İstanbul - Olta/Oltacı Tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında Eksik tarafından paylaşıldı.

1. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Herkese merhaba,

Çeşitli sebeplerle pekçok kez ziyaretçi olarak faydalındığım balikavi.net'e sonunda kayıt oldum.

Kısaca balıkçılık açısından kendimden bahsedeyim ki soruma sağlıklı cevaplar verebilesiniz. Balıkçılığa sevgim üst, ilgim ise(işlerim sebebiyle) orta düzeyde. Özetle amatör diyelim şimdilik. İstanbul'da, genelde Boğaz(Emirgan, Rumelihisarı...) ve Yeşilköy taraflarında ava çıkıyorum. İstavrit, çinekop, lüfer avlarım oldu bugüne kadar. Rekorlarımda 4-5 kilo istavrit, 7-8 tane çinekop lüfer tarzı şeylerdir.

Bütün bu avlarda kullanmış olduğum Alba Star 2.70'lik kamışım(çok kısa kalıyordu tabii ki) ve adı önemsiz, kalitesinden bahsedilmeyecek bir makinem vardı. Bunların cenazesini geçenlerde kaldırdım. Şimdi temiz bir sayfa açmak istiyorum.

Bundan sonraki avlanma tarzım yukarıdaki kısa balıkçılık geçmişimde yaptıklarıma benzeyecek. Bu doğrultuda teleskopik bir kamış ve ona uygun bir makine alacağım sanırım. Bu kadar da anlattım ama bütçem çok yüksek değil maalesef: 100 lira civarı diyelim...

Bu hafta sonuna kadar yeni ekipmanımı edinmeyi düşünüyorum. Anlattıklarıma uygun kamış, makine ve çok önemli olarak bunları satın alabileceğim İstanbul'da bir dükkan(Karaköy'ü biliyorum tabii ki) tavsiye ederseniz sevinirim.

Teşekkür ederim...