Eşkina avcılığı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gececibarış tarafından paylaşıldı.

  1. gececibarış

    gececibarış

    Mesajlar:
    69
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1,850 kg Levrek/2.000-2.500 kg palamutlar
    Selam arkadaşlar,eşkinanın sirkülerini bulamadım bu balık acaba koruma kapsamındamı?(tanık koruma gibi oldu ama..:) )Gerçi balık tezgahlarında bu balığı zaman zaman görmek mümkün.Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
    Saygılarımla.
     
  2. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Barış

    Sirkülerde yasak olarak geçmiyor.
    Geçen yıl yasaktı, 37 no.lu sirkülerle serbest bırakıldı,tutabilirsin.:)
    Rastgele.
     
  3. gececibarış

    gececibarış

    Mesajlar:
    69
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1,850 kg Levrek/2.000-2.500 kg palamutlar
    teşekkürler.

    Mahir abi teşekkür ederim.Sizede iyi avlar.
     
  4. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    07.12.2006 tarihinde Eşkina Yemleri bölümünde konuya ilişkin nacizane görüşümü ve her isteyenin tespit edebileceği var olan durumu aktarmıştım.
    Her ne kadar üzerime vazife olmasa da (takık kişiliğimden olsa gerek) halen Eşkina (Mavruşgil) Sciaena umbra üreme boyu hakkında bilimsel veri arayışı içindeyim.
    Mart 2007 de revizyona girecek olan 37/2 sirkülerdeki bu eksiği tamamlayabilmek için, bizim sularımızdaki şartlarda Eşkinanın üreme boyu hakkında bilimsel dayanaklı veri edinebilecek arkadaşlardan bu vesile ile yardım talep ediyorum.
    ========================================================================-
    07.12.2006
    Arkadaşlar evet Eşkina yani bir sezon önceki 36/2 Amatör Balık Avcılığı Sirküleri çizelge 7 de avlanması Yasak Olan Türler içerisinde yer alan Eşkina, (Mavruşgil) Sciaena umbra 37/1 ve 37/2 de yasak listesinden çıkartıldı. Yasaklanması veya yasaklamadan vazgeçilmesi ayrı bir bilimsel tartışma konusu olacak yönüne değinemeden (ben bir garip amatörüm ancak sevgili Yakup ERDEM hocamla bu konuda görüşmelerimiz olmuştu) bir başka garipliğe dikkat çekmek istiyorum.

    Korunması gerektiğine olan inançla Ticari ve Amatör sirkülerler ile 1 Eylül 2004 – 31 Ağustos 2006 tarihleri arasında avcılığı yasaklanarak korunan Eşkina, yeni sirkülerde (37/2) yasağı kalkmış olarak, ama diğer türler kapsamında, yani boy sınırı olmaksızın ava açılmıştır.

    Yani bir önceki sezonda, korunması gereken bir tür olması gerekçesiyle, avı yasaklanan Eşkina iki sene boyunca boy limiti bile olmaksızın sadece 5 kg/gün tahdidi ile ava açılmıştır.
    Gerekçesi araştırılınca daha çarpıcı bir sonuç elde edilmekte. Eşkinanın üreme özelliği kazandığı boy sınırı KKGM tarafından bilinmemektedir. Sizler ne düşüneceksiniz bilmiyorum ama, ben KKGM yetkililerine Eşkina'nın üreme boyu hakkında bilgi aktarılması, bu türün Türkiye'nin de benimsediği FAO kuralları gereği en azından bir kez döl verdikten sonra avlanabilmesini sağlamanın yollarını arıyorum.
    KKGM Yetkilileri bu konuda verilecek bilgileri beklemekteler. (ne yazık ki bizler ilgilenirsek iyi yönde değişim mümkün olabiliyor)

    Sizlerden ricam, bu konuda bilimsel dayanakları elde edebileceğim kaynak bulabilirseniz ortaya koymanızdır.

