İzmir Güzelyalı - Kordonda balık tutan yokmuu ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında jonathandavis tarafından paylaşıldı.

1. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım. inş. üstadlarımızında yardımlarıyla iyi birer balıkcı olacağım :) ben balcova tarafında oturuyorum kendime bir olta aldım ve bu konuda hiç tecrübem yok gidip iğneleri kurşunları taktırıp taktırıp geliyorum :D yem olarak sülünez bulabildim otogarın arka tarafında salaş bir yerde satılıyor ama bana yol göstericek yardımcı olucak üstadlara ihtiyacım var. ne tarafta tutmalıyım ne yapmalıyım. normal klasik oltadan kurtulup kamışmı alayım yem olarak ne kullanmak gerek günün hangi saatlerinde gidilmeli

2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Balçova tarafında oturuyorsan Üçkuyular vapur iskelesinden sonra istediğin yerde avlanabilirsin ama Güzelyalı - Kordon da amatör balıkçılık yapmak yasaktır. Bu yasağa uymayan çok balıkçı var elbette ama biz amatör balıkçılık kurallarına uygun avlar yapmaktayız bu konuda bilgi almak istersen 2/2 tebliğ imzamda linki var yararlanabilirsin ;) Aramıza hoşgeldiniz.:)

3. sedatk

sedatk Sedat

merhaba cem hoşgeldin,imza ayarlarından yaş ve bulunduğun şehride yazarsan memnun olurum.hitap ta sürçülisan etmeyiz böylelikle değilmi ?

4. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çok teşekkür ederim böyle bir yasağın oldugunu bilmiyordum ileride tatsız bir süpriz ile karşılaşmamak için bu yasağa uyacağım. tesadüftür bende iskeleyi geçtikten sonra olta atıyorum hem biraz yürümüş oluyorum :))) üstad buralarda ne tür balıklar çıkar bana nasıl bir olta yada kamış tavsiye edersin. her attıgımda ya iğne takılıyor ya ağırlık takılıyor anladık acemiyimde :) çokmu acemiyim ondanmı bana allah rızası için yol gösterin :)):D

5. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    mutlaka hemen aktif hale getiriyorum gerekli bilgileri.

6. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sanırım oldu değilmi :)

saygılar.

7. sedatk

sedatk Sedat

aynen şimdi oldu ;)

8. sedatk

sedatk Sedat

bu forum sitesi balık avı için sanki bir Ana Britanica gibidir.biraz karıştırırsan bir çok faydalı bilgiye ulaşacaksın... şimdiden keyifli paylaşımlar dilerim.

9. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    evet bende inceliyorum su anda gerçekten çok geniş çapta bilgi mevcut. de derdime derman bulamadım :) 20 milyonluk kamışlar gördüm misinalı felan onlardan bir tane alsam şimdilik mevcut avlanmaya calıstıgım yerde ufak balıklar için işimi görürmü acaba ? yoksa illaki profesyonel birşeymi almak gerekiyor ?

10. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    birde bir sorum daha var canlı yem kullanmak yerine yapay yem satın alsam mevcut avlanmaya calıstıgım yerlerdeki ufak balıkları yakalayabilirmiyim ? hem canlı yem bulma sorunundan kurtulmus olurum diye düşündüm ama :)) bağışlayın işte cahillik :)

11. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

cem kardeşim senin yapay yemle avlayabileceğin balık büyük olur yada at-çek yaparak levrek,kalamar türü yakalarsın onun için 20 milyonluk dediğin oltada hertürlü balığı yakalatır. önemli olan ucuna taktığın oltadır. sinek iğne takarsın ucuna sülünes takarsan hertürlü balığı alabilirsin ancak ufak balıkları denize geri at. onlar büyüsünler. en güzel av yapabileceğin yerler inciraltı veya sahil evleri tarafıdır. balçovadan tek vasıta ile gidersin hadi bakalım rastgelsin.

12. alemci35

alemci35 mustafa

hoşgeldin sevgili cem kardeşim

öncelikle şuankörfez içinde yani sahildeakşam karardıktan sonra sabaha kadar olan sürede mamunla takım 496 mustatın 2 veye 3 nolu iğnesini kullanarak güzel kaba lidaki ve çipura alabilirsin bu tutkuya yeni başladığını söylüyorsun kıyı avcılığında olması gereken şeylerden biriside sabırdır.bilgi ve tecrübe zamanla gelecektir.
    sana rastgele.

