istavrit çaparisi renkleri

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Üşenmeyip kendi çaparimi kendim yapıyorum. Genelde klasik renkler beyaz yaşil tonlarında yapıyorum çaparileri. geçenlerde merak ettim neden yeşil ve beyaz. Beslenme şeklini inceledim istavritin. Doğru renkler beyaz, krem rengi, açık yeşil ve turuncu olmalı. Ama yine de farklı renkleri denemek istedim. Balık bol olduğu zamanlar, aynı misina kalınlıkları ile siyah, pembe, sarı, mavi tüy/organze ve sadece sim şeklinde denemelerim oldu. Sonuç çok ilginç, çünkü balık hepsine geliyor. Hele siyah tüylü çapari çok şaşırttı. Ve anladımki organze ve tüyün rengi değil, yanına kullanılan simin etkisi çok büyük. Damla sim ile yaptığım çapari balık alırken, düz simler daha az balık alıyor. Bazen de tam tersi oluyor. Balığın o andaki beslenme şekline göre değişiyor bu. Alacağınız yada yaptığınız çaparilerde renge değil, sime önem verin.

Bir de uzaktan balığı 10/11 no iğnelerle çekerken dökülmeler çok oluyor. 8 ve 9 nolar balığı daha az dökerek çekiyor.

herkese rastgelsin.

2. Mehmet G

Mehmet G Mehmet

bende beyaz simin başarılı olduğu tavsiyesini karakoöyde balık malzemerl satan bir arkadaştan almıştım. çaparilerimi kendim yapamıyorum ama aldığım takımlarım özellikle beyaz simli olmasına dikkat ediyorum..

3. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşım ben bu aralar 6 no iğne kullanıyorum ,çinakopta alıyor ancak bahsettiğin 0,26 powerline misinadan hemen alacam..

4. probzen

probzen Oğuz

En İyi Avı:
    37kg yayın
    hindi tüyünü tek geçerim balık varsa boş döndürmez :D

5. melikşah

melikşah ........................

Sevgili ceyhun bende çapari yapma işini evde iyice ilerlettim ama daha deneme fırsatım olmadı:)
    On onbeş takım yaptım köprü ve boğaz için ama iş balığa gitmeye geldimi zaman olmayışı üzüyor.
    Evde hergün değişik renklerde çapari yapıyorum bu iş beni öyle bir sardı ki olta başında balık beklerken aldığım keyif ile aynı olmaya başladı:D
    Bazı çaparileri sırf organze simlerden bazılarını açık koyu yeşil turuncu mavi karışık kuruşuk yapıyorum...:)

6. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    köstekleridemi siz yapıyorsunuz

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    evet köstekleri de ben bağlıyorum, Erkan bey'de sanırım öyle yapıyor. Kendiniz bağlarsanız kaliteli köstek misinası kullanma şansınızın olduğu için köstekler daha az gam yapıyor. Hazır kösteklerde kullanılan misinalar çok çabuk gam yapar.

8. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    Ceyhun ne uğraşıyosun çapariyle falan,hazır al gitsin :)
    Hayır maliyeti düşük olduğu için uğraşılmaz diyorum yoksa senin tercihindir elbette lafım yok :)
    Bir ara bana köstek bağlamayı öğretirsin diye umuyorum.Zira bir türlü sağlam bağlayamıyorum.

9. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Bende çok uzun süredir çapari kösteklerimi kendim bağlarım ve bedene kendim dizerim... bóyle olunca hazır çapari ve kösteklere nazaran çok daha etkili sonuclar alıyorum... ayrıca kaliteli malzemeler kullansanız bile, bunun harcaması hazır köstekler we çaparilere bir sezonda harcanan paraların yanında devede kulak kalır :) Buna ek olarak köstekleri kendiniz yapıyosanız istediğiniz renklerden simlerden kaliteli köstekler oluşturabiliyorsunuz.. Ee tabi kendi yaptığınız köstekler ile harika sonuçlarda alıyorsanız bunun hazzıda bambaşka ;)
    Yapabilen herkese kendi çapari kösteklerini yapmalarını şiddetle tavsiye ederim ben...

10. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Pek maliyetine bakmıyorum. Sağlam olsun diye uğraşıyorum. yoksa çok zaman alıyor gerçekten. Tabiki gösteririm.