    Tabii ki KKGM ile Amatör Balık Avcıları olarak temasa geçerek bu aksaklığın üzerine gitmemiz çok daha büyük bir fayda sağlayacaktır inancındayım. Ama bizim sularımızda yaşayan Eşkinaların üreme boyu için bilimsel dayanağı elde ettikten sonra bu işe girişmek sonuç getirecektir, inancı arttıracaktır. Bu inanç artışının ileride bizlere büyük faydalar sağlamaya devam edeceğini tekrar hatırlatayım.
    ======================================================================-

    Saygılarımla.
     
  5. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslında boy limitinin her balık için olması lazım..

    Ama eşkina'nın üreme alanlarının başka sebeplerden yasak ve elverişsiz olması yüzünden, ağ ile avcılığının pek mümkün olmaması bu balığı bir yere kadar koruyor.. Örneğin, depremde batan değirmendere'deki vs. binalar eşkina yuvası olmuş durumda.. Bu güzel bir haber aslında...

    Ama boy yasağının aslen tüm türler için konması lazım. Baktınız hangi boyda ürediğni bilmiyorsanız da, ortalama bir eşkina 20 cm geliyorsa, 20 cm demeniz en azından 15 cm olanlara bir şans kazandıracaktır.. Diyelim ki, eşkina 10 cm iken üreyebiliyor olsun..Ama bu balık 50 cm'e çabucak ulaşabiliyorsa, 11 cm iken avlamak hiçte hoş olmaz..

    Yakup hocam daha iyi bilir ama, denizdeki balıklar piramit gibidir. En küçükleri en bol olanıdır. En büyükleride en az olanıdır. Büyüklerinin olabilmesi küçüklerinin olmasına bağlıdır. Fakat, bir tek küçük balığın alttan çekilmesi, üstte çok daha büyük etkiye yol açabilir.. Çünkü ekosistemler karışık bağlantılar demektir..
     
  6. karayel

    karayel Yakup ERDEM

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    2.068
    Şehir:
    Sinop
    Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Tarık abi;
    Eşkina için gerekçeler ortaya konurken bir de bakıyorsunuz tezgahlar ticari avcının avladığı bol miktardaki eşkinayla dolu. İyi niyetle savunulan bir yasaklama sadece amatör olta balıkçısını kısıtlayan bir hal alıyor.... Yasak dönemde olan buydu.
    Yasak kaldırılıyor, eşkina ve ondan çok daha önemli pek çok tür de dahil hiç bir boy kısıtlaması konulmuyor (asıl dert ticariyle eşitleme /eşitleyememe kaygısı). Yani iş yaparken arkamızda fazla döküntü bırakıyoruz.

    Resmi sorumluluk olmadan, alınan/verilen her bilgi kullanışsız ve amaca yönelik olmayan nitelikte olacaktır. Uzmanlık isteyen bu konularda yapılan girişimlerde sadece vatandaşlık sorumluluğuyla yapılan girişimlerin faydalı olacağı kanısında değilim. Her türülü değişiklik istekleri doğru platformlarda (uzmanların yer aldığı) tartışılmalı, getirilen öneriler nedeniyle öneri sahibi sorumlu tutulmalıdır. Aksi taktirde sonsuz sayıda istek ve her türlü düzenlemeye çok sayıda muhalefet devam edecektir.
    Bu güne kadarki uygulamalar maalesef hep bu şekilde sonuçlanmıştır.
    Kişisel olarak yaklaşık 1 yıl önce "Balıkçılık Yönetimi" konusunu sadece bilimsel platformda tartışma kararı almıştım. Bu konuda ilk ve son kez yazıyorum.
     
  7. forsakenx

    forsakenx

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    184
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    3.60m balzer saphire+ryobi 4000 makine
    En İyi Avı:
    hala avdayım:)
    istanbul da eşkina için avlanacak yer var mı?tşk.ler
     
  8. bmutlu

    bmutlu

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    679
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    Benim bildigim kadarıyla 30 cm olunca üreyebilen bir balık Ege univ. Su ürünlerinde bir arkadaşım oyle söylemişti, sevgili yakuıp hocamı da tanıyor Uzmanlık alan balık yetiştirme hatta şoyle demişti eşkina cok yerleşik bir balık oldugunu cok az hareket ettiğini Su tankına konunca tankın bir bolumnden diğer bolumune geçmedigini türürününde tehlikede olmadıgını www.redlist.org dan kontrol edebilecegimi
     
  9. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sanırım, galata köprüsünde bulunuyor.. O da sadece belli bir noktada, karaköy/boğaz tarafındaki kule civarında..

