanmis bir örnegine rastladim.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=552&highlight=alligator
Siz gerçekten oraya gitmişsiniz..Çok şaşırdım ..Hemde ucuzmuş..Ne güzel bir gün banada nasip olur inşallah..
Size aynen katılıyorum hatta orhan abide sanırım sizin dediğiniz taktikle 32 kg.Luk Kılıç balığını çekmişti. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24582
evet evrim geçirmiş canlılar, denizden karaya, karadan denize suya vs, umarım ılerıde ınsanoğluda bunlar gıbı evrım gecırmez, gecırmış halı zaten ortada maalesef,
Bu bahsedilen, garfish'i görmedim desem yalan olur: Akvaryumda.. Balıkçıları pek fazla cezbeden bir tür değil, uğraşanı pek görmedim, yada bana denk gelmedi Ama ürkütücü görünsede, kalıbının balığı olmadığı söylenir. Resimdeki gibi kocaman olanları da zaten nadir çıkıyor(muş).. Daha ziyade okla avlananlar tercih ediyor.. Aslında ondan daha canavarları var.. Biraz payara nasıl bir şeydir ona baksan derim.. Bu, kahvaltıda piranha yiyen bir balık, ötesini artık siz hesap edin.. İlk vuruşunda çekemeyeceğiniz kadar güçlü vurur. Bolca kalama vermek asli meseledir. Makinede 1500m misina olması tavsiye edilir. Ortalama 300-400m misina sağmadan makineden kendini bırakmaz.. Eğer canavar arıyorsanız, bence bu balık tatlı suların kesin en canavar balığı olacaktır. Resimdekinin dişleri, pek büyük değil hatta, 15'cm.lik dişleri koleksiyonlarda bolcadır.. Canavarlığı en çok takımınıza söker.. Ben 5 tane tuttuysam, 50 tane kaçırmışımdır, ne takat yeter, ne misina, ne kamış, ne makine meretlere..
Tuttum, 5^ten fazladır ama misliyle de kaçırmışımdır.. Eğer oltaya vuran 5 balıktan birini tutabiliyorsanız bunlardan, kendinizi usta olarak görebilirsiniz.. Çoğu zaman misinanız yetmez.. İğneniz zayıf gelir. Makinenin kolu kırılır. Kalama ısınır şişer, iş yapmaz.. Yoruldu dediğiniz anda tekrar canavar kesilir. Çok sert kafa atabilir. Kavgacı balık, canavar balık olarak bildiğim en "dişli" balıktır.. Birde yaşadığı yer zaten akıntılı dev nehirler.. O nehrin akıntısına karşı bunu çekmek tam bir maceradır kendi başına.. Hele birde küçük şelalelerden aşağı atlarsa, o zaman papazı bulduğunuzun resmidir.. Eğer balık avı nasıl bir macera olabilir diyorsan, ne yap et, bunlardan birini yakalamaya git. Balıkçıyım diyen ve imkanı olup bunlardan birini yakalamadan göçenin gözü açık gidecektir.. Bu balığı yakalamak başlı başına bir meseledir.. Aklınızdan çıkmaz, kendinizi çok başka hissedersiniz.. Balık tutmak nasıl zevk verirmiş, işte bunu anlarsınız.. Kaplan balığı da bunun kadar olmasada, zevk veren bir türdür.. Ama payara avı, kendi başına ayrı bir kategoridir.