edremit körfezi sırtı avım palamutlar ve sinarit

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında leventduran tarafından paylaşıldı.

1. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    herkese merhaba
    bayramın 3.günü balıkesir akçaya geldim takip edenleriniz belki vardır uzun bir araştırmadan sonra humminbird 561 balık bulucu aldım iyi kötü yorumlar vardı ama olsun
    hemen eve gelir gelmez sabah 6.30 da kayığı indirdim denize balık bulucunun aynasının montajını yaptım bismillah dedim çıktım denize :)
    sırtı ile avlanmayı daha yeni yeni kendimi alıştırıyorum ve daha önce hiç balık yakalama şansım olmamıştı.
    nerde nasıl aksiyon alınır ne şekilde gezmem lazım hiç bir tecrübem yok. netten biraz araştırdım bikaç çeşit sahte aldım kamış ve makina aldım yani sırtı için takım hazırladım :)
    neyse konumuzdan uzaklaşmayalım

sabah açıldım denize önce kıyı kıyı gitmeye başladım 4m civarı derinlik 2 kamışımda suda devamlı farklı sahteleri deniyorum balık vurmayınca rolantide sahili tarayarak altınoluk istikametine doğru ilerliyorum
    derken kamışın biri eğildi hemen boşa aldım motoru çektim güzel bi sinarit :)
    dedim bu ne nerden çıktı :)
    devam ettim biraz açıldım ilerledim 20 m civarı diğer kamış eğildi başladım çekmeye baktım palamut :) dedim bu iş olucak galiba
    sonra tekrar ilerlemeye başladım derken diğer kamış eğildi çektim uskumru ohh dedim bu gün keyif yaptım biraz daha gezdim bişey çıkmadı döndüm
    akşam suyuna çıktım yine 20 m lerde aynı yerde peş peşe bi uskumru bi palamut daha aldım :) sonra çıktım başka balık görmeyince
    sabah erken 6.30 gibi tekrar çıktım aynı yerlerde yine 20 m lerde iki kamış birden eğildi 2 palamut daha :) bu körfezde bu mevsimde iyi oldu palamutlar :)

hala akçaydayım 2 gündür tık yok deniz dalgalı sert rüzgar esiyor bakalım bu gün alllah izin verirse son bikere daha çıkıcam sonra yolculuk izmite tatil biter

işte avlarımın resimleri

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Hemşom her ne kadar resimleri ekleyememiş olsanda gayet güzel avlar gerçekleştirmişsiniz devamlarını dilerim kalan kısmınıda İzmit körfezinde devam edersin :) Tebrikler.

3. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    dün telefondan konuyu açtım akşamda yola çıktım dçndüm izmite şimdi atıyorum fotoları :)

4. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
  5. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    o Sinarit palazı sanırım küçük bir yavru 45 cm limit diye biliyorum keşke salınsaydı ama karar sizin tabikide .İyi avlar hayırlı olsun ilk sinaritiniz.

6. enginköp

enginköp engin köprülü

Levent Bey ;

Hayırlısı olsun balıklarınız ve avlarınız daim olsun:)Bu ara havalar bozuk dediğiniz gibi.Koca bayram tatili geçti hava 5-7 idi coğunluk.hadi 30 ağustos tatili var dedik gene hava bozuk.Sırtı avınızı görünce imrendim valla:) bakalım bize ne zaman izin vereecek hava:)

BU arada balık bulucu deneyiminden hiç bahsetmemişsiniz? hiç yoklamadınızmı balık bulucuyu? dip yapısı gösterme durumları nasıl?

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sinaritte limit şu an maalesef 20 cm. ama birkaç saat sonra 35 cm'e çıkıyor neyse ki.

8. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    sizin her msja ters yorum yapma gibi yeteneğiniz var heralde yazdıklarınızı takip ettiğim kadarı ile

9. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    teşekkür ederim

bu arada balık bulucu istediğim gibi çalışıyor en azından alarm veriyor dip hakkında yorum yapmamı sağlıyor ama en çok işime yarayan deriniliği göstermesi oldu dikkat ettim palamutlar hep 20 m de yakaladım
    daha sığı yere de girdim 40m derinede girdim tık yok daha öğrenicem inşalah ekrandaki görüntüleri yorumlamayı

10. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    boy ölçüsüne göre sinaritin av yasağının oldunu bilmiyordum.. porsiyonluk çipura kadar vardı aslında ama neyse aklımda olsun ilk sırtı balığımın heyecanından hiç aklıma bile gelmedi

yinede yorumunuz için teşekkür ederim

11. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Merhaba Levent,avların güzelmiş afiyet olsun :) avlandığın bölgede oturuyorum bende Edremitte,sormak istediğim akçay,güre,ssk,fener,altınoluk arası kıyıdan levreğe sırtı yapma şansın oldumu ? 13-14 sene önce akçaydan Altınoluk tekçam bölgesine kadar sırtı çektim tek levrek vurmamıştı :D şimdi fiber bir tekne aldık,ufaktan yine sırtıya başladım,bakalım bahtımıza neler çıkacak :)

12. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    teşeşkkür ederim valla inanırmısın bilmem levrek için sahte çeşidim daha çoktu ve her sabah öğle akşam kıyıdan mendirekten kayıktan her türlü imkanla levreğe denedim hiç tık demedi :)
    levreğe harcadığım zaman ve emeği başka balıklara harcasaydım mesela palamuta bi kasa tutardım heralde :D

13. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    bu arada güredeen başladım altınoluğa kadar sahili hem kıyıdan hem açıktan taradım en iyi sonu altınoluk tarafları

14. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    sırtıyla o bölgeden yine levrek alamıcaz anlaşılan :D palamut ve sinariti sanırım 20 metrelerde aldığını sölemiştin,nasıl takım kullandın ve 20 metrelerde iken takım orta sudan mı geliyordu ,biraz bilgi vermen mümkün mü ? tekrar bu tarafa geldiğinde haberim olsun,2 amatör balıkçı tanışalım :)

15. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    palamutlar 20 m de uskumruda öyle
    sinarit 4m de eriştelerin üzerinde aldım sahteler biri sardalya benzeri diğeride üst açık yeşil orta beyaz alt turuncu olan bi sahte yaklaşık 1.5m batarı olan sahteler

16. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    bilgiler için sağol Levent,bu sabah 4 adet güzel levrek aldım nihayet :)

17. eseses kikiki

eseses kikiki Gökhan Tunalı

afiyet olsun levent dahasına rasgele olsun ben de karşıdayım bağlar burnu tarafı. Oltayı iyi sabitlemezsen gaz verince vs. denize düşüyor.:)

18. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros

19. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    sorun değil kayıkta sabit kamış tutularım var sıkıntı yok balık vursun yeterki yerini kırsada denize gitse bende peşine atlasam :D