13. YUSUF_1977

YUSUF_1977 yusuf

ÖNCELİKLE HOŞGELDİN GERÇİ BENDE YENİYİM.BEN MİTHATPAŞA MEKTUPÇU YAKININDA OTOROYORUM AKŞAMLARI BAZEN İNİYORUM SAHİLE DÜN AKŞAM KARAGÖZLER VARDI TORBAMDA 15CM CİVARI KÜÇÜKLERİ ATIYORUM BUNLARDA PEK BÜYÜK SAYILMAZ AMA ŞİMDİLİK BİRİKİYOR.BEN SAHİLDE TUTUYORUM.AMA YASAK ONUDA BİLİYORUM KALABALIK OLUNCA KALIYORUM SADECE.SEN YİNEDE DAHA İLERİ GİTSEN İYİ OLUR.EVİM DENİZE 80-100M O YÜZDEN ORADA KALIYORUM.

NOT:NEDENSE CÜMLELERİM DEVRİK OLDU :cool:

14. vehbi

vehbi Vehbi

cem 'e öneri

merhaba cem..
    sorularını ardı arkası kesilmeyeceğinden o kadar eminim ki o yüzden sana bir abi arkadaş ne dersen ; tavsiyesi.. ben yaklaşık 1 yıldır üyeyim ve yazdığım mesaj sayısı 20 yi bulmadı neden mi..? bişey sormadan önce forumda zaman harcamayı öğrendim, aklına gelen herşeyi yazmaktan önce detaylı bir şekilde sayfaları kullanmaya özen gösterirsen , hem cevap bekleme durumunda kalmazsın hem de olabilcek kırıcı söylemlere maruz kalmazsın ki pek olmazsa da ihitmal dahilinde bir mevzudur..
    umarım bana bu konuda kızmaszın senin az zamanda daha çok şey öğrenebileceğine inandığım için bunları yazıyorum..

herşey gönlünce olsun, sevgiler

15. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Güzel bir mantık ve hoş bir uyarı bencede:)

Cem öncelikle hoşgeldin diyeyim,ve buraya geldiğine göre balıkçılık virüsünü kapmışsın demektir:D Şaka bir yana bu hastalığa tutulduğuna göre (klasik bir öneride olsa) bulunduğun bölgenin senden isteyeceklerini bekle zamanla bunlar gün ışığına çıkacaktır ve o zamanlarda üstadlardan marka ve model tavsiyesi istersin sadece çünkü ne alacağını zaten biliyor olacaksın o zaman.
    Şu an için o bahsettiğin 20 ytl.lik kombinasyonlar işini görecektir,iğneleri muhtelif boylarda alıp (5-6-9-10..gibi) kendi kendine takımlar bağlayıp kendi tecrübelerinle "olur"-"olmaz"ı öğreneceksin,kimi zaman iğnen küçük gelecek balık kurtulacak,kimi zaman büyük gelecek yemlerin haybeye gidecek vs gibi, ama bu zamanları iyi not alırsan takip edersin saatleri dönemleri ve kabataslak nerde ne zaman ne atılır ne verimli olur diye değerlendirmeler yaparsan evine boş dönmemeye başlarsın.Sadece biraz gözlemci takipçi ve sabırlı olmaktan geçer yolu.

Avların bereketli olsun in. rastgele.

16. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vehbi abicim foruma yeni üye oldum ama iyice okudum ölçtüm biçtim fakat üye olmanın heyecanıyla bende iletişim kurmak istedik burdaki abilerimle. sürçü lisan ettiysek affola saygıda kusur etmek istemem

saygılarımla cem.

17. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    inş. abicim inş. :)) bu virüs fena bulaştı bana şeytan dürttü sabahın 8 inde kemeraltına gittim balıkcıların bolca bulundugu yerde uzun araştırmalar yaptım alıcakmış gibi girip almadan çıktım bir sürü dükkandan :D en sonudna bişeyler aldım http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23407 burdan incelersen ve yorum yaparsan çok sevinirim. taksit avantajıda vardı aldım gitti yani o hızla gittim kordona ilk balıklarımıda tuttum :)))

saygılar

18. sedatk

sedatk Sedat

Haydi hayırlısı olsun bakalım.Şimdiden rasgelsin sana,ilerliyen günlerde beraber avlanırız kim bilir;)

19. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    inşallah sedat abi fırsat buldukça kaçıcaz bakalım şeytan dürtüyo şimdi çık git balıga diyede çok yorgunum :)

20. vehbi

vehbi Vehbi

cemcim slm
    niye kusur edesin.. ben senin için yazdım..
    sağlıcakla kal..