Ges Gelibolu sahtesi

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında cemil sarihan tarafından paylaşıldı.

1. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Başarısına hiç inandığım bir model değildi , gözlerimle görmesem inanmazdımda , ancak çok başarılı bir sahte yem.Bana hep uyduruk bir şey gibi gelirdi ,ben tutmadım ama arkadaşlarım sarozda bu sahtelerle iki tane levrek tuttular,ben denemeye bile değer görmemiştim :( ama değermiş ,sarı kırmızı renkte olanlarla aldılar balıkları şaşırdım bu rengin böyle iş yapması çok şaşırttı beni ,ben hep balık rengine ne kadar yakın olursa sahte balık ,avcılığı o kadar artar diye düşünüyordum.Aslında hala da öyle düşünüyorum ancak özellikle bu sarı kırmızı olan renkteki sahte balıklar, balık aldı.Sanırım levrek merak ettiği içinde bu sahtelerin peşinden geliyor ve ısırmak istiyor ,sırf merak ettiği için başka bir açıklama gelmiyor aklıma ....
    Özellikle Tayyar ustanın yaptığı Gesler oldukça güzel bu yüzden bunlardan aldım, sarıkırmızı olanlardan ve mavisinden,fenerbahçeli modelini yapmazlarmı acaba :(
    http://www.avdeposu.com.tr/?urun-12705-GES-GELiBOLU-SAHTESi.html

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Tayyar beye bende sıpariş geçeceğim:) mevcut 2 tane var adana yapımı iş yapıyorlarda,ges de kullanmak istiyorum:) içeriği nasıl olmalı fikir atın ortaya değerlendirelim,şuan kafa çalışmıyor at çekden yeni geldim üşüdüm:D

3. cemil sarihan

Sarı kırmızının iş yapmasına acaip şaşırdım , yoksa sarı kırmızı olur mesela , yada ne biliyim hangi takımı tutuyorsunuz o rengi alın ,sarı kırmızı iş yapıyorsa hepsi yapar :)
    Bu arada bende atçekten gelmeyi tercih ederdim evdeki bu sıcak ortama :(

4. mustafaonur

mustafaonur mustafa onur

valla arkadaşınız 2 levrek almışsa inanınki merada balık yokmuş.gördüklerimi görseniz benim gibi yapımına başlardınız sizde :)

5. cemil sarihan

Onlarda öyle söylediler zaten bugün balık yok dediler :)

6. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Bu yazdıklarınız beni çok şaşırttı:eek: Bişeye benzetemiyordum bu güne kadar.
    Hemen bi GES yapıştırıyorum o zaman yarın sabah:thumb:

Rastgele...

7. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Sarı rengi gerçekten çok iyi çalışıyor. Dalgalardan bulanmış sularda görünürlüğü daha yüksek olduğu için sanırım...

Ges kullanıcılarına bir uyarı: kayalara dikkat edin :)

8. cemil sarihan

Hakkaten öyle , yapıştırmak lazım :)) Rasgele...

9. cemil sarihan

Sanırım öyle,dediğim gibi ben hep levrek avlayacağı balıklara benzeyen şeylere atlar diye düşünüyordum ,ancak bu sarı renkli bu malzemeye saldırması sanıyorum dediğiniz gibi görünürlüğünün yüksek olması ve merak etmesi balığın bu malzemeyi..rasgele...

10. mustafaonur

mustafaonur mustafa onur

sarı kırmızıya bi levreğin arka arkaya,kıyıya sarana kadar kadar 5 kere atladığını bile gördüm.diğer su üstü sahtesine 1 kere atlasa şükrediyordum.

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Mustafa Bey, sırtı kırmızı altı sarı olan mı, kafası kırmızı olan mıydı bahsettiğiniz model?
    :rolleyes:

12. mustafaonur

mustafaonur mustafa onur

genellikle gövde sarı baş kuyruk kırmızı olan.ama çalışmayan rengi yok hangisi içine sinerse.yeterki aksiyonu düzgün verin gerisi merada balık olsun.

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    oradaki balıklar cimbomludur ondan gelmiştir.. :):)

14. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Ges le gece avlanılabiliyor mu ? Bende de var birkaç modeli. Genelde gece av yaptığım için kullanmıyorum.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aynı sahteye 5 kez arka arkaya atlıyorsa iğnelerde problem vardır.:confused:

16. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    selam arkadaşlar 7 aralıkta Tayyar abiyle yaptığımız avda bizzat tanık oldukki bu gesler işe yarıyor, tayyar abi ve arkadaşı ile beraber yaptığımız avdan bir kare, 50 yaşındaki adamın arkasında nal toplarken :D maşallah adam tazı gibi, allah uzun ömür versin...

not : bir Antalyalı olarak şehrimi vazgeçilmez sanırdım ta ki geliboluyu görene kadar :p

17. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
  18. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    :)
    Gelibolu sahtesi ile yıllardır süren polimik ve sahiplenme şu günlerde yine revaçta,ticari faaliyet çerçevesinde ben yaptım,ben buldum,ben gösterdim,ben öğrettim diye bir çok kişi ortalıkta atıp tutmakta oysaki Gelibolu’da öncelikle fabrika işçilerinin 10-15 yıl önce periskop camlarını işleyerek ortaya çıkarttıkları bu ürün daha sonra yine Gelibolu’da ben ve bazı arkadaşlar tarafından yapısı,rengi ve işlevi değiştirilerek günümüze getirilmiştir.Önceleri gümüş rengi olarak imal edilen ve CAM SAHTE,POLYESTER SAHTE,KATİL RAPALA vs. isimlerle kullanılan bu sahtelere Rapala ve Yozuri nin renk skalalarını kullanarak şu anki yapıya getiren ve GELİBOLU SAHTESİ adı altında üreten tek kişi şahsımdır bunun aksini kimse söyleyemez.Adana,Kocaeli,İstanbul,Samsun vs. bir çok yerlerde yapılan sahtelerin ilkleri tarafımdan gönderilmiş olup bilahare başkaları tarafından imal edilmeye başlanmıştır.Yok şu usta yok bu usta diyerek insanların amatör balık avcılığı duygularından faydalanmak ve halen de buna devam etmek nedense bazı kişi ve kurumlar tarafından alışkanlık haline getirilmiştir.Wöbler,Popper,çift iğne,kurşun gövdeli,parçalı ve daha bir çok model bizzat tarafımdan imal edilmiştir,bununla ilgili net ortamında yapılacak kısa bir araştırma ve yayın tarihleri gerçeği yansıtacaktır hatta Youtube de GES kullanım videosunun yayını ve sunum tarihi de bunun ispatıdır.Maalesef toplumumuzda insanların sırtından geçinen veya başkalarının ürettiklerinden kendine çıkar sağlayan bir çok kişi halen daha utanmadan ortalarda dolaşmaktadır.Formumuzda dahi yapılacak ufak bir araştırma bu sahtenin imalat aşamaları dahil hangi tarihte paylaşmışım net olarak ortaya çıkar.Hatta bu sahte yüzünden doğan polemikler ve şahsıma yapılanlar ise işin cabası.Evet emekli olduğumda av marketi sahibiydim fakat mekanı çocuklarıma devrettikten sonra bu işlerle uğraşmamaya vaktimin tamamını balık avlamaya ayırdığımı beni tanıyan tüm dostlarım bilir lakin temcit pilavı gibi halen daha GELİBOLU SAHTESİ ne sahiplenmeye kalkan utanmadan bunun orijinali burada,şurda diyerek yaygara yapanlar halen daha konuşmaya devam ediyor,sizlere sunduğum yasal iki faturada bu sahtelerin kim tarafından yasal olarak piyasaya arz edildiğinin ispatıdır.Ayrıca kim yaparsa yapsın hangi sahte kullanılırsa kullanılsın avlakta balık olduktan sonra ve mevsim şartları uygun ise özellikle levrek ve lüfer avlamamız için özel bir maharete gerek yoktur,zaman gelir küçük bir kumaş parçası zaman gelir renkli pipet zaman gelir tükenmez kalem hatta radyo anteni bile gayet güzel av yapmamıza vesile olur.Gelibolu sahtesi ise balık avcılığında sadece bir araçtır kullanımında mutlaka avantajları vardır ama bunu da bizzat kullanan tecrübe etmeli ve önermelidir benim veya bu iş ile direk ilgilenenlerin balladıra ballandıra anlatmaları laf ebeliğinden öteye gitmez.Lakin şuda bilinmelidir ki kim nerede ne şekilde yapar ise yapsın mutlaka her ürünün ufak bir detayı olduğu gibi elbette bu sahtenin de küçük bir detayı mevcuttur onunda bende kalması geyet normal bir durumdur.2,5 Tl.lik sahte ile 40 Tl.lik sahte arasında nasıl bir fark varsa elbette Gelibolu Sahtesinin diğer taklitlerinden de fark vardır.Bu konuyu direk açmam doğru olmazdı sorulan soru üzerine detaylarıyla yazmam sanırım yerinde oldu.Kalın sağlıcakla.

FATURA RESMİ BİR EVRAKTIR BEN YAYINLIYORUM BAŞKASI VARSA YAYINLASIN:):):)

19. mehmetsahin

mehmetsahin mehmet şahin

En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    ÖZGES :))

Sanırım bu konu nihayetinde otobüs firmalarının isim yarışına dönerek ;yok özges,yok hakikiges gibi bir hal alacak diye düşünmeden edemiyorum.Ülkemizde hiçbir kanun iyi işlemediği için bu konuda da bu işi imal edenlerin hakları da hiç bir zaman kanun tarafından korunamamakta aynı korsan CD misali markayı yapışptıran tutturduğuna satış yapmakta.Ben Çanakkaleye yerleşeli 2 seneyi aştı.bilvaki yerleşmeden önce de Erdek'te ikamet ederken bu sahtenin methini her daim duymuş idim.Ve Çanakkale'ye yerleşmemin hemen akabinde ÖZSER-AV bayi ile irtibata geçerek bu sahtelerden sipariş verdim.evet doğru okudunuz sipariş dedim.çünkü bu sahteler otomasyon ürünü seri imalat sahteler değildir.Bunlar neredeyse her biri şahsa özel el emeği göz nuru malzemelerdir..Gelibollunun G sini bilmeyenler Gelibolu'ya has bu GES sahtesini de sırrını bilmeden üretebilirler.Bunu öğrenmek isteyen arkadaşlara tavsiiyem levrek cenneti Saroz da hem orjinal gelibolu üretimi ges ile hemde diğer çakma üretimlerle deneme yapsınlar farkını mutlaka göreceklerdir.Ayrıca bu sahtelerin becerileri sadece levrekle sınırlı olmayıp zarganası melanuru lüferi kofanasına kadar geniş bir yelpazeye sahiptir..Kuşkulu gözlerle bakanlara tek tavsiyem deneyin farknı mutlaka görecekesiniz

20. kubi1956

kubi1956

bende özser firmasından,yakınen tanıdığım turgay kardeşin yaptığı sahteleri (ki bunlar turgay tarafından GES olarak adlandırılmıştır) ni at çek avında kullanmakta ve başarılı sonuçlar almaktayım.bu sahtelere benzayan birçok ürün piyasalarda bulunuyor ama özser firmasının sattığı sahteler çok daha başkadır.
    kullanın ve farkı görün.......