    Eşkina acayip bir balık.. Nokta tespiti gerekiyor. 5m ötede olmuyor, illa tam yeri, noktası olacak..
     
  10. karayel

    karayel Yakup ERDEM

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    2.068
    Şehir:
    Sinop
    Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Rumeli Fenerinden Arnavutköy'e kadar akıntının azıcık durgunlaştığı köşe-bucak, kaya-iskele arası, bol yosun ve midyeli, tekenin yığıntı yaptığı, gelinciğin ve kayabalığının yatak yaptığı yerlerden bolca avlar(dım)...

     
  11. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    hiç tutmadım.
    çok merak ediyorum
    istanbulda belli bir yerde bu aralar tutan olursa buraya yazarsa sevinirim gidip orda deneme imkanımız olur en azından.
     
  12. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Sevgili Yakup Hocam,

    Bu konuda savunduklarının bir bölümüne sonuna kadar katılıyorum.
    Ticari, Amatör fark etmez, her iki sirkülerinde kararları alınırken yetkin kişiler, yani bilim adamları etkin olmalı. Kararın olgunlaşması aşamasında mutlaka bilim yer almalı. Bizlerin (Amatörlerin) önerileri sadece öneri olarak ele alınıp, bilimsel veri ve kıstaslara uyuyorsa değerlendirilmeli.
    Ama sorumluluk denince, bu görev Kanun ve yönetmeliklerle hangi kuruma verilmişse sorumluluk onundur. Sorumlu birimin başkanlığında öneri getirenin önerisinin uygulamaya alındığı ve daha sonra önerenin sorumlu tutulduğunu ben hiç bir alanda görmedim. Adı üzerinde, öneri.
    Ayrıca senin de bildiğin gibi Ticari Balık Avcılığı Sirküleri Danışma Kuruluna en az 4 üniversitemizden bilim adamları katılmakta, Amatör Sirkülere her nedense hiç itibar edilmemektedir. Her iki sirküler içinde tüm Su Ürünleri Fakültelerine çağrı yapıldığını biliyorum. Hal böyleyken Amatör Avcı olarak Abdurrahman Celebi rolünü üstlendiğimizin farkındayım. :rolleyes:
    Benim bildiğim kadarıyla KKGM'de 20 nin üzerinde Su Ürünleri Mühendisi var. Ne bu arkadaşları, ne de Üniversitelerimizden davet edilen bilimadamlarımızı ben katıldığım son iki Amatör Balık Avcılığı Sirküleri Danışma Kurulunda göremedim. Ama son yapılan 37/1 Ticari Balık Avcılığı Sirküleri Danışma Kurulunda saydım ilk gün tam 23 bilim adamı salonda ve faaldi.

    Eğer senin için bir sakıncası yoksa, bana Eşkinanın bizim sularımızdaki üreme boyunu veren bilimsel veri sağlaman durumunda, bunun Ticari ve Amatör sirkülerde kıstas olarak yer alması için uğraşmak isterim.

    Bence en kötü kural, kuralsızlıktan iyidir.

    Muhalefet konusuna gelince.
    Sevgili Hocam, o bizim toplumsal hastalığımız. Ben kendimi bildim bileli kronik bir muhalifim mesela. :D

    Yasaklı olduğu dönemde el kadar eşkinaları Sinop'ta tezhahta görünce, için sızlayarak fotoğraflarını çekip bizlere yollayan, bunun önüne geçmek için uğraşan, bu konuda gerekli birimleri uyaran ve zaman zaman harekete geçiren, bir çoğumuza örnek olan sendin. Şimdi yazdığın serzenişin sebebinin denetimsizlikten kaynaklandığını, kuralın gariban Amatöre işlediğini bilen, yaşayan ve bildiğin gibi bu konudaki haklılığımızı her zaman, elimden geldiğince savunan bir kişiyim.

