el yapımı sahte balık hakkın da

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    arkadaşlar abilerim merhabalar..:) artık yavaşdan yavaşdan kendi sahtemi yapayım diyorum..ilk çalışmalar biraz şöyle böyle olabilir tabbi,el alışıncıya kadarhihi balık almasına alırımda önemli olan eli yüzü düzgün birşey yapabilmemhihi piyasadaki ağzımızın suyunun aktığı modellerin benzerlerini yapmıya çalışacağım,elim alıştıkdan sonra:)

1. merak ettiğim.sahte balıkta kullanılan çelik teli nerden temin edebilirim..?

2. hırdavatçılarda vidalı çengeller var boy boy.birkaç videoda gördüm. bu vidalı çengeli kanca takmak için kullansam,sağlıklı olurmu,zamanla deforma olup çıkmazmı ağaç dan?
    sahteye monte etmesi kolay olduğundan aklıma yattıda.sağlamlığı konusunda teretdüt ediyorum:)
    linkdeki çengelli vida:

http://www.resimyukle.com/r/pho.1OuPVJe3UOJ

bu video da uygulanması var:
    http://www.youtube.com/watch?v=-USADEhn43I

3. balığa pul deseni veren bir çeşit tül var galiba onun adı neydi ve nerden temin edebilirim..

4. boya olarak siprey boya sağlıklı olurmu? yoksa yapıştırma etiketmi kullanayım..hani şu reklam tabelalarında kullanılan.janjanlı etiketlerden..

(tecrube ve başarı geldikce.boya makinası alırım ileride..)

şimdilik aklıma gelen bunlar..teşekkür ederim:)

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    1. merak ettiğim.sahte balıkta kullanılan çelik teli nerden temin edebilirim..?

Gaz altı kaynak telleri bu iş için uygundur. Hırdavatçılarda, bilhassa kaynak malzemesi satan yerlerde kolayca bulunur. Olmazsa kaynakçı bir arkadaştan yardım istenebilir. Bundan daha iyi çelikler var ama bulması daha zor.

2. hırdavatçılarda vidalı çengeller var boy boy.birkaç videoda gördüm. bu vidalı çengeli kanca takmak için kullansam,sağlıklı olurmu,zamanla deforma olup çıkmazmı ağaç dan?

Verimli olmaz. Kolayca paslanır çürür ve elinde kalır. O çelik teller ile bu iş yapmalısın. Ayrıca bunlar ağırdır, sahteyi dengelemeyi zorlaştırır.

3. balığa pul deseni veren bir çeşit tül var galiba onun adı neydi ve nerden temin edebilirim..

Onun bir adı yok. Mutfak malzemesi satan yerleri bir dolaş, amaca uygun tüller/danteller bulursun.

4. boya olarak siprey boya sağlıklı olurmu? yoksa yapıştırma etiketmi kullanayım..hani şu reklam tabelalarında kullanılan.janjanlı etiketlerden..

Her ikiside sağlıklı olmaz. En sağlıklısı fırın boyadır.

O etiketlerdeki temel sorun, kavislerde iş çıkarması olacaktır, düzdür o, eğri yüzeye uymaz.

Sprey boyalar fena değildir ama deniz suyuna bilhassa pek dayanmaz. Asıl meselesi, çatlarlar, nefes alırlar. Bu suda su alma demektir ve gövde ile boya arasında su kalır, kuruyunca tuz olur o su. Sonra da sahteyi de, boyayı da kötü etkiler.

Toz boyaların uygulanması zordur. Ama çok iyi netice verirler. İmkan yoksa, başka boyalara kıyasla, selülozik sprey boyalar tercih edilebilir.

3. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Kadir Bey,

Tel konusunda Serdar Köylü Beyin tavsiyesi gayet uygun. Gazaltı TIG yada MIG tellerini kullanabilirsiniz. Ancak paslanmaz olanlarını. çeşitli kalınlıkları var. 0.8 yada 1 mm olanlar işinizi görecektir. Çelik imalatı yapan bir yere uğrayın ve 1 metre kadar isteyin. en kötü durumda Birkaç lira versiniz. Yada çubuk olarak bulabilirsiniz. Kutu olarak satılır. Kendiniz bobin olarak yada kutusuyla almaya filan kalkmayın. Çok pahalıdır. Şekil vermek biraz zor olacaktır. Dudak kısımları metali çizmeyen bir pense yada bükeceğiniz kısımları bez ile sararak pende ile bükebilirsiniz. Büküm sırasında pensenin oluşturacağı küçük pürüzler ileride rapala bağı kullanacak olursanız misinayı o bölgede zayıf düşürecektir.

4. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    adam mantardan sahte yapmış :) birde isim de TM yazıyor. Türk Malı mı acaba :)

5. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Sevgili Kadir, bu işin erbabı Diver özcan nickli arkadaştır, çok güzel sahteler yapıyor, bir arkadaş daha var(labrax)ismide Cömert, Diver bey resistans telleri varya onlardan kullanıyordu sanırım, sprey boyanın üsünüde epoxi kaplıyordu, tül için gelin arabası süsleyen çiçekçilere bir bakmanı tavsiye ederim geçen gördümde aklımdan geçmişti sahtede kullanılır diye, çalışmalarının devamını dilerim, güzel şeyler çıkartacağınada inanıyorum, kolay gelsin kardeşim.

6. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolun teşekkür ederim önerileriniz için:) malzemecileri bir gezeyim bakalım neler bulabileceğim:)

8. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Gezdikten sonra bulamadıklarını yazıver ;)

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi çelik tel lazım şimdilik:) elim alışdıkca.el aletleri almaya başlarım.ahşap yonyucucu,kesici,delici..boya makinası..lazım olan el aletleri,,
    bu arada aklıma birşey geldi.

sahtenin kalıbını nasıl çıkarabilirim:confused: olursa çalışırsa,bana sadece kalıp yapıp dökmek kalacak:D

10. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çocuklar için satılan oyun hamurunu vede cam macununu kullanabilirsin Kadir. Ve ahşap çalışacaksan bide dramel edinmen lazım.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ben diyecektim tam. DREMEL. Olmazsa olmaz. Ve hakiki DREMEL olacak, bir sürü ucuz taklidi var, kafa ağrısından başka bir şey yapmıyor.

Dremel sahibi balıkçı, mutlu balıkçıdır, budur.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kalıba dökeceğin şey önemli. Oyun hamuru vs. olabiliyor ama, iyi bir ağaç sahtenin aksiyonunu tutmuyor.

13. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Kalıp çıkarma dediğine göre polyester veya plastikten sahte yapacaksın,eğer düşüncen buysa kalıp işi kolay ;) RTW 2 silikon bu iş için en uygun malzeme,Burak Abiler Cam sahtenin kalıbını çıkartmışlardı hatırlarmısın bilmem,bende ara ara kalıp çıkartıyorum,polyestere uygun oldugunu düşündüğüm sahtelerin.Sıcaklar geçsin polyesterden yapmaya başlayacağım,bu sıcakta insanın hiç bir şey yapası gelmiyor.

3D göz ve folyo araştırma kadir,ben de fazlasıyla var,folyo bulabilirsin ama 3D göz biraz zor,sen o aşamaya geldiğin de haber ver,yollayayım.

Dremel'e ek olarak birde airbrash'a ihtiyacın olacak,eğer ahşap yapacaksan.

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ahşap işine gireceğim abiler:) ,lakin öncelik elde bir kaç pratik yapayım.elim alışsın,
    hedefim sadece su üstü sahte yapmak..bir tane popper sahte yaptım bile,2 kancalı,kırmızı kafa.sıfır maliyet ilehihi çelik tel olmadığı için bakır tel kullandım,kalın bir tel..sadece yüzüşüne bakacağım..kalıp için macun aklıma gelmişti,sanırım en kolay bulabileceğim malzeme o..:)
    önce en önemli malzeme çelik teli temin etmek olacak..icabında şimdilik el aletleri ile keser biçerim..youtube de güzel videolar var.onları bu esnada izleyip.bir nevi eğitim almış olayım:)
    Orhan abi 3d göz bulamazsam haber ederim:)

linkdeki bu adamın çok güzel videoları var :)

https://www.youtube.com/user/AlumiliteCorporation?feature=watch

teşekkür ederim

15. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    çelik tel olrak bahsettiğiniz aşağıdaki mi acaba ?

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
  17. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir sana böyle teller lazım. [​IMG]

18. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bundan [​IMG] ve bundanda lazım sana :) [​IMG] ve tabii küçük bir kompresör.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Recep abi, bu ya rezistans teli, yada yay teli.

Rezistans teli çok yumuşaktır, şekil tutmaz. Takım yaparken iyidir ama sahte işine uygun olmaz.

Yay teli ise çok serttir ve şekil, köşe verince vs. kırılır, işlemesi çok zordur. Ayrıca bu teller genellikle tuzlu suya dayanmaz.

Gaz altı kaynak teli ise şöyle bir şey:

Bunların bir bakır kaplı olanı vardır, o türünden kaçınmak gerekir. Resimdekiler böyle. Ayrıtetmek basittir, kaplı olan kızılımsı bakır rengi, diğeri parlak çelik rengidir.

20. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    eminim okadar mazeme ile onu yapmak yerine mağazadan almak daha uygun olucaktır, tabiki zevk meselesi ama sonuçta okadar mazemeye harcanan parayla çok poper alınabilir....