1020-1006 gibi gördüğümüz değerler, balık avımızı çok etkiliyor benim görüşüm. Basınç azaldıkça, balıklar derinlere gidiyor. Artıkça kıyıya yaklaşıyorlar. Kıyı avı yapan arkadaşlar bu siteyi takip etsinler. http://212.175.180.126/DENIZ/DTS/deniz.php
sa Güven bey merhaba; öncelikle paylaşım için teşekkürler eminin çok faydasını göreceğiz bu sitenin, fakat size sormak istediğim basınç meselesi, eminin benim gibi bu konuyu bilmeyen çok arkadaşımız vardır. uzmanlar, usta avcılar alçak basınçta kıyıdan balık avının pek mümkün olmadığı kanaatinde peki bu seviye ne olmalı hava basıncı hangi sevityenin altına düştüğünde verim vermiyor ve yüksek basıncın kötü bir etkisi varmı yani onunda bir üst sınırı varmı? yada en iyi avlanma aralığı hangi seviyeler olmalı
Basınç düşmesi, İstanbul için lodos demektir çoğunlukla. Lodosta balık artar mı azalır mı onu deneyenler biliyor. Bana göre, arttığı da oluyor, kaybolduğu da.
Başarılı bir paylaşım en azından deniz sıcakılığına bakma şansımız var ... Gideceğimiz meraya bakmak için biçilmez kaftan. Paylaşım için teşekkürler.:thumb:
Daha öncede forumda tartışılan bir konudur Güven bey http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51120
Daha önce tartışılmış ama önemi anlaşılmamış gibi duruyor maalesef. Hava basıncı arttıkça balıklar derinlere, yani yüksek basınçlı ortama gitmiyor, kıyılara yakın duruyorlar. Hava basıncı azaldığında derin suları tercih ediyorlar. Bölgeye göre-meraya göre hava basıncı değişikliklerini siz bilmelisiniz. Ben daha 3 aylık balık avcısıyım (hem atçek hem de yemlide), ama Japon forumlarına bile bakıyorum. İnternet sağolsun.
Aslında bu durumu teyid etmek için; olur da gece boyu balık alırsam, not etmek ve siteden kontrol etmek en iyisi görünüyor. Teşekkürler Güven, site için.
Basinc dikkat edilmesi gereken bir kalem olabilir ancak tek basina yeterli bir veri degil. Ornek dun basinc yuksek ama sular cekik ve berrakti. Hic balik cikmadi.
Belli ki balığa gitmişsin ve balığın belini kırmışsın. Tatlısular için basınç durumunu nereden/nasıl tespit edebiliriz bir fikrin var mı gubani?
Bence Ay'ın etkisi, hava basıncından bile önemli, artık öyle düşünüyorum. Güneş battıktan sonra Ay'ın doğuşuna kadar arkadaş 6 baba sargoz aldı. Meteoroloji verilerine göre hava basıncı, Ay'ın doğması sonrası da artacaktı. Ama oltalarımız, ay yükselmeye başladığında hiç vuruş almamaya başladı. Oysa hava basıncı 1029'a çıkmıştı ! (1026 dan)