    Hepimizin bu yönde hareketine benim bildiğim Sivil Toplum Hareketi deniyor.

    Türkiye'deki Amatör Balık Avcıları organize olup, aynı tonda ses vermeye başlasa neler değişmez ki?
     
  13. karayel

    karayel Yakup ERDEM

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    2.068
    Şehir:
    Sinop
    Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bilimsel verinin standartı bilimsel indexlerce taranan hakemli bir bilimsel dergide yayınlanmasıdır.
    Bu tür dergilerde yayınlanan tüm eserlere (en azından son 10 yıllık makalelere) internetten erişiliyor. Google dan arandığında bulunamıyorsa yoktur.

    Belki vardır da "bilmsel" değildir. Örneğin:
    eskina raporu
    Buna bizim camiada hastalığa değil hastaya göre hap deniliyor.
    Uyuşmayan pek çok yönüyle aynından bende de var. Bunların bir anlam ifade etmediğini ısrarla belireyim. Zira "Balıkçılık Yönetimi" karmaşık bir bilim dalıdır.


     
    Son düzenleme: 15 Şubat 2007
  14. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Bu arada unutmadan yazayım sevgili arkadaşlar. Her ne kadar çok arzulasamda bu güne kadar hiç eşkina tutmadım.:D
    Bir tek anlatanlardan öğrendiğim müthiş zevkli avını, ve yediğim, hayran kaldığım lezzetini biliyorum

    Ama biliyorum ki bir çok ince hesap ile bazı konular hep ticari avcıların lehine işletiliyor. Benim takımtımın kaynaklarından biri de buydu. Benim görebildiğim bir çok farklılık da giderildi.

    Bunun örneklerini Amatörce araştırdım ve Amatörde olsam yaptığım ve yaptığımız girişimlerle önüne geçilip, gerekli düzenleme yapılmak zorunda kalındı.

    Örnek vereyim.

    SUDAK:
    1996 – 1997 sirkülerinde;
    Ticari balıkçıya BOY LİMİTİ 26CM.
    Amatör balıkçıya BOY LİMİTİ 35CM.
    Ticari balıkçıya TARİH YASAĞI 31 MART ta bitiyor.
    Amatör balıkçıya TARİH YASAĞI 30 HAZİRAN da bitiyor.
    1997 – 1998 sirkülerinde;
    Ticari balıkçıya BOY LİMİTİ 26CM.
    Amatör balıkçıya BOY LİMİTİ 35CM.
    2000 – 2002 sirkülerinde;
    Ticari balıkçıya BOY LİMİTİ YOK,
    Amatör balıkçıya BOY LİMİTİ 35CM.
    2002 – 2004 sirkülerinde;
    Ticari balıkçıya 01 Mayıs 2003 e kadar BOY LİMİTİ YOK,
    01 Mayıs 2003 den sonra BOY LİMİTİ 22CM
    Amatör balıkçıya 01 Eylül 2002 den itibaren BOY LİMİTİ 22CM.
    2006 dan bu yana Ticariye de, Amatöre de SUDAK boyu 22 CM.

    1999 – 2000 sirkülerinde;
    Ticari Balıkçıya Levrek (deniz) BOY LİMİTİ 18cm.
    Amatör Balıkçıya Levrek (deniz) BOY LİMİTİ 25cm.
    Ticari Balıkçıya Kolyoz BOY LİMİTİ 18cm.
    Amatör Balıkçıya Kolyoz BOY LİMİTİ 20cm.
    Ticari Balıkçıya Çipura BOY LİMİTİ 15cm.
    Amatör Balıkçıya Çipura BOY LİMİTİ 20cm.
    Ticari Balıkçıya Karagöz BOY LİMİTİ 15cm.
    Amatör Balıkçıya Karagöz BOY LİMİTİ 20cm.

    2000 – 2002 sirkülerinde;
    Ticari Balıkçıya Levrek (deniz) BOY LİMİTİ 18cm.
    Amatör Balıkçıya Levrek (deniz) BOY LİMİTİ 25cm.
    Ticari Balıkçıya Çipura BOY LİMİTİ 15cm.
    Amatör Balıkçıya Çipura BOY LİMİTİ 20cm.
    Ticari Balıkçıya Lüfer BOY LİMİTİ YOK
    Amatör Balıkçıya Lüfer BOY LİMİTİ 20cm.

