bu aralar elmalı barajına gitmeyi planlıyorum. baraja bostancı tarafından nasıl gidebilirim. barajda balık durumu nedir?
bostancı dan fatih sultan köprüsüne doğru gel kavacıktan cık sagdan cavuşbasına dogru devam balık durumuna gelince israil sazanı bulursun bolda tırıvırı ve takılmış balıklar
merhaba arkadaşım elmalı barajıyla tanışmamız dayılarıma ziyarete giderken başladı çocuklar kurumuş barajın ortasındaki birikintide balık tutmaya çalışıolardı tabikide tırıvırıcılar şimdi gelelim sürekli giderim fırsat buldukça solucanla küçük boy sazanlar gelir boli yem hazırlarsan iri kiloluk balıklar alırsın tabiki mısırada gelir ayrıca sürekli bölgeyi yemlemen gerekir ben 1 no iğne ve yem olarak 2 iğneye boli 1 iğneye mısır seçsin diye başka sorun varsa sorabilirsin .
aycıra barajın kurumuş taraflarında deilde bayağı genij tarafları var ben ormanın içinden iniyorum hemen yanında balıkçı kulubesi var saten haydi rast gele
Ferhat elmalı barajında sadece İsrail sazanı çıkıyor. Arkadaşların dediği gibi hertaraf tırıvırı atanlarla dolu oraya her gittiğimde canım sıkılıyor. Jandarmayı aradık şikayet ettik onlarda elmalı polis bölgesi diyor. Poliste ormana girmez.Ayrıca ben İstanbuldaki göllerin çoğuna gittim içlerinde enpis yer oyası. Balığı kokar gidersen yakalarsan balığı sirkeli suda bekletip pişir yoksa koku var.
Elmalıda sadece israil sazanı var. Başla balık çıkmaz ağ felen atılmadıysa koy kapalı değilse çek yakalarsan ama balığı kokuyor çunki suyu pis. Eğer gidip yakalarsan balığı birgün sirkeli suda bekletip pişir ondan sonra ye.
kardeş sen kaç saat balık tuttun orda biz orda yaşıoruz sen bize başka balık olmaz diorsun 7 saatte 4 adet kiloluk pullu sazanlar aldık bayramın 1. günüydü israil sazanıda kötü deil yanlız kılçıklı evet balıkları kokuor o ayrı mesele ancak yarım saat sirkeli su yeter 1 gün fazla birde limon sıktınmı yeme yanında yat tavada
Ustat ben orda çok avlandım ama hiç sazan yakalayamadım. 1 kg balıklar yakaladım ama onlarda israildi. Ben geceden kamp kuruyodum oraya bilirsen izci kampından aşağıya girdim. 1 kg balık çok yakaladım ama israildi. Sana birşey soracağım bence orda buyuk balık vardır ama yerine gitmek lazım. Tahminlerimce barajın önündeki gölette buyuk balık vardır. Oraya gidiş varmı biliyormusun?
pa ama ararsan gerçekten süper balık var yerini bulabilene suyu pistir tabiki sana şöyle anlatayım eski jandarma karakolunun ordan sağa doğru kaptır.giderken hemen sağda sağlık ocağı var yolun sonuna kadar devam et sürekli sağdan sonunda ormana gir ileride ormanın içinden geçen yol var saten 1 tane yol var ordan direk in 15 dk yürü önüne bir tane balıkçı klübesi çıkar hemen önünde tadını çıkar ayrıca arabayla ormana gireceksen dikkat et arazi arabası varsa sorun deil arabaylada inersin hadi rast gele.
Şuanda barajın kapakları açılmış durumda malesef arka taraflar kurumuş vaziyette kapalkarın oldugu kısımda birazda olsa su var ancak balık tükendi .sular metrelerce çekildi tek bir canlı göremedim balık avına müsait deil şuanda gitmenizi tavsiye etmem üşüdüğünüzle kalırsınız .Kuruttular barajı
merhaba arkadaşlar elmalı barajına sazanın 3 türüde mevcut pullu aynalı ve israil sazanı. ben yılın her mevsimi ara ara giderim ve hiç boş dönmedim yerini ve avlamayı bilmek lazım anadolu yakasının en verimli barajı diyebilirim. fakat şu tırıvırı ve ağ atanlar olmasa istanbulda sazan tutulabilecek en iyi baraj olur.
Bir kere gideyim dedim, uzaktan tırı vırı atanları görünce direkt geriye dönüp, olta atmaktan vazgeçtim, yoksa kavga kaçınılmaz
isa abi tırıvırı atıyorlar da hani adam çocuk deilki koca koca adamlar zararlarını anlatmamıza rağmen yılmadan atıyorlar.