Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi unkapanı köprüsünde kullanılmak üzere çapari yapmaktayım 0,10 - 0,12 köstek-0,12 yada 0,15 beden çok fazla gam yapıyor ve köstek dolanması çok oluyor. 4-5 atıştan sonra tüm iğneler bozuluyor. Etrafımdakilere bakıyorum sabahtan akşama kadar tek takımla avlanıyorlar. İstavrit çaparisinde köstek için sert mi yoksa yumuşak misinamı kullanmalıyım ve marka önerisi olan varmı iğnelerim 10-11 oluyor genelde şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler.
İnce misinalar genelde gam yapar bu çapariyi organze ve değişik simlerden yaptığımızdan olur. Köstekleri organize yerine ip ve iki adet damla simle yaparsanız olayı çözersiniz, organze köstek bedene dolaşıp gam yapar ve düğüm olur bozulur,misina olarak hepsi zamanla gam yapar bence.
Bu önerilen 0.12 kösteklere uygun beden misinası da verebilirmisiniz? bende yeni malzeme toparlıyorum çapari için iyi oldu bu konunun açılması takipteyim..
Berkan abi 0.18 - 0.26 var sadece bende 0.12 kösteğe 0.18 beden olur mu? yani bunun bir kuralı varmı? mesela şok yaparken iki misina arasında ki fark en fazla 0.10 olsun derler ya. idk
özkan 79 arkadaşın dediği gibi nippon 0,10 benim tercihim 0,12 ama ben genelde 0,10 kullanıyorum köstek olarak- bedende asso ultra flucarbon kaplama olan değil. 0,22 ile 150gr atarsın bir çok misina denedim son nokta benim için.fiyat olarakta uygunlar.
ASSO Super High Tenacity Bobin Misina, bu misina 0,26 dan başlıyor, soft misina fiyatıda gayet uygundur ve herşeyden önce kösteği çok iyi tutuyor, 150 gr'a kadar sorunsuz çalışmaktadır.
Murat abi 1000mt si 11tl çok uygun gerçekten.. Makaraya da sarsak nasıl olur acaba 0.26 beden biraz kalın geldi sanki şimdi gözüme ama siz daha iyi bilirsiniz tabi..
0.08-0.10 ince takımlar var ya Fatih ben 0.10-0.16 çok takım yaptım ve o bedenle 100 gr kurşun atıyorum.. oskar invisiline çok iyi beden misinasıdır, bence tabi :thumb:
merhaba;aynen abi,köstek misinası ne kadar sert olur ise (soft olmazsa) o kadar iyi... Ne kadar yumuşak köstek o kaadar kördüğüm gam demek.
Evet fiyat olarak uygundur ve sağlamdır bu sene 15'li çaparilerimde full çalıştı Makarayada sardım test amaçlı üzmedi beni 0,26 olanını şokla.
Herkese çok teşekkür ederim hem naylon ip ile köstek yapcam hemde önerilen tüm köstek misinalarını alıcam iyi ki varsınız iyi akşamlar herkese.
Son bir soru sormak istiyorum herkes bazı arkadaşlar misina markaları belirtmiş fakat misinaları araştırdığımda her markanın bir sürü modeli var örneğin NIPPON SUPER THOUGH MİSİNA yada NIPPON COPOYLMER PREMİUM diğer misina markalarındada böyle fazla modeller var sizlerin kullandığı markaların hangi modelleri acaba ?
3 tur az değilmi batuhan en az 5-6 tur sararım her seferınde senınde dedıgını yapıcam 10 tane köstek yapıcam 3 tur sarılmıs bakalım neler olacak.
Eyvallah Ersin sağolasın 300 tane iğne bağladım ama çok gam yaptı köstekler biraz misina markası araştıralım dedik ne var ne yok gözükmüyorsun ?