İskenderun sahilinden her bölgeden rahatlıkla kefal avlayabilirsiniz,denizciler tarafında ise kayalıklardan çupra,sargoz,levrek avlama şansınız yüksek olur fakat denizin tabanı taşlık,takım kaybetme olasılığınız oldukça yüksek olur orda.Arsuz tarafına giderkende Casmin otelin oralardan at-çek ile levrek alabilirsin ben hiç denemedim ama alanları çok duydum.Bir de yine hiç denemedim ama Petek Cafe'nin oradaki kayalıkların bu zamanda çupra yaptığı söyleniyor.Şansınız bol olsun
Kefali ekmek sarması ile,çupra,sargozları ise karides ile klasik 3 lü dip takım ile(kurşunu yaprak kurşun olarak tavsiye ederim) avlayabilirsiniz,Arsuz tarafında ki levreklere gündüz silikon takımlarla at-çek yapabilirsiniz,Denizciler tarafındakine ise Adliyenin yanında ki balık malzemeleri satan dükkandan temin edebileceğiniz boru kurdu ile deneme yapabilirsiniz(mırmır alma şansınızda yüksek olur),olmadı yemcilerden alabileceğiniz kalamar yada sübye bıyıklarınıda takabilirsiniz.Kurşun olarak yaprak kurşun takmanızı öneririm.yada derinliğe göre şamandıralı+dip kurşunlu bir takımda yapabilirsiniz
merkezdeki tugay ın ordan başlıyarak arsuz a kadar yolun var kardeş bu güzargah da mırmır çipura bilimum çeşitlere raslıyabiliyorsun, sağlam makina takım ın varsa,lüfer bekliyebilirsin gece, bu saatler den iitibaren,lüfere taze çipura yi flote edip takıyorsun iğneye,balığın iç kısmı tamamı ile dışa sarılı olacak,deyim yerin de ise lokum gibi olması lazım,,mustad ın 4 numara uzun saplı iğnesi, 1,50mt ara beden sonrasına gezer kurşun,sonrası atabildiğin kadar ileri at,misinayı gergin tutma,yanlız flote ettiğin çipurayı küçük küçük takmıyacaksın,misal 15cm lik çipura yı flote ederek 2 ye ayırıyorsun,bir yarısını komple iğneye takıyorsun