Galata Ve Unkapani Raporlari

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ŞERTEKİN tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    Duymayan kalmasın palamut iki köprüde alınabiliyor ben dün sabah galata köprüsünde sahurdan saat 07 45 kadar rapala ve zoka ile denedim şansımı fakat köprünün bogaza bakan karaköy tarafında balık alan yokken aynı bölümün eminönü tarafında 3 vey 5 tane palamut vardı bizi köprüden gecen insanlar uyardı bir koşu bıraktım oltaları gittim olay mahalline çapari ile çekiyorlardır neyse vaktim kısıtlı oldugu için üzülerek ayrıldım oradan gecerken unkapanı köprüsüne ugradım orada da palamut alanlar vardı herkeselere duyurulur

2. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    deme yaw bugün niyetim sahurdan sonra oraya gitmekti. malum sahura kalktığım da saat 05.00 i geçmişti. :( demek hem oruçdan hemde palamutdan olduk yani :(

3. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    gidipde tutamayanlar var hem yorulduk hem uykumuzdan olduk hemde sinir küpü şeklinde ayrıldım köprüden bence sen haline şükret

4. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Valla şükrü hocam ben çoook uykusuz kalıp sabah da işe gittim. hastalık ya bu iş. ben razıyım uykusuzluğa önemli olan tutmak değil bence kafa dağıtmak. tabi tutmakta ayrıbir zevk keyfe keyif katıyor bence :)

5. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    Hep aynı zaten önemli olan yaşamak neyse her gün bir ki köprülerden cekiyorlar haberlerini alıyorum havalar biraz daha sogudumu gelsin eglence gitsin eglence inşallah bu sene herkez iiçin verimli gecer

6. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    Köprücüler Nerdesiniz Yaw

7. Jukiee

Jukiee Ahmet Kıvanç UZ

Köprüde :)

8. Snoopist

Snoopist Enis KORKMAZ

Favori Kamış:
    3 m'lik Kamış
    En İyi Avı:
    4 kg istavrit
    merhaba...
    Ben 2-3 aydır hiç balığa gitmiyorum, gittiğim zamanda sabah 05:00 de galataya gidiyorum . Benim sorum su; Bu aralar galataya gitsem yine sabah 05:00 gibi ne alabilirim köprüden. (Köprünün karaköy buğaz tarafında duruyorum)

9. Snoopist

Snoopist Enis KORKMAZ

Favori Kamış:
    3 m'lik Kamış
    En İyi Avı:
    4 kg istavrit
    Arkadaşlar.. Bu galatadaki duruma acil cevap verebilirseniz sevinirim bugün,yarın galataya gidicem çünkü.. :)

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    KÖprüde o saatlerde palamut çaparisi atarsan ve şanslı günündeysen palamut alabilirsin.

11. felsefeci

felsefeci Barış Çeviker

Favori Kamış:
    El oltası (özellikle kaşık)
    En İyi Avı:
    Akya (4kglik)
    Senin durduğun aynı yerde olurum ben de ama genellikle gün içi giderim. Sabah o saatlerde çapari ile palamut alman mümkün. Ama gerçekten şans lazım. Palamut için Eminönü tarafındaki ayağın yanı boğz tarafı daha verimli oluyormuş sabahları. Ama bizim yerimiz çok ciddi izmarit yapacaktır... Mezgit, istavrit de cabası...

12. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    cumartesi günü sabah köprüler iyi palamut yapmış söylenenler o yöndeydi bende cumartesi gece saat 00 00 da unkapanı köprüsüne gittim sabah dokuza kadar kaldım palamutu bırak iki saat de bir köprünün kıyı tarafı bir tane istavrit yapıyordu anlayacagınız balık malık hak getire havalar sogumadan kıyı yapmayacak sanırım bu balık ben balıga gittigimde sanırım tatile cıkıyorlar yada daha büyük olasılıkla ben artık gudubedim

13. Snoopist

Snoopist Enis KORKMAZ

Favori Kamış:
    3 m'lik Kamış
    En İyi Avı:
    4 kg istavrit
    yokkk beee abi ben galatadaki malzemeci adama sordum o adam 7/24 orada ama ne palamutu kardeşim doğru düzgün balık yok diyor... rastgele...

14. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    sordugun adama bağlı önce o malzemecinin adam olması gerekiyor neyse ben cumartesi günü unkapanı köprüsünde 7. direk dibinde tezgah acacagım arkadaşın yerine bakacagım sahurda gidecegim gerekli bilgileri yazarım gelmek isteyenleride beklerim herkese rast gele

15. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    Dün Akşam Saat 20 30 Unkapani Köprüsüne Gittim 1 Sarikanat 4 çinekop Aldim Mantarli Takim Ile Zokaya Ise Vuruş Olmadi Fakat Yem Zamanla Yyumuşadikça Zokaya Istavrit Vurdu 5 Adet Iri Istavrit Aldim Gece 23 00 Kadar Bu Gece Tekrar Gidecegim Yine Yazarim Raporlari Resim Yollayamiyorum Gerekli Tertibatim Yok Kusuruma Bakmayin Herkese Rast Gele

16. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Galata Koprusunde cingene palamutundan biraz daha kabaca palamutlarin tutuldugunu fotografli olarak bir kac paylasimda baska sitelerde gordum. Oltanin ne mesafeye atildigini bilmiyecegim ama altinda parlak Jigli(seyirtmeli) ustunde uzun kostekli besli beyaz gogus tuylu cabariler bence verimli olur. Ust ve orta sularda kalmaya calisiniz...Siyirtma duzeniyle canli kracayi uzun olta bedeni gibi gaga ignesi ve avci igne tarzinda bagliyarak atip cekersenizde verimli sonuclar alabilirsiniz.Ayni takimi bir 0.1 veya 0.2 igneye gene capari kostegindeki gibi beyaz gogus tuyunden bagliyarak atip cekersenizde sonuc alabilirsiniz.Bu takimlara lufer aileside itibar edebilir.

Rast gelsin...

17. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    Unkapanı köprüsünde eminönü bakan imç tarafından 4 direkten sonra balıkları aldım palamutu ise henüz yakalayamadım ama yakalayan arkadaşlardan aldığım bilgi zoka ve rapala ile palamut aldıklarını söylüyorlar bu arada balık su üstü 8 kulaçda oynuyor

Son düzenleme: 19 Eylül 2008
  18. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
  19. Jukiee

Jukiee Ahmet Kıvanç UZ

Bırakamazsın ne yazık ki

20. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Arkadaşlar 45 gr lık "S" aksiyonlu ağır jiğler var onu alıp 3-5 arası iğne altına ağırlık olarak bağlayın köstekleri uzun tutun, tüyler kırmızı ve beyaz olacak. Jig altta takıma aksiyon vermesi yanında yem kovalayan balık gibi gözüktüğünden ekstra kandırıcılığı olacaktır. Yukarıda anlatılan derinliklerde at-çek yapıp şansınızı deneyin(palamut için).Oradaki malzemecilerin "palamut yok" söylemlerine de inanmayın, Galata ve Unkapanı'nda gözle görülmüş ve sabittir, sadece balığın akın yapma zamanına denk gelmeniz gerekiyor.
    Köprüde zokayla çinekop türevlerini almak çok zordur. Genellikle tasmalama için tek bir şansınız var aldınız aldınız alamadınız aynı balık bir daha kesinlikle gelmez. Ya mavruka düzeneği kullanın yada 0 numara Alba kaşığın arkasına 2 li hırsızlı düzenekle istavrit fileto kullanıp vuruşu aldığınız derinliği unutmadan aynı noktada yukarı aşağı 50 cm lik seyirtmeler yaparak bekleyin. Özellikle gece avında bu yöntem etkili olacaktır. Bu hareketleri derin yara almış bir balığı düşünerek yapın, balığında öyle sanması gerekiyor. Birkaç seyirtme, arkasından dibe doğru süzülme şeklinde vereceğiniz aksiyon faydalı olacaktır.

Son düzenleme: 20 Eylül 2008
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.