Dun akşam uzeri saat 7 civarı oltalarımı suya bıraktıktan sonra rüzgar olmamasına rağmen akşam müthiş bir dalga başladı gemi gecerde dalga olurya onun gibi. Yer edremit - Fener. Kullandığım yemler Sülünes-Mamun-Boru Kurdu- Kokmuş Sardalye Tazesini sormadığım yer kalmadı ama sanki yer yarıldı sardalyeler içine girdi hiç bir yerde yok . Herneyse akşam saat 11 e kadar tüm denemelerim boşa çıktı attığım yemler sanırım isparozlar tarafından yendi. Ensonunda 1 adet ısparoz takıldı ama yemi nerdeyse yutmuştu kancayı çıkartırken ağzından beyaz bir böcek gibi bir şey çıktı elime aldım ayaklarıyla elime yapıştı gece vakti tırstım ama yinede kancaya taktım ve attım 10 dk geçmedi oltam yerde oltaya çekerken sanki yosuna takılmış gibi zorluyodu aldı bir heycan Ya nasip dedim kenara kadar getirdim dalga çok olduğu için kepçeyide kullanamadım balık kenara kadar geldi kumların uzerinde kancadan kurtuldu baktım bir dalga daha geliyo götürecek balığı nasıl hamle yaptım aldım 3-4 mesafeden hatırlamıyorum. Şimdi bu balığın ağzından çıkan böceğin aratışrmasını yaptım deniz biti dediler ustadlarıma soruyorum bu biti biz nasıl toplarız yada satılan yeri varmı . Resmi olsaydı koyacaktım ama vaktim sınırlı olduğundan bulamadım netten . Bir yardım diyorum çünki bu bit inanın çok iş yapıyo. Sert ve suda ölmüyor Kancadanda sert olduğu için balığın çıkarması imkansız..
deniz biti değildir bence.Deniz biti milimetrik boylarda, sudaki leşlerle beslenen temizlikçi bir hayvandır.Suda ölen canlıların %80i bu hayvanlar tarafından yenerek yokolur, senin deniz biti dediğin olsa olsa parazittir bence
Bu sene erikli de izmarit ıspavrozların ağzından çıkmıştı ilkten bende çok tırsmıştım beraber gittiğimiz balıkçı bi abimiz var deniz kenesi olduğunu söylemişti muhtemelen aynı şey seninkiside...
Evet benim 2 hafta önce tuttuğum karagözlerin üzerinde de vardı balığın üstünden zor ayırdım balığı kurtardım ama üzerlerinde parazit olan balıklarıda temizleyip geri saldım.Gerçi hepi topu (bu kelimeye bayılırım ) 5 taneydi. Mırmırınızda çok güzelmiş afiyet olsun.
serdar tebrikler mırmır bayağı güzelmiş. gelelim deniz kenesine çoğu iri balıkta özellikle ağzının içinde çok olur. nasıl olurda bununla balık tuttun anlamş değilim bildiğim kadarıyla balıklar bunu gördümü kaçacak delik aralar. bende düşünmüştüm oltaya takmayı ama kaptan kesinlikle olmaz dedi. daha sonradan duyduklarım da aynıydı.
selamlar http://www.sempativet.net/articles.asp?action=read&aid=1535 bu sitede bişiler yazıyo parazitle ilgili.anlatılanın bu olduğunu düşünüyorum.(reklam değil google de arattım )umarım işinize yarar.herkese rastgele
evet katiliyorum bu adresteki bilgilere..iki turu var bir tur baliklarim solungaclarinda yasiyor ve ureme yapiyor bir digeride genelde kiyi baliklarinda sirt ve kuyruk bölgerine yapisarak kan ile besleniyor bu canlinin adi balik kenesi diye biliyorum...genelde mirmir,karagöz,sargoz,kefal,levrek ve gupes baliklarinda sik goruluyor..gupes baligi agzindan onlarca yavru kenenin ciktigina cok sahit oldum...yavrular sesfaf hafif pembeye calar bir renkte oluyor..bilmedigim bir sebebten balik öldukten sonra bu kene vucudu terk ediyor tahminimce kan akimi vucudta durunca o da yeni taze kan arayisina cikiyor
hey yavrum be işte edremit mırmırları serdar güzel mırmır ama inan bana orada daha büyükleride var olta atmak için gece saat 00:00 bekle sabah saat03:00ra kadar mamunla güzel mırmır alırsın .. not :kösteği uzun tut en az 40cm ve tek köstek yap mamunuda canlı kullan tavsiye ederim
Evet sanırım keneden bahsediyoruz.Avlanması yada satılması pek mümkün değil.Ancak tutulan balıkların özellikle lapaların üzerinde sıkça rastlıyorum buralarda.Ispara ve mırmırında ağız içinde.Ama yiyplarmı yoksa kene orayamı yapışıyor tam bilmiyorum. Bu arada tebrikler
ebn mezgit tutmak için midyr alıken 20 303 tanesi midyelerin arasında çıktı çok turstım tekmeyi koydugum gibni midyeler denizde...ama sadece bir kez denk geldi sanırım aynı şeyden bahsedioz bence ara ara midyelerin arasına bak abi
cevap yazan herkeze çok teşekkür ederim. 2 Gündür cadır kampında olduğumdan cevapları okuyamadım ama o beyaz böceğe benzer şeyin kene olduğunu öğrendim. .. Sırf bu keneyi bulabilmek ve tekrar denemek için isparoz yakaladım ve inanın çoğunun ağzından midesinden çıktı. Deneme yaptım Gündüz ısparoz geldi Geceye kadarda dayanmadığından ve gecede isparoz yakalayamadığımdan gece bir daha deneyemedim .Ama bu mırmırı o kene ile yakaladım çünki o oltaya taktığım yemler sülünesti ve yemişlerdi bu keneyi tek taktım İçini temizlerkende aynı kene içinden çıktı tabi bu sefer parçalanmıştı . Ne diyelim herşey nasip.
benimde kopezin ustunde vardı bi adama sordum deniz biti bişey olmaz dedi ama baya sert beyaz birşey dediğim gibi deilmi
Sevgili Serdar bahsettiğin kene,bit herneyse aşağıdaki böcekler olabilirmi Aşağıdaki resimde oltadan çıkardığım yemlik uskumruya 5-10 dakika içinde yapışan keneler!