merhaba arkadaşlar. uzun zamandır kullanmadığım oltalarımı bakımdan geçirdikten sonra cumartesi günü öğlen sonu ekmek içiyle 5-6 tane yavru balık aldık. yavru balıklarımızla akşam 7 gibi 2-3 tane zurna aldık. zurnaların fletolarını çıkardık. fletoları kurşunlu oltalarımıza takarak başladık avımıza. aradan 5 dk geçti geçmedi ilk balığımız geldi. 2.5 kg civarı bir kofana. ama sonrasında bekleyişler boşuna oldu. gece 12 civarı bulunduğumuz mekanı bırakıp yer değiştirdik. atçek atçek pat bir baraküda geldi. 1kg civarı ve avımıza son verdik. hayırlı avlar dilerim. Hava durumu: hava parçalı bulutlu. Rüzgar etkili ama sürekli yön değiştirdi. Deniz durumu: 1-1.5 mt Dalgalı Katılımcılar: Hasan abimle beraber Makina: shimano exage 4000fc Misina: Okuma Rapala: rapala marka... Resimler daha sonra inşaallah
İskenderun'da Lüfer Kofana her zaman vardır.Ama Karadeniz ve Marmara'dakinin lezzetini alan ordakinde pek lezzet bulamaz.. Ama İskenderun'dan çıkan Akdeniz Ege'ye has cins balıkların lezzetine doyum olmaz..
Bak bu olmamış işte, kofanalarıda 200'lük misinaya sırtttan canlı takıp onlarlada orkinos yakalayıp orkinoslarıda sırtından...................... Güzel avlarınızın devamını dilerim..
burda millet 30 35cm e liğe kofana diyor kofana görmek istiyorsanız hatay iskenderun tarafına gidin ordaki kofanalar buradiki el kadar kofanaları dişlerne kürdan yapar öyle bir balığı çekmenin zevki hiç bir şeye değişilmez hele birde popper a atlatmışsan yarım kiloluk çuprayı kofanaya yem yapıp attığımı bilirim..iskenderun da askerlik yaptığım dönemde 2 kez kaçırdım balığı, dışarıdan çağırdığımız yerli bir avcı 7 buçuk kiloluk almıştı..:hungry: oranın meşhur yabani çupraları var açıklarda,oldukca lezzetli balıktır..hemen her gün kaya gridası tutardım:hungry: güzel avın için tebrikler arkadaşım
İskenderun'da büyüdüm , 2000'de üniversite için İstanbul'a geldim. O zamandan beri İstanbul'dayım. Kofana için bir şey diyemeyeceğim fakat İskenderun'da yediğim levrek, çipura ve mercanın tadını İstanbul'da bulamadım.
aslında bizimde kofanayı yem yapma niyetimiz vardı ama orkinos yok buralarda çok sağol kadir abi. daha irileri sana olsun inşaallah. ah bir de şu levreklere çare bulabilsem. bu arada raporda bahsetmedim ama ikide levrek düşürdüm kofananın eti çok iyi değil buralarda ama levrek, hele de baraküda muhteşem
tebrikler güzel bir av olmuş fotolarda olsaydı güzel olurdu ve şunu sormak istiyorum iskenderunun neresinde tuttunuz bu balıkları