istavrit caparisi....

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Seydihan tarafından paylaşıldı.

1. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    arkadaşlar ben kendi caparilerimi yapmak istıyorum ihtıyacım olan herseyı yazarmısın?? yanı misinani kalınlıgı... ignelerin numarasi vs... kendim evde yapmak istıyorum nasıl olsa bolca vaktım oluyor :)) tum ne gereklıyse yazarsanız sevinirim... yarın sipariş vermek istıyorum...
    şimdiden tskler

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

En basit ve genelde iş gören malzemeleri yazmak gerekirse:
    1. 11 No. Mustad 1522 sinek iğnesi
    2. 0.10 mm. misina
    3. Gümüş renk düz şerit sim
    4. Tuhafiyecilerde satılan naylon makara ibrişim (açık, sarıya kaçan yeşil)

3. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    merhaba seydihan abi
    misina da boğazda kullananlar 0.8 ile 0.12 arasında kullanıyorlar.
    iğne seçimine gelince 11-12 no singapur veya youwella al neden dersen zaten atarken ya kopuyor ya da 2 veya bilemedin 3 avdan sonra köstekler gam yapıyor istavrit çaparisi denince maliyeti en az olması gerekir benim düşüncem bu
    sonra köstekleri boyamak için oje ya da ispirtolu kalem ya da boyalı misina
    tüy kullancaksan kırçıllı ördek tüyü kaz tüyü de olabilir
    organze kurdela kullancaksan yeşin tonlarında kullan derim
    sim olarak ta gümüş sim gelin teli yeşil sim ben kırmızı simi de beğeniyorum
    artık sim ve kurdela karışımını yaparken tasarımı sana kalmış abi hadi rastgele

4. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    güzel tavsiyelerde bulunulmuş. bende yeşilin farklı tonları ile ile bazı organzelerle ,simlerle kendim hazırlıyorum.ama ugrasamam diyorsan balık avı malzemecilerinde hazır farklı tonlarda hazırlanmış floşlar var. iğne söylendigi gibi 11*12 numara ,
    sonra hazır kesilmiş. 10-12 kalınlığında uçları boyalı misinalar var.olmazsa oje ile boyayabilrsin. lakin dikkat et ilk ben başladığımda..floşu kalın tutmustum kada görünür olur diye düşünerek ama kalın olunca haliyle salınım yapmadı ve çapari işe yapmadı. sonra floşu iğneye bağlarken nizami tutmaya dikkat et. yani düğümü atıp bıraktığında floş ve iğne düzgün durmalı. yani iğnenin arkasında floş süpürge gibi yelpaze gibi açılmamalı. bir kaç denemeden sonra hazır satılanlardan daha başarılı çapariler yapacagını düşünüyorum. beden olarak 0.25mm kullanmanı tavsiye ederim ama kaliteli kopmayan bir misindan...daha aklın misina kullandıgında köstekler bedene daha erken dolanıyorlar..

5. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    yani şimdi beden olarak 0.25mm misina kostek olarak 0.10mu kullanayım??

6. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    boyama işlemını yapmak zorundamıyiz??

7. melih ergin

melih ergin melih

arkadaşlar siteye yeni üye oldum benden gizli bir tiyo herkese
    renk konusunda yesil tonları daha haimdir bunu herkes bilir ama denemeler sonucunda bir renk hepsinden iyi çıktı
    nar çiçeği bu renk kavuniçinden biraz daha açık herzaman iş yapar balık yokken bile çekiyor sanki kimsede tık yokken bile alıyoruz bu renkle igne 11 no capraz beyaz...:)umarım deneyenler memnun kalır

8. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    o renk yani turuncu gibi olan renk için ozellikle baharlarda karides yavrularının rengini taklit ettiginden daha iyi iş yapiyor gibi laflar dolanıyor ama henuz tecrube etmedim.
    bu arada 0.25 bedene bu ara 0.12 kullansan daha iyi olaiblir diye dusnuyorum zira istavrit tabi ki bulaiblrisen ve kraçe katilide degilsen baya iri boyda olacagından 0.12 daha iyi olur gibi...

9. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    kırmızı oje ile boyadığımızda küçük balık yavrusu görünümü aldığı için genelde kullanılır hem boyasız da kullanılır deneyim görmek lazım ama boyasız göze hoş gözükmüyor benim fikrim bu şekilde

10. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    siparişim bu oldu.
    1. 11 no vmc igne
    2.0.25misina
    3. yeşil renk duz serit sim. nar cicegi rengi sim. kırmızı sım
    4. naylon makara ibrişim
    5. köstek icin 0.14 yada 0.15 misina

bu benım ıcın yeterlı olacaktır dımı??

11. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    başlangıç iyi bence ama balık nazlı olduğu zaman 0.10 ile bağlamak lazım el alışkanlığı kazanana kadar bu kalınlıktaki misina iyidir çapariyle ilgili aklınıza takılan yerler varsa sorabilsiniz

12. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  13. melih ergin

melih ergin melih

çok iyi seçimler boş dönmezsin arkadaşım benim kullandıgım renk ikisidir ama şimdi kullanacagın renk nar çiçeği bahar ayı ve sonbaharda bu renk ideal.. yeşili ve tonlarını yaz ortası kullanırsanız daha iyi avlar elde edersiniz her bölgeye uygundur çünki heryerde deneme fırsatım oldu şükür

14. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    tskler ... persembe gunu malzemelerım elımde olacak ve hemen caparılerımı yapmaya baslıyacagım...

15. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    arkadaşlar yardımınıza ıhtıyacım var... malzemelerim elime ulastı ve mısınanın 2 ucuna yanı kostege normal dugum attıktan sonra ıgneyle kostegı üst üste getırıorum ve orda kılıtlenıyorum malesef :) su nalet kazık düğümünü yapamiyorum ve nasıl yapıldıgnı cözemedm malesef video varken :(
    bana yardım edın lutfen

video http://www.youtube.com/watch?v=WrTEzMfPWII

16. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    yardim edin beylerrr :)

17. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    3 gün geçmiş cevap alamamışssın ama bu videodaki yöntem bana biraz teferruatli geldi. yani köstegi ayrı hazırla sonra kirmizi misina alıp floşu köstek misinasını alıp bunları kırmızı misina ile bir araya getirmek bana anlamsız geldi kaldi ki sonrada palaya kazik bagı ile bağladıgı kırmızı misinayı sonradan yeniden oje ile renklendirmek. bilmem yani 12 igneli bir kac takım hazirlamak saatlerini alabilir. 15 numara köstek icin aldıgın misina hazır ucları kırımızı oje ile renklendirilmiş köstek misinasi mı yani 15 cm lik demetler haline misinamı yoksa normal makarada 0.15 lik bir misina mı. normal 0.15 lik misina ise onlardan 15 er santimlik kac köstekli takım planlıyorsan kes. 12 tane kestin diyelim bunları bir kagıt uzerine eşit boyda gelecek sekilde elinle bir arada tut ve bir ucunu 4 cm uzunlugunda misina ile boya. kurumaya bırak ama demet seklinde kurumaya bırakırsan misinalar birbirine yapışacaktır. onun yerine biraz bayanların oje kurutması gibi üfleyerek kurut hafif nemli ikende yani 15 sn sonra felan misina demetini tek tek dagit kagidin uzerine yay. sen floşları hazırlarken ojeleri kuruyacaktır zaten
    yani kazın dügümü ile ugrasma ama floşları asla 3-4 cm uzunluklarında kesip kesip yapma videodaki gibi uzun bir floşun olsun bağladuktan sonra kesersin. igne baglama videolarına bak oradan gorursun nasil bağlaman gerektigini. ve floş elinde dagilmasın yada bagladıktan sonra saçaklanıp her biri bir tarafa gitmesin diye ben floşu ıslatıp baplıyorum su ile yada tükrükle..ki tükrük organzeleri daha yapış yapış yapıyor.daha kolay baglarsın. ignenin uzerine flosu getir sonra o ucu ojeli misiniaları al. önce beyaz olan ucu iğnenin pala kısmına yatır diger ucuda ters istikamette ignenin kesin ucuna dogru yatır bir halka olacaktır elinde . kırmızı ucu palanın aynı zamandada floşun üzerinden yaklasık 8*10 defa dola ve beyaz olan boyanamamış ucunda uzerinde dolamış oluyorsun. 8-10 kes doladıktan sonra beyaz ucu al ve igne ile ters istikamette cek. dügüm tamamdır.floşunu ignenin iki boyu uzunlukta tuttuktan sonra kes..
    bu kazık bagi ile ugrasma derim.
    ayrıca köstek baglamak icinde asla kayma yapmayan bir dügüm ceşidi oaln nette admiral dügüm diye aratırsan bulursun . köstekleri bedene öyle bagla. hem bedenin mukavemetini azalatan bir düğümün olmaz bedenin üzerinde.hemda asla kaymaz. yanliz biraz praik yapamn gerekir bu dugumu atabilmek icin. ve admiral düğüm attiginda kösterler arası mesafeyi ayarlaman icinde biraz pratige ihtiyacın oalcaktır.. zamanla çok güzel çapariler yapaiblrisin...

18. 33022

33022

Seydihan Kardeşim işine yararmı bilmem ama ben oje boya falan uğraşmıyorum.Kancaları bağlarken gerek tüyle olsun gerek simle kırmızı naylon ip ve kullanıyorum.Ancak ipi bağlamadan önce balmumu ile üstünden geçiyorum biraz.Ve düğüm olayına gelince öncelikle kösteğin ucuna bir topuz yapıyorum sim yada tüy kanca ve kösteği üst üste getirip kırmızı naylon iple bir güzel sarıyorum cok sıkı olacak ve köstek kesinlikle kurtulmayacak.Hem sağlam oluyor hem de alıştığımdanmıdır nedir daha çabuk yapıyorum.Naçzane fikrim.Tabi ustalar ne der bilmem

19. balikoltasi

balikoltasi Birol

http://www.youtube.com/watch?v=MS_Dpu3517o

Yöntem budur. Ben kösteği boyamayla falan uğraşmıyorum. İbrişimi-simi veya organzeyi yatırıp iğnenin üstüne, videodaki yöntem ile direk bağlıyorum.

20. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    arkadaşlar en ideal istavrit çaparisi 0,08 mm köstek ve 0,18 mm gövde ile 11 numaralı iğneden yapılan çaparidir şahsi fikrime göre. denenmiş ve diğer çapari ve diğer balıkçılara karşı büyük bir üstünlük sağlamıştır. Hee bide köstek ve gövde oskar görünmez misina tabiki..