Il Aksaray Tatli Su Baliği

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında okayarslan tarafından paylaşıldı.

1. okayarslan

okayarslan okay

sevgili arkadaşlar ben il aksaray'da eşimin sağlık memuru olması nedeniyle yanında bulunmaktayım 2005 senesinde buraya tayini çıktı ben aslen muhasebeciyim ama bulunduğumuz yer ve köy benim mesleğime elverişli deyil bende bu yüzden kendime uğraş olarak balıkcılığı seçtim 4 senedir il aksarayda akan sudan tutun barajlarını ve derelerini gezmekteyim kırşehire yakın olmamız kesik köprünün vermiş olduğu büyük bir avantaja sahibim haftanın 4 günü balıktayım inanın bu başka bir aşk olsa gerek bıkmadan usanmadan beklemek insana başka bir haz veriyor tabiki bunun için insanda timsah sabrı olması gerekiyor bulunduğum bölgede 100 üzerinde baraj var buda corafi yapısa göre fazla sayılır buralardaki balık çeşitleri pullu sazan aynalı tabir ettigimiz gümüş sırtlı sazan tatlı su kefali ve ağırlıklı olarak kadife cinsi balıklar bulunmakta bu arada kadife cinsi balık sazanın akrabası sayılır her bölgenin yemleme sistemi farklı olmaktadır mısırla ekmek hamuru arpa ve bu aralar moda olan tavuk etiyle amatör balık avı yapılmaktadır bulunduğum köye ait 2 adet baraj bulunmaktadır bu barajın birtanesinde benden önce balık yakalamak için her türlü yola baş vuran bohçacılar sönmemiş kireçleri suda patlatıp olan nekadar balık varsa yok etmişlerdir bunun üzerine bende kesik köprüden getirttiğim binlerce balık yavrularını buraya saldım 1 yıldır avlanma yasağı getirttim bu konuya duyarlı olan belediye başkanımız ve kaymakamımız bu çevreci yaklaşımdan dolayı bulunan 2 barajıda benim himayem altında kontrollü besleme ve avlanma izni vermiştir bekçilerin yardımı ile burada bulunan balık sayısında hızlı bir artış olmuştur bende kendimce koyduğum kurallar doğrultusunda tabiki yasaklar getirdim öncelikle tırıvırı ile avlanmak hem yasak hem parasal yönden ceza olarak kabul ettirdim ağ atmak suya elektrik vermek kıyılarında bulunan sazlık alanlarda elle avlanmak yasaklanmıştır tabiki bu uygulamalara karşı gelenler olmuştur bana kim olduğumu hatta hattimi bildirmek isteyenler olmuştur ama arkamda belediye başkanı ve kaymakam olduğunu duyanlar 90 derece dönmüşlerdir ben böyle niyetli olan insanlara bohçacı tabirini kullanıyorum nihayetinde birşeyler yapa bilmek güzel şey balık tutmak onları beslemek sportif anlamda avlanmak inanın bana çok uzkaktı ama şimdi bir meslek benim için tarım ve köyişlerinde görevli zirat mühendisi arkadaşım balıklar hakında yardımcı olmakta bu arada sarı kartımda oldu artık profosyönel anlamda bu işe gönül verdim bana bu konuda yol gösteren ve fikirlerimi kabul edip uygulamaya koyan tüm büyüklerime teşekkürlerimi bir borç bilir beni bu düşüncelerimden dolayı okuyup dinlediğiniz için teşekkür ederim saygılarımla okay arslan

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Sevgili Okay, gerek tırıvırı, gerek kireç ile avlanma, gerekse suya elektirik verme tebliğ1/2 içinde de resmi kanun olarak yasaklanmış, para cezası ile yaptırımları olan avlanma şekilleridir. Öncelikle seni resmi makamları bu konuda bilgilendirdiğin ve konunun üzerine düşerek sürdürülebilir balık avıcılığına destek verdiğin için tebrik eder ve kutlarım.
    Ancak bilmeni isterim ki, balikavi.net olarak bizler sadece amatör balıkçılar olarak bir arada bulunmaktayız.
    Yani demem o dur ki bizler amatörüz, ve burada maalesef profesyonel anlamda sorularına cevap alamazsın.

3. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Okay merhaba,

her ne kadar profesyonel olsan da hem doğal ortamın ve canlılarının korunmasına, hem de bu vesileyle amatör balıkçılığın gelişmesine katkıda bulunan çabaların dolayısıyla teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. Benzer çabaları zamanı ve olanakları müsait olan herkesin göstermesi durumunda Türkiye'de amatör balıkçılığın hepimize çok daha büyük keyif vereceğine inanıyorum.

Rasgele

4. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    göstermiş olduğun çaba aldığın verimden dolayı sana sonsuz teşekkürler amatör balıkçılıkta gayet güzel işler başarmışsın başarılarının devamı dileğiyle

5. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    yazıda birşey ilgimi çekti...
    neden aksaray yada aksaray ilinde tarzı bir söylem kullanmadınız da il aksaray dediniz :D
    merakımı cezbetti...

6. okayarslan

okayarslan okay

yorumlarınız için teşekür ederim öncelikle profosyönel anlamda balıkçı değilde siz değerli amatör balıkçıları için çalışan bakıcı ve gözleyici amatör balıkçılar kadar av meraklısı bir amatör diyelim saygılar

7. okayarslan

okayarslan okay

İL AKSARAY OLARAK BELİRTMEMDEKİ SEBEB İSTANBUL AKSARAY OLARAK DÜŞÜNE BİLİRSİNİZ YADA KONYA AKSARAY YADA NİĞDE AKSARAY OLARAK ÖNCEDEN KONYA'YA BAĞLIYMIŞ SONRA NİĞDEYE BAĞLANMIŞ DAHA SONRADA İL OLMUŞ O YÜZDEN BÖYLEBİ İBARE KULANDIM

8. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    teşekkür ederim.

9. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    okay bey çabalarınız için kutluyoruz, fakar getirdiğiniz yasaklar zaten sirkülerde olan ve jandaranın belediyenin bütün kolluk kuvvetlerinin kontrol etmesi mecburi olan yasaklardır. Edilmiyorsa onların ayıbıdır ki siz ön ayak olup ayıp etmelerini engellemişsiniz, kutlarım tekrar.

Keşek herkes görevini yapsa, sadece yürürlükte olan cezaları uygulasa bunlara gerek kalmayacak.

Bu arada kafanıza göre yaptığınız aşılama çok mantıklı değil. suya hastalık bulaştıırırsanız geri dönüşünüz olmayabilir bir daha, dikkatli olup DSİ kontrolünde yapılmalıdır. Aksi taktirde arkanızdaki kişilerle beraber zor duruma düşer veya düşürebilirsiniz.

Lütfen sirkülerin tamamını okuyup sonrasında adımlarınızı bu bilgiler doğrultusunda atınız.

10. okayarslan

okayarslan okay

ANLAYAMADIĞIM NOKTA KAFAMA GÖRE YAPMIŞ OLDUĞUM AŞILAMA NEDİR BEN YAZDIKLARINIZDAN BİRŞEY ANLAYAMADIM AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİM

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Deadpox arkadaşımızın anlatmak istediği konu başka sulardan getirilen bazı balıkların olası yerli türler üzerinde baskı kurup onları yok edebilmesi durumudur ki, sirkülerde bu da yasaklanmıştır. Yani bir su kaynağından başka bir noktaya yapılan balık taşıma işi DSİ kontrolündedir ve izin alınarak yapılabilir. Hoş DSİ nin de bu konuda bazı yanlış uygulamalar yaptığı ortadadır. Zamanında sivrisinek ile mücadele için barajlara bırakılan yabancı türlerin neler yaptığı ortadadır. Bence bulunduğunuz bölgede kadife harici sazan türlerini taşımanız sorun yaratmaz, ancak kadife ve israil sazanı gibi türler çoğaldıklarında diğer balıkların yumurtalarıyla beslenirler ve diğer balık popülasyonları üzerinde ciddi baskı oluştururlar. Bu konuda bir su ürünleri uzmanından bilgi almanızda fayda var.

12. okayarslan

okayarslan okay

bu konuyla ilgili bilgi aldım bir yerden bir yere nakil edilmesi yasak ama ne varki o nakil yapılan yerde su altı termal kamerayla tarama yapıldı herangi bir yaşam tespit edilemediğinden böyle bir yola baş vurduk bunun için kimseden izin almadım ama sonra tüzüklerde yazılanı görünce jandarmaya bilgi verdim kırsal kesim olduğu için bu gibi durumlar normal karşılandı ama yinede herşeyden önce yasaların ön gördüğü süreçte hareket etmeye çalışacağım

13. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Okay, seni amatör balıkçılığa vermiş olduğun destek ve çabalar için tebrik ederim. Balık yaşamının bittiği bir yeri tekrar canlandırdığın için ayrıca tebrik ederim.

14. okayarslan

okayarslan okay

TEŞEKKÜR EDERİM

15. 981

981

Çalışmalarından dolayı Tebrik ediyorum.

Senden ricam ne olursa olsun, israil sazanından o göllere salma.

16. miryana68

miryana68 Cengiz Yalçın

Boşver devlet su işlerini

ne devlet su işleri be kardeşim. Onların kendinden haberleri yok. su konusunda bu gün sıkıntı varsa sebebi onlardır. onlara sormadan yapılan her iş iyidir. yapılacak iş kolay işin uzmanı bir su mühendisine yada balık uzmanına sormak burak devlet su işlerini beyaaaaaa

taşpınar- Veteriner Hekim-Cengiz Yalçın

17. miryana68

miryana68 Cengiz Yalçın

Bu Arada çalişmalirindan Dolayi Tebrik Ederim Bileğine Kuvvet. şu An Edreyim Biktik Bohçacilardan Ginaa Geldi. Burda Gölet Baraj Kalmadi. Hertaraf Köstereç Denen Levrek Dolu Sakin Oralara Bulaştirma Aklinda Olsun.

18. MUSA TOSUN

MUSA TOSUN musa tosun

Slm Okay Bey

Aksaray Da Hangi Barajlarda Veya Göletlerde Av Yapiyosunuz Ve Bozkir In Baliklari Nasil Fikrinizi öğrenebilirmiyim Teşekkürler

19. MUSA TOSUN

MUSA TOSUN musa tosun

SLM OKAY BEY AKSARAYDA HANGİ BARAJLARDA BALIK TUTUYOSUNUZ ACABA
    BOZKIR GÖLETİNİN BALIKLARI NASIL

20. okayarslan

okayarslan okay

önclikle gecikmelide olsa özür dilerim bozkır barajında geçen sene inanılmaz bir balık vardı ama bu sene malesef belediye barajın yarısını telle çevirip sit alanı yaptı ve ağaçlandırdı 2 km yakın bir kıyı şeridi kaldı oralarda olta atan kim olursa olsun eli boş dönüyor malesef