    2006 dan bu yana Ticariye de, Amatöre de Levrek (deniz) 18cm. Kolyoz 18 cm. Çipura 15 cm. Karagöz 15 cm. Lüfer 14 cm. olarak uygulanıyor.

    Tüm Dünya'da Ticari avcılığa izin verilen denizlerde Amatör Balık Avcılığının stoklar üzerindeki etkisi yok sayılırken, bizde amatöre denizlerde av yasağı vardı. Bilindiği gibi bu yasakta kalkmıştır. 2004 yılından bu yana Denizlerimizde Amatör Balıkçılık zaman yasağına tabi değildir.

    Tespit edilip sirkülerler aracılığı ile verilen, her sirkülerde nedendir bilmem değişiveren balık boyları gerçekten bu türün en az bir döl verebilmesi için uygunmudur?

    İşte ben bunu bilmem. Ben Amatörüm. :rolleyes:

    Ticariye verilen hak benim için neden verilmez sadece bunu sorarım, kovalarım. Şükrediyorum ki kovaladığımız konulardan bazılarını yakalayabildik.
     
  15. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Sevgili Hocam benim aklım geçmiş ve şu anda uygulanan bir çok kurala bile ermiyor ki "Balıkçılık Yönetimi" ne ersin.

    Son günlerde bir grup Amatör arkadaşla uğraştığımız konudan örnek vereyim.

    1380 saylı Su Ürünleri Kanunu ilgili maddeleri ile KKGM'nin ve 4856 Sayılı Kanun - Bölüm 3 - Madde 13 - Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır:
    ..........
    ............
    c) Yaban hayatı ve kara av kaynakları ile orman içi su kaynakları, dere, göl, gölet ve sulak alanların ve hassas bölgelerin korunması, geliştirilmesi, kara avcılığının düzenlenmesi, av kaynaklarının işletilmesi ve kontrolü ile ilgili her türlü etüt, envanter, plânlama, projelendirme, uygulama ve izlemeye ilişkin iş ve işlemleri yapmak ve yaptırmak, bu hizmetlerle ilgili tesisleri kurmak ve kurdurmak.
    ............
    .............
    Soruyoruz yetkililere, bu görev ve sorumlulukları yerine getirilerek mi 500 ün üzerinde iç suyumuzu kısmen veya tamamen yasakladınız?

    Cevap. İmkansızlıklar nedeniyle HAYIR.

    Peki kulara uyana cezamıdır bu kurallar?

    Cevap. Son 3 sezondur yasaklanan iç suları açalım.

    Sen beni tanımadıysan bu camiada kimse tanımamıştır sevgili Yakup Hocam.
    Bilmem bu son örnekle derdimi ifade edebildim mi?
     
  16. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Benim de anlamakta güçlük çektiğim mevzu bu sanırım.
    Ticari avcılıkta sınırlamalar çok daha alt seviyelerde geziniyor gibi görünüyor.
    Bunun altında bi kaç neden olabilir. Bnlardan biri Türkiye sahillerinde har metre karede bir amatör balıkçı vardır ve herbiri 10 tane kamış sallayıp günde 10.000 Ton balık tutuyordur ve amatör balıkçılık sularımızdaki balık rezervini çok ciddi bir şekilde tehtit ediyordur. (Tatlı su hariç)

    Bunun yanında Ticari balık avcıları gırgırlar, bu rakama ulaşamıyorlardır. Her biri tonlarca balık çekemiyorlardır, bütün balıklar kıyıya yağışıp kalmıştır. MESELAYANİ.

    Sınırlamaların bir diğer olası sebebi ise, insanlar yemeleri aiçin az balık tutsunlar, dolayısyla bu onlara yetmesin gitsinler balıkçıdan balık alsınlar, bizde sirküleri yayınlayanlar olarak balıkçılardan sakalımızı kapalım ;)

    Yani anlayamıyorum amatör getirilen sınırlamaları, ticari balık avlayan gırgırlar tonlarca balık çekerken ben tek başıma 6 kilo istavrit tutamayacakmıyım yani.

