Gece zargana ipeği ile avcılık

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında pbg.dr3 tarafından paylaşıldı.

1. pbg.dr3

pbg.dr3 Şener

Merhaba, öncelikle sitede çok yararlı bilgiler mevcut, forumun yeni bir üyesiyim ve aradığım sorunun cevabını bulamadım. Bu gece zargana avına çıkmayı düşünüyorum. Sarıyerdeyim, rumeli feneri mendireği ve poyraz mendireği bölgelerinde dolaşcam, aldığım tiyolara göre oralarda zargana mevcutmuş. Kepçe-ışık yardımı ile yakalamayı düşünüyorum ancak aynı zamanda teknenin arkasından zargana ipeği sallamayı düşünüyorum. Sizce gece karanlığında zargana ipeği ile zargana yakalamak mümkünmüdür. Sonuçte zifiri karanlık değil, sahil kısmının ışığı denizi aydınlatıyor. Daha önce bu şekilde deneyip verim alan arkadaşlar varmıdır. Şimdiden yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleme: 4 Kasım 2010
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Merhaba

Gece zargana ipeği iş yapmaz.

Muhtelif şatlarda sırf inat uğruna denenmiş ve sonuç alınamamıştır.

Denemekten zarar gelmez , Sizde deneyip sonuçları Bizler ile paylaşabilirsiniz.

selamlar.

== Ayrıca bu gece değil de cumartesi çıkarsanız daha verimli olacaktır .
    Zira o gece ay olmayacak ve zifiri karanlık olacak.

.

Son düzenleme: 4 Kasım 2010
  3. pbg.dr3

pbg.dr3 Şener

Işık olarak malesef jenaratör yok, akü mevcut. Bir projoktor var orta kuvvette, fazla gelmesi durumunda kafasına bir poşet geçirmeyi düşünüyorum. Birde ledli beyaz ışık var. Bunlar iş görürmü yoksa akü ile çalıştırabilceğim alternatif iş görecek neler önerebilirsiniz

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Zargana konusunda bir çok bilgi mevcut.

"Arama" kısmından gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

5. anka1905

anka1905 Emre

Arkadaşa katılıyorum. Bende 2-3 gece zargana ipeği ile denemeler yaptım. Sonuç sıfır. Hatta ipeğin zarga sürüsü içerisinden geçişini ve bir zargananın dahi dönüp bakmadığını gözlerimle gördüm :)

6. pbg.dr3

pbg.dr3 Şener

Arama yaptım ancak bendeki mevcut ekipmanlarla ilgili bilgi bulamadım, genelde 2x200watt ampul veya lüks kullananlar var. Bende ise doğrusal ışık kaynağı var projektör gibi.

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Evet haklısınız

"2x200watt kullanan" derken sanırım Aliço Reisin yazısını okudunuz.
    doğrudur.

Eğer yumuşak,sarı renkte bir ışıklandırma bulabilirseniz "deneyin" derim açıkcası

Mesela bir sarı renkte SİS Farı ve Akü ile denenebilir.

.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    arkadaşlar zargana ipekle av için turuncu ipekle deneyiniz. sarıdan daha ziyade iş yapar. gece karanlıklarında ise ışıklı yöntemden başka bir metod kalmıyor gibi.

ancak ışık kaynağınızında sarkıcak ve yuvarlak bir ışık vermesı elzemdir. aksi takdirde projektör vs gibi araçlar kullanılmaz.

beyaz ışığa zargana hiçmi hiç gelmez, sarı olmalıdır.

hatlar yuvarlak olmalıdır önünüzdeki ışık hüzmesi. kepçe elinizde aşağı bakarken ışık onunuzde yuvarlak olarak dağılmalı.

Benım teknemde aküler iyidir. alternatör sürekli güç üretir derseniz. ve aküile ilgili sıkıntılarınız yoksa o zaman eski bir arabanın uzun farlarını bağlarsınız yanyana örneğin renault 12 gibi yeni model olmasın genelde beyaz halojen farlar çalışmaz.

ve herşeyden önemlisi Ay evet ay karanlıklarını seçmek zorundasınız

ama yapacak birşey yok ayın tam dolunay olduğu bir gecede yem süzmek zorunda iseniz yapmanız gereken gidebildiğiniz kadar uzak noktadan başlayınız ve ayın şalkını tam arkanıza alacaksınız. ayın ışığını tekne maske edecek arkadan ve sureklı ay arkanızda olarak hareket etmenız gerekmektedır. bu gibi gecelerde balık çok hızlı ve seri ataklarla yürüyor olacaktır.

yapılması gereken hiç bir zaman yakına değil ışığın artık sudaki bittiği noktaya bakmaktır.
    Yemcilikte elzem olan Benzınlı bir jenaratör 2 tane 200 w ampul ve bir ara kabloya paralel bağlama ......

Kepçeleme olayına gelince;

Kepçeden denıze bir damla su düşürürseniz balık ürker ve ok gibi kaçar o yuzden kepçeniz on tarafa bakar durumda değil sağ elinizi kullanıyorsanız tor kısmı iskelede teknenın baş omuzluk kısmında olmalıdır kı yandan balığı ürkütmesin....

"En çok dikkat edilmesi gereken ise zarganaya veya hiçbir balığa arkadan kepçe vurulmaz kepçe hep onunden vurulur"

bunuda unutmayınız.

Sevgiler

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    + ben zarganayı buldum çok tutucam dersenız yem balığı adına o zaman zargana çaparisi yapmanız tavsiye olunur.

Çekerli bir beden üstüne 5 adet ipek ama kösteksiz. aynı bedene sıralayacaksınız. burada en önemli nokta ise. elinizdeki ipeklere dikkat ettiyseniz iki tane düğümü vardır o düğümlerden asla bağlamayacaksınız. düğümsüz boş olan kısmından bağlamalısınız düğümler solda ve sağda kalmalı. ki ipek çabuk dağılmasın.

bedene takımın dönmemesi ve bedene dolanmaması adına beden misinasının gamını aldınız arkasından ipeklerin biri içe biri dışa balacak şekilde düğümleyiniz bir ters bir düz olsun genelde tek sayılı olur bu takım 5-7-9 ipek gibi çift olursa biri terse biri düze bakar. hepsi beden üstünde oylece gelir bu şekılde takımada balık gelme ihtimali yok denecek kadar azalır.

Sevgiler

Son düzenleme: 5 Kasım 2010
  10. pbg.dr3

pbg.dr3 Şener

Bilgiler için teşekkürler, birazdan hazırlıklara başlıcam, sonuçları gece yarısı belirtirim.

11. slaymer_007

slaymer_007 FAHRİ DOĞAN

bende ipeğin methini forumdan duymuş ve bi gece bayağı bi ipekle at çek yapmıştım zarganaya ve hiç bir verim alamamıştım. artık kendi kendime hadi canım bu ipek işi hikaye bunla zargana falan tutulmaz demeye başlamıştım. taaki aradan geçen 1-1,5 ay sonra forumda ipekle gece avı olmaz yazısını rastgelinceye kadar :)