Kendi bağladığın köstek ve çapari ile balık tutmak ayrı bir zevk zaten. Köstekleri 10lu 10lu dizip sanat eseri muamelesi yapıyorum onalara :)

100lü köstek 4.5 / 5tl civarında.
    20cm'den 10 köstek 2 metre köstek misinası (powerline 0,14 100m 3tl, 2msi 0,06tl)
    10 adet iğne (ortalama 5tl 100lü kutu, 10 iğne 0,5tl)
    3 metre beden misinası (0,26 powerline super premium 100m 3,5tl, 3msi 0,1tl)
    sim + organze makara 1tl, 10 iğne için hesaplamıyorum bile :D

bir çapari için toplam maliyet 0,06+0,5+0,1 = 0,66 tl

hem kaliteli hem ucuz oluyor. Fakat palamut ve çinekop çaparilerinde, çinekop yemli takımında mustad kullanıyorum. Hazır çaparilerde çile misina kullanılır!!! onun için kopmalar ve gam oluyor.

11. balikoltasi

balikoltasi Birol

İstavrit çaparisini kendimizin yapması herzaman iyidir.
    Özellikle seyrek balıkda kendini belli eder.
    En önemlisi de daha uzun süre kullanılır. İğneler-misina daha kaliteli olduğundan daha az balık döker ve uzun süre dayanır.
    Ben istavrit çaparisinde yıllardır tek renk kullanırım. O da açık yeşil (hafiften sarıya çalan) makara ibrişimi ve çeşitli renklerde şerit sim.

12. apo_1905

apo_1905 apo

Ceyhun abi bende çaparimi kendim yapmaya başladım ve ilk defa adam akıllı geçen pazar günü deneme fırsatı buldum.Sarayburnunda avlandım ve ilk yapmama yağmen başarılı oldu takımlarım.Senden biraz bilgi almam gerekiyor şimdi. Çapari yapmaya başlamadan öncede yorumlarını okumuştum.POWERLINE SUPER PREMİUM misina kullanıyorsun bense POWERLINE ULTRA PREMIUM misina aldım takım hazırlamak için.Av marketindeki yorumlardada genelde ultrayı övmüşlerdi ondan dolayı aldım.Şimdi tekrar misina almayı düşünüyorum bu iki misina arasında bi fark varmıdır kalite açısından.Ve süper premium biraz daha sert galiba bende acemi sayılırım bu atış konusunda yeni yeni alışıyorum.Sert olduğundan dolayı takımları koparma riskim daha fazla olur die düşünüyorum ondan dolayı biraz daha esnek olsun die ultra olanı seçmiştim sence hangisini seçeyim.

13. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Super premium ve ultra premium iki modelde mevcut bende. Daha önce ultra ile yapıyordum. Fakat!! ultra daha yumuşak olduğu için özellikle balığı çektiğin kösteklerde gamlanma yapıyor. Super daha sert ve gamlanma oluşmuyor tabi bu sadece ince misinalar için geçerli. Makaraya gönül rahatlığı ile ultra sarabilirsin.

Bedende ultra kullanabilirsin ama o zamanda istavrit vuruşları hissedilmiyor. Super premium tam istavrit çaparisi için bence. Ultranın 0,33-0,35-0,40nı palamut çinekop çaparisi için kullanabilirsin. Kafa vuruşlarını çok iyi emer misina.

14. apo_1905

apo_1905 apo

Abi verdiğin bilgiler için t.ederim.Bir sorum daha olucak iğne önerisi yapabilirmisin.İnternetten sipariş vericem büyük ihtimalle bir link verirsen süper olur.

15. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    beyaz iğneler;

http://www.avmarketi.com/asp/product/12933/YOUVELLA-GALVANIZ-BEYAZ-CAPARI-IGNESI-NO-9
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12926/YOUVELLA-GALVANIZ-BEYAZ-CAPARI-IGNESI-NO-10-13

siyah iğneler;

http://www.avmarketi.com/asp/product/12918/YOUVELLA-SIYAH-CAPARI-IGNESI-NO-10-12
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12923/YOUVELLA-SIYAH-CAPARI-IGNESI-NO-9

9 - 10 nodan aşağı istavrite atma. çok kraça gelir. hatta uzak atabiliyorsan 7-8no kullan

kaliteli takımlarımda bunu kullanıyorum;
    http://www.avmarketi.com/asp/product/135079/1251-C-MUSTAD-IGNE-100LU

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
  17. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Muvaffak abi,

bende bunu incelemiştim daha önce. Hatta besinlerini tek tek internette bulup renklerine baktım :)

18. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı

Selam,

Bende bir süredir kendi çaparimi kendim yapmaya başladım, çaşitli renk ve simler deniyorum, bir sorum olacaktı. Bağladığımız organze veya simin boyu ne kadar olursa daha iyi verim alırız? Çok kısa olması veya uzun olması verimi düşüreceğini zannediyorum. En uygun boy ne kadardır. İğne boynunu ne kadar geçmeli?

19. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İstavrit çaparisi için iğne boyu kadar fazlalık bırakın. Palamut için iğne büyük olduğundan yarısı kadar olmalı.

20. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Teşekkürler...