    Bizim Yeşilköyde burda bi gırgır var kasımda kıyıya yakın bir yerde 100.000 tane lüfer çevirdiğini söylüyorlar. Ben 1 tane fazla tutsam ne olur tutmasam ne olur. Bu sene istanbulda tekneden veya kıyıdan avlanan amatörlerin toplamı 100.000 tane tuttumu acaba bilginiz varmı.
     
  17. karayel

    karayel Yakup ERDEM

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    2.068
    Şehir:
    Sinop
    Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Tarık abi, Hastalığa değil de hastaya hatta hasta yakınlarına göre ilaç hazırlanmaya çalışıldığında böyle şeyler olur.
    Hasta yakını ilaç masrafından korkarsa ucuzuna kaçar. Doğru ilaç değil, ucuzu tercih edilir.
    Ticaride küçük, öyleyse amatördekini de ona benzetelim, olmadı boy limitin hep kaldıralım mantığı doğru bir yaklaşım değil. Bilime dayanmayan derleme toplama bilgilerle zorlanan resmi makamlar sadece hasta sahibini memnun etme telaşına düşer.
    Oysa ilaca doktor karar verir / vermelidir.
     
  18. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    oraları duymuştum ama gitme fırsatım oladı teşekkürler.
     
  19. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Yakup kardeş.
    Sevgili Hocam.
    Dostum.
    Av arkadaşım.

    Tespitlerin için canım feda. Nede olsa o tespitler bu canım ülkenin değerlerini korumak adına yapılmış, bir bilim adamının tespitleri. Bu ülkenin her değeri gibi bir çok ülkenin ağzını sulandıran Su Ürünlerine de can feda.

    Hasta yakını olarak amatörlerin veya kendimi örnek vereyim benim, hasta bir an önce iyileşsin, eski verimli günlerine dönsünde isterse Zakkum suyu ile bu sağlansın görüşünde doğrudur. Ne yazık ki ortalığı boş bulunca Zakkum' u da kullandık.
    Bizler avımızın SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ göz ardı edemiyoruz. Ama sadece avcıyız.

    Asıl olan SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM güme gidiyor.

    Ama gel gör ki, o hastayı gören doktorunda ettiği Hipokrat Yemini nedeniyle olsun, müdehale etme zorunluluğu vardır. Doktor, hasta örneği nedeniyle bende bu örneği verdim. Yanlış anlaşılmasın.

    Su Ürünleri konusunda yetkin bilim adamlarımız topluca konuya müdehale etmişlerde buna engel mi çıkartılmış. Varsa böyle bir durum, biz amatörler bunun içinde mücadele edelim. Ben kendi adıma bunun içinde varım.

    Mesela, bir sonraki, yani 38/1 ve 38/2 sirkülerlerin Danışma Kurullarında seni görebilmek için neler vermezdim.
    Hem seni gerçekten özledik be Hocam.
    Seni görebilmek için de vesile olur, seni bir güzel ağırlar, kuralların müsaade ettiği nispette istediğin avlakta beraberce avlanırdık.
     
    Son düzenleme: 15 Şubat 2007
  20. Tarık ERSAL

    Tarık ERSAL Tarık ERSAL

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    624
    Şehir:
    ANKARA
    En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Sevgili arkadaşlar,
    Eşkina avı hakkında bu avın uzmanı olduğunu bildiğim İstanbul'lu bir arkadaşımdan öğrendiğime göre, iki köy yolunu düşünün uzunluğu 10 km. olsun. Bu yolun üzerindeki bir çeşmeyi düşünün bu da Eşkinanın bulunduğu, yerleştiği, av verdiği yer olsun.
    10 km. içinde 3-5 metre karelik bir alan yani.
    Deneyerek, tecrübe ile bilinen avlaklarda avlanabilen, müthiş mücedeleci ve sert bir balık olarak tanıdım onu. 0.80 lik misinayı bile tek hamlede kesebilen irilikte bir eşkina avlamayı hangi amatör istemez? O boya gelmesine müsaade edilirse tabii ki.