Kalamar avi ve yemegi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Sele tarafından paylaşıldı.

1. Sele

Sele Selene

Dun gece yarim metrelik bir kalamar tuttum.Ve simdi onu temizlemem gerekiyor.Kalamar nasil temizlenmeli?Ve sabah da kalamar tutulur mu acaba?

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Çok şanslısın Ankara'da pek çıkmaz :) ,tebrikler şaka bir tarafa ,ben çok anlmaıyorum ama bilen arkadaşlardan birasdan bilgi yağmuruna tutulursun....Rasgele...

3. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Slm

Öncelikle tebrikler. Sabah kıyıdaysan kalamar tutulmaz kalamar gece gün batımında tutulur çünkü kıyılara avlanmaya gelir. Gündüz ancak kayıkla açılırsan tutabilirsin.

Pişirme konusunda sana yardımıc olayım öncelikle ön koklarını gövdeden başı ile birlikte ayır ve bir kenarakoy bunları yaparken leğen veya lavaboda yap etref mürekkep olmasın. Elinde kalan kese gibi kısmı yani vücudunu içini güzelce temizle içinde organ ve mürekkep kalmasın ayrıca saydam kıkırdağınıda çekerek çıkar. Üst derisini tulum gibi soy çıkar beyaz bir şekilde kalsın. Kolarını da aynı şekilde temizle kolların tam ortasında duran papğan gagası gibi çenesini bastırarak çıkar at. Kolları gözlerinin önünden keserek yenecek kısım olarak ayır.

Şimdi Vücütkısmını halka halka kes kalın olması incede olmasın. Kestiğin kabakollarıda at ve bir çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karbonat koy ve güzelce yoğur ve iyice yedir ama kalamarı ezme. Sonra o kabın ağzını kapat sıkı kapatman gerekmiyor üzerien tabak koyasan bile olur. Buzdolabının altında bir yere koy ve en az 12 saat beklet.

Ertesi gün yağı kızıgın hale getir ister mısır unu ister normal un keyfine bağlı kalamarları yıkamadan o kaptaki halinle unla sonra silkele ki fazlası dökülsün unun. Kızıgın tavanın içine at birbilerien yapışmıyacak şekilde. Beyazdan sararmaya başladıkları an burası önemli turuncu olmasınlar sakın altın sarısı iken topla kağıt havlunun üzerinde yağlarının son kalanınında emmesini sağla bu arad istersen tuz koyabilirsin sıcakken unutma.

Afiyet olsun.

NOT: Eğer varsa zeytinyağının kızartma olanı yani Rivieradayaparsan dıştarafları kıtırıkıtır içide buharında piştiği için yumuşak kalıcak ve çok sağlıklı pişmiş olacaktır.

cagri59 bunu beğendi.
  4. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Su kalamar baya bi meshurmus yav bizim buralarda cikiyomu ki:) Gerci Ankarada cikiyosa ohooooo:D

6. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
  7. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    1 kez temizledim,kalamardan soğudum :) zahmetli bir iştir...Benim gibi içindeki saydam kıkırdağını " bu kalamar da hep plastik yutmuş" diyebilirsin :) mürekkebide cabası..Eldiven takmakta fayda var....

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    temizlenmiş kalamarı pişirmeden önce 1 saate yakın soda içinde bekletirseniz pamuk gibi olur, ağızda erir.. tecrübeyle sabittir :thumb:

9. murat ozan

murat ozan murat ozan

Favori Kamış:
    olta
    ilave etmek istiyorum,kalamar halkalarının iç ve dış kısmında soğan zarı gibi ama çok sağlam elastiki bir zar vardır bu zarı alırsan kalamar çok yumuşak olur.şu soslada pişire bilirsin. yumurta,un ,kabartma tozu, tuz.bira yada soda, bunları karıştırıp boza kıvamında sos elde edeceksin yanı sosa parmağını soktuğunda tırnağının üzerinde kalacak koyulukta. kalamarları bu sosa bulayıp kızart yağa attığında iki misli kabaracaktır kızarınca çıkar havlu kağıdın üzerine.ve en önemlisi yanında tartarsos olmassa olmaz.
    kornişon turşu:1 adet çok ince kıyılmış
    kapari çiçeği:1 tatlı kaşığı ince kıyılmış
    sarmısak :1 diş dövülmüş
    limonsuyu 1/2 ad
    maydanoz 1/4 bağ ince kıyılmış
    mayonez 1 kahve fincanı(nescafe)
    1 tatlı kaşığı ince doğranmış kuru soğan
    yeteri kadar tuz ve hepsini karıştırın kalamarıyerken sosa bulayarak yeyin,bu sos balıklarlada yenir umarım beğenirsiniz.not sos ertesigün yenecekse soğanı yenmeden 10 dkka önce koyun )