Hafif Teleskopik

Konu, 'Kamışlar' kısmında vurgun-01 tarafından paylaşıldı.

1. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Selam arkadaşlar.
    Kamış konusunda şiddetli tavsiyelerinize ihtiyacım var. Daha önce DAM markanın 3.30 luk kamışını 124 tl ye almıştım. 6 ay geçmeden her hangi bir zorlama olmadan en uçtaki iki parça da ayrı zamanlarda kırıldı. Yeni bir kamış arayışı içerisindeyim. Daha öncede bir konu açmıştım ama istediğim özelliklerde br kamış tavsiyesi alamamıştım. Kamışı mantarlı (şamandıra) olarak sazan için kullanıyorum. Benim için çok uzun mesafeye atması önemli değil. Aradığım kamışın özellikleri şöyledir:

1-Teleskopik olması
    2 Kapalı boyunun kısa olması
    3-Devamlı elimde tutacağım için hafif olması
    4-minimum 3 metre olması

Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

2. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Geçen sene 100 tl ye aldığım ef&fe adventure 3,50 kamışı tavsiye edecektim ama internete baktım fiyatı 200 tl yi geçmiş. Maliyeti belli olan birşey nasıl da pahalılaşıyor talep geldikçe :( Kapalı boyu 97 cm , 100-300 gr atarlı ve inanılmaz hafif bir kamış. Dediğim gibi fiyat sorun olmazsa tavsiye ederim.

http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=1253

3. furunotr

furunotr Haluk

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Samandirali avlarda kulaniyorum demis,100-300gr atarli kamis cok olur samandirali avlar icin.

5. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Selam Uğraş. Bu tavsiye ettiğin kamışın kapalı boyu uzun. Askında kırılan dam marka kamışım tam istediğim gibiydi. Yanılmıyorsam kapalı boyu 60 cm idi. Ama kısa zamanda sebepsiz kırılınca ondan soğudum. Dediğim gibi benim için kapalı boyunun kısa olması ve elimde devamlı tutacağım için hafifliği çok önemli. Kamış için 250 tl ye kadar bütçe ayırdım. Yeni tavsiyelerini bekliyorum. rasgele.

Haluk abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Dediğim gibi kapalı boyu kısa bir kamış arıyorum. Bu konuda aydınlatırsan sevinirim.

Evet selim abi. Benim için atarı hiç önemli değil. Aradığım kapalı boyunun kısa, 3 metre civarı ve hafif olması.

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Hafif kamis istiyorsan atarinin düsük olmasi önemli,yüksek atarli kamislar genelde daha agir olur,sana samandirali avlarda 10-50 gr atarli kamis yetecektir,samandirayi iyi atabilmek icin düsük atarli kamislar tercih edilir...

7. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Selim abi. Tavsiye edebileceğin bir kamış var mı?

8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

9. furunotr

furunotr Haluk

Biraz bakındım; bulabildiğim en kısa kamışlar bunlar:

http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=M%DDKFINESS

Ayrıca geçtiğimiz yıllarda Kısık'tan Balzer Diablo kamış almıştım 3,00 metre, kapalı boy 75 cm, ama 50-150 atarlı sizin işinizi görürmü ve Kısık'ta hala mevcut mu bilemiyorum, yine Kısık'tan alma Mıtchell Basıc Tele Spin'im var 270 m.8-30 atarlı sitelerine bakınca göremiyorum ama mağazalarında olma ihtimali var, bundan kısasını da zor bulursunuz...

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Önermesine önereyimde benim önerecegim kamisi bulabilirmisin bilmiyorum,ben sadece samandirali kamisin nasil olmasi gerektigini yazdim,gerisini türkiyedeki balikci dostlar önerse,kamisi bulma acisindan senin icin daha yararli olur...

11. reos_mow

reos_mow salih

Favori Kamış:
    parcali kamis
    Favori Makine:
    shakespeare cypry carp 3.60 3lb spro long cast
    En İyi Avı:
    -
    verilen linkteki kamis http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=2030 NEW 300
    samandrali takim icin ideal 3m. 10-30gr atarli kapalı boyu:45cm
    kamisinizin ucunun kirilmasi buyuk ihtimal dipe takilip zorlamissinizdir yada iri bir balik geldigi zaman olmustur. Iri balik geldigi zman makinenizin avansini baliga gore ayarlayip misnayi almasina izin verirseniz hem iri baliklari yorup alma hemde kamisinizi zorlamamis olursunuz.
    samandirali takim ince oldugu surece uzaga atis,avin verimi ve baligi yakalarken kullanilan hazi arttiriyor bence. kamisin 4.20 olmasi daha cok isinize yarar mesela 3metrelik bi yere atacaksiniz 3 metrelik kamisla ayaga kalkip atarken 4.20 ile oturdugunuz yerden atma imkaniniz olur

12. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler salih. Bu kamış istediğim kriterlere uyuyor. Yalnız ağırlığı hakkında bilgilendirsen sevinirim.