Merhaba arkadaşlar, yeni kamışlar aldım diye baba emektarı teleskopik kamışımı bir köşeye atmayayım dedim, 1 yüzüğü kırık ve yüzüklerden 2'sinin iç plastikleri düştü. Bu arada kamışın markası Browning, sanırım aşşağı yukarı bende bir 5-6 yaş falan küçüktür Boğazda kalender, istinye ve tarabya civarından tonlarca istavrit almıştır sanırım Bu emektarı tamir ettirmek istiyorum eminönü civarlarında bildiğiniz iyi bir yer var mı?
Kamış halkaları için tamirci aramana gerek yok, Bozuk halkaları Çakmak aleviyle ısıt ve elinle çek gelir, aman sakın kamışı kesme, ilk önce en ucdan başla halkaları sök takarken de, ev dipden başla önce halkayı tak sonra ikinci parcaları tak, halkaları kırtasiyede satılan 502 yapıştırıcı ile yapıştır, söktüğün bozuk halkaların aynısını av malzemesi satanlarlar bulabilirsin.
Denemek lazım ama hiç yapmadığım için cesaret edemiyorum, kamışa zarar verirsem babamda hatırası olduğundan üzülürüm. Bu işi yapan birilerine yaptırıp riske girmesem daha iyi olur sanırım. Ama verdiğiniz bu bilgiyi ileride manevi anlamı olmayan kamışlarımda seve seve kullanacağım Teşekkür ederim.
Emektar oltalar ilk oltalar bizler için çok değerlidir. Bir çok av malzemesi satan dükkan da bu tamirtı yaptrablisin. Ben karaköy kısık ta surf kamışları bu şekilde yaptırıyorum. Bazen gerekli parçları kendim alıp yapıyoum. Teleskopik kamışlar tamir dahada kolay.
Tamam Yücel abi uğrarım iş çıkışı, zaten emaneti almaya gelicem (emanet dediysem yanlış anlaşılmasın rapala alıcam)