Italcanna Hexagon R2 200

Konu, 'Kamışlar' kısmında Dejavu tarafından paylaşıldı.

1. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Merhaba,

Perşembe günü Italcanna Hexagon R2 200 kamışını almayı düşünüyorum. Liste fiyatı 1520 TL dediler ama sanırım bir pazarlık olacak... Amacım boğazda 170 gr civarı rapala ile uzak atışlar. Makine olarak Shimano Surf Leader CI4 35 mevcut... Kullananlar yada bilenler fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim... Teşekkürler

2. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herkeze , selâmlar ve iyi aksamlar ,,

Kamis icin görüs belirtmeden önce , makine olarak seciminizin, Shimano Surf Leader CI4 35 serisinin Thin Line mı yoksa Standard tipinden hangisinin oldugunu yazabilirmisiniz ?

3. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Merhaba,
    Sanırım kalamalı mı kalamasız mı diye sormak istediniz, Kalamasız modeli Boran Bey,

4. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

5. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Evet Boran Bey

6. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Bu durumda , verilere göre (Shimano Surf Leader CI4 35) Alttan 2ci ve sonuncu olana bakilmasi gerekecek . Dikkat ederseniz, bu iki makinanin , Hem carklar arasi rasyo ORANLARI (DEVIR SAYILARI ) hem agirliklari hemde bobin caplari (!) ve 1 kol turunda sarduklari misina uzunlugu (84Cm) ayni olmasina ragmen, farkli CAPTA ve farkli UZUNLUKLARDA misina ve örgü sarim kapasitelerine sahipler !!!!

................

Info:
    35- Type Thin Line 3.5 Χ 425 73.5/35 5lb(0.185mm)-250m
    6lb(0.205mm)-200m
    8lb(0.235mm)-150m
    PE #0.8-250m
    PE #1.0-200m
    PE #1.2-160m 84 80 5/1

35-Type Standard 3.5 Χ 435 73.5/35 8lb(0.235mm)-300m
    12lb(0.285mm)-200m
    16lb(0.330mm)-150m
    PE #1.5-250m
    PE #2.0-200m
    PE #3.0-130m 84 80 5/1

Sordugum,, sizin bu iki tipten hangisini almis oldugunuz !

7. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Boran Bey , Standart olanıymış şimdi baktım.

8. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Bakin bu cok güzel bir haber !
    Zira,, 10 Gram farktan cok daha önemli bir farka sahip olanini almissiniz !

....

Sectiginiz kamisa gelince ,, eger surf kamisla ilk defa atis yapacaksaniz bu tip parcali ve sert kamislari kullanmak baslangicta yorucu ve üzücü gelebilir ! Hakimiyeti kazanmaniz , kamisin bünyesindeki enerjiyi cikararak verim almaniz, tahmin edilendende uzun sürebilir ! Dikkat edin! Kamis kalitesi ve donanimindan bahsetmiyorum ! Bu konuda en iyilerden biri ! Islevsellik konusunda,, daha tecrübeli ellerde, kendini daha iyi gösterebileceginden bahsediyorum..

Bu yüzden,, kamis secmenizde, "tasima kolayligi" bir rôl oynamiyorsa, 3 parcali kamislara bakmanizin daha dogru olacagini düsünüyorum ! Parcali kamislari düsünürmüsünüz ?

9. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Daha önce Antarex BX 200 kullanmıştım. Parçalı kamış aynen dediğiniz gibi taşıması kurması toplaması sıkıntı oluyor benim için, dediklerinize harfiyen katılıyorum sert kamışlarda sadece ağır kurşunla çalışmak değil atış tekniğinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum.
    Parçalı kamış malesef düşünmüyorum beastmaster 425 225gr parçalı kamışım vardı hiç alışamadım sattım.

Italcanna ise ilk defa kullanıcam bakalım :)

10. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    peki bu hybrid uçlu kamışların sahiden uzak atışa yararı katkısı varmı peki ?

11. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Valla Haldun Hocam öyle birşeyler okudum Hybrid uç uzak atışlarda daha iyi yemlide sanki daha kötü filan diyorlardı ama çokta emin değilim doğrusu... Benim antareste öyleydi yemlide böyle eğilmezdi 170 gr kurşunla doğru düzgün... Şimdi tam bir bilgim yok ama bilen birisi bilgi verirse bende çok sevinirim.

12. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
  13. furunotr

furunotr Haluk

Boran bey; ITALCANNA kamışların modellere göre kendi aralarında sertlik farkları fazla olsa bile; başka herhangibir marka ile karşılaştırıldıkları zaman elbet benim kullanmış olduklarım ki; bunların epey bir modelini sürekli olmasa da deneme bazında kullanma imkanı bulabildim; çok daha yumuşak ve konforlu ürünler olup kullanıcıyı yormayan veya diğer kamışlara göre daha az yoran bir yapıya sahiptirler; kullandıklarım içinde tek istisna 3 parça olan Vulcano modeli hariç...

Tabii sözkonusu model Hexagon'u da deneme fırsatım olmadığı için yukarıdaki katagoriye dahil etmemekle birlikte her şeye rağmen rahat ve konforlu bir ürün olacağı kanaatindeyim; tabii Dejavu arkadaşın kullanacağı disipline ne kadar uygundur bilemiyorum...

14. furunotr

furunotr Haluk

Ucun hibrit ya da solid yani dolu veya belli bir mesafeden sonra dolu olmasının hassasiyetle pek ilgisi yok; hatta dolu olan uçlar sanırım daha hassas oluyor; vuruşlarda kıpırdayıp kıpırdamaması ise kamışın tüm yapısı ile yani geri kalan kısmı ile ilgili bir durum; en sevdiğim en hassas yemli kamışım Italcanna Evo 170; hibrit uç ve çok hassas; ayrıca 1,5 kg. civarında balığı kuruda kaldırdım; (yani sudan kesip 1-1,5 metre kadar yukarı kaldırıp karaya aldım) kamışın yapısı da oldukça esnek ve bu tip ve daha iri balıklarda mücadelede kolaylık sağlarken; küçük balıkların vuruşları da rahatlıkla algılanabiliyor; ancak yapısı itibariyle atış kabiliyeti aynı markanın diğer ürünlerine göre daha az; bununla birlikte oltaya taktığınız yemi atışlarda hırpalamıyor veya daha az hırpalıyor v.s...

Böylesi üst sınıf kamışlarda ucun dolu olması (bu dolgu malzemesi karbon liflerinin farklı şekilde işlenmesinden meydana geliyor; ucuz kamışlarda böyle bir durum yok tabii) ekstra sağlamlığı da beraberinde getiriyor; zaten bu kamışın ucunu görseniz öyle bir ağırlık kaldıracağına imkan ve ihtimal vermezsiniz...

Tübüler uçların ise niye tercih edildiğini şimdi hatırlamıyorum; konularla uzun zamandır ilgilenmiyorum; balıktan da epeydir uzağım; unutmuşum...

15. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    Volkan Bey,

Şehir olarak İstanbul gördüğüm için tahminen yorumda bulunacağım. Şayet takımı rapalacılık için kullanacaksanız, makine tercihinizi gözden geçirmenizi önerebilirim. Zira boğaz şartlarında bu makinayı kullanıp çokta memnun kalmayan birçok kişi gördüm. Sanırım biraz fazla hassas boğaz için. Kamış için pek yorum yapamayacağım. Çok fazla kullanana denk gelmedim açıkcası.

Umarım yeni alacağınız takım ile çok güzel avlar yaparsınız.