Arkadaşlar hepinizi selamlıyorum. Bugüne kadar birkaç kez ziyaret ettiğim Gaziantep hayvanat bahçesini, Erzurum' dan gelen kardeşimi gezdirmek üzere bu hafta sonu yeniden ziyaret ettim. Gaziantep hayvanat bahçesi hem yerleşim alanı hem de barındırdığı hayvanlar açısından ülkemizin en büyük hayvanat bahçelerinden birisidir. İçinde bulunan akvaryumda yüzlerce balık çeşiti bulunmaktadır. Hepimizin çok yakından tanıdığı aynalı sazandan tutun da, piranha ve köpek balıklarına kadar. Bu ziyaretimde hayvanat bahçesinin en sevdiğim bölümü olan akvaryumu gezerken bazı fotoğraflar çektim. Bu fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum ve Gaziantep' e yolunuz düştüğünde hayvanat bahçesini ve özellikle akvaryumuı ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Saygılar... ]
En güzeli aynalı sazan bence o pulları yok mu... 2. Resimdekiler köpekbalığı değil yayının yakın akrabası olan bir tatlısu balığı çok büyüyor bu hayvanlar.. Paylaşım için teşekkürler..
Gerçekten çok güzel resimler, koyduğunuz için çok teşekkürler. 3. resimdeki balıklar bildiğim kadarıyla Türkiye de yaşamıyorlar, Amerikadaki göllerde yaşıyor, muhtemelen başka bir ülkeden getirilmişler. Aligator diye anılıyor, yani turnanın biraz ilkel hali bir de 8. (aşağıdan yukarıya doğru 2.) resimde sadece belden aşağısı görünen desenli balığın adı ne çok merak ettim, nasıl bir balık nerde yaşar ??
Yetkili mercileri tebrik etmek lazım böylesine güzel çalışmalarda bulundukları için.Hakikaten Türkiye için çok güzel bir olay.Zaten en son çetenin evinde yakalanan kaplanlarda oraya gönderildi yanılmıyorsam.Demekki dediğin gibi Türkiye standartlarının üstünde bir yer
Cok guzel bir calisma.Elinize emeginize saglik. Ulkemizde boylesi islerin cikarilmasi da ayrica takdire deger. Son resimde zebra cizgili baligi cok merak ettim.Ne oldugunu bilen var mi? Saygi ve sevgiyle.
Gaziantep'ten buraya, fotoğraflarla akvaryumu taşıdığınız için teşekkürler. Bir daha giderseniz şayet, sadece balıklarla ilgili değil, hayvanat bahçesinin ilginç köşeleri ve panaroması ile de bize bilgi aktarırsanız çok memnun oluruz. Benim gibi gidip görme şansı olmayanlar da en azından fikir edinmiş olurlar.
En kısa zamanda hayvanat bahçesi ve özellikle akvaryum ile ilgili bol resimli bir rapor hazırlayacağım. Herkese saygılar...
elinize sağlık güzel resimler. erdem kardeşim senin dediğinpangasusdur(ismini yanlış yazmış olabilirim.). burdaki 2.resimdekiler çelıngır cinsi tatlı su köpekbalığıdır.bu balıklar aynı ortamdaki diğer cinsleri ağzına göre olan hatta bazen iri balıkları bile yerler.ben prena ile besliyordum.içine küçük pirena getirip atmıştım.onu izlerken birden nasıl olduğunu bile anlamadan ufak pirenayı çelingirlardan biri yutuverdi gözümün önünde.o yüzden bu balıklar vahşi cins.
Güzel balıklar. Beslediklerim 2. resimdeki pengasus köpek balığı diye biliniy 5. dekiler Pirhana Pacu cinsi 7. Resimdeki cikletlerdende besledim. Büyük akvaryumlar gelince insan başka oluyor. Teşekkürler