ebay alışveriş hakkında

Konu, 'Genel Konular' kısmında yaban-cı tarafından paylaşıldı.

1. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    arkadaşlar ben bu konuyu açmak için bu bölümü seçtim ama yanlış yaptıysam affola.

problemime gelince aynı satıcıdan birden fazla ürün aldım. aldığım ürünlerin kargo bedellerini düşürtemez miyim? nasıl olsa aynı pakette gönderecek daha önce ayrı ayrı kargo parası ödediğim halde aynı pakette geldi. bildiğim kadarıyla satıcıya kombine shipping mesajı atmam gerekiyor (ki bende attım) ama satıcı bana dönmedi. herhangi bir yeri işaretlemem mi lazım ya da bir mesaj daha mı atayım mesaj atacaksam ne yazmalıyım ? bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

2. canözüm

canözüm mehmet seven

eger almanca problemin olursa ben yardimci olmaya calisirim
    ebaydan alisverislerde sunu cok iyi biliyorum ayni kisiden almissaniz alisverislerinizi kargo bir kereye mahsus odeme yaparsiniz

3. Ebaydaki çoğu satış yapan yer büro olup gönderiler depolardan ve kalem bazında yapılmakta.Depodaki görevli farklı departmanlardaki çıkışları Bağımsız algılamakta.Seçilen kargo şirketi gönderileri ülke bazında stoklayıp göndermekte..Ülkemize gelen bu stok il bazında ayrılarak size ulaşan yere gelinceye kadar aynı kişi olduğunuz farkedilmemektedir..Benim1 makine ve termo mont almıştım.. alışveriş yaptığım zamanlarda aynı kargodan kargom olduğu belirten 2 mesaj gelmişti...Satın aldığınız yerle irtibat kurup konuyu açıklamanız yaralı olacaktır..

4. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    combo shippping istemen gerekiyor satıcıya bir kaç kere daha mesaj at 24 saat içinde dönmezse ebay a bir mesaj çak müşteri hizmetlerine onlar satıcıya gerekli ultimatomu verip combo shipping yapıp satıcıyada özür baabında extradan birde özür maili göndertsinler :)

5. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Forumu arastırmadım gerci ama Hazır konu açılmışken sorayım belki benim gibi terettutleri olan arkadaslar vardır..
    Su ebaydan alışveriş işlemini detaylı bi şekilde anlatırmısınız..
    kargo gumruk nasıl oluyor ..
    sahtecilik oluyormu mesela orjinel yerine çinmalı gibi....
    kargoda hasara karsı garantisi varmı
    bu konuda sıfır bilgisahibiyim hiç denemedim...

6. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    E-Bay de alışveriş yapmak için önce bi pay-pal hesabı açın(www.paypal.com) bu paypal dediğimiz şirket satıcıyla sizin aranızdaki aracı oluyor ödeme konusunda.Siz ödemeyi palpal a yapıyorsunuz paypal satıcıya yapıyor ve eğer gelen üründe bi aksilik varsa yada ürününüz gelmemişse belli bi gün içinde ,paypal üzerinden hakkınızı talep edip paranızı geri alabiliyorsunuz.E-bay de ürün aldığınız kişinin profilini inceleyin olumlu yorumlar almışsa ve çok sayıda satış yapmışsa sizi kandırıpta olumsuz yorum almak istemez bunların dışındada çok daha geniş bilgiyi www.iyibey.com da bulabilirsiniz

7. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    hemen bi okuyup inceleyim tesekkurler..KAfama takılan bişe olursa yine sorarım :)

8. Aşağıda 3 adımda resimli olarak Ebaydan alışveriş yapımı anlatımıştır;)
    Bu arada Cem arkadaşımıza bu güzel anlatımı için birkezdaha teşekkür ediyorum:)

1- http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19004
    2- http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19062
    3- http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19478

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Ocak 2009
  9. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    alacağınız şeyin gümrüğe takılma ihtimali her zaman yüksek. diyelim dövme makinesi ve boyası aldınız ebaydan bunun shippingini fedex ile yaparsanız gümrüğe takılmadan evinize kadar gelir. ups ile yaparsanız üzerinde fatura yoksa gümrüğe takılmaz ama fatura varsa takılır. eğer olaki diyelim hong kongtan aldınız dövme makinesini ve hong kong un devlet posta kargo hizmetiyle gönderiliyor bu demek oluyor ki hangi ildeyseniz merkez ptt ye gelicek kargonuz ve gümrüğe takılma ihtimali %342089574309870897987598762198347298742387643287432543 :D fakat çözümü kolay gümrükte çalışan ptt memuruna 50 milyon vererek bu durumu rahatlıkla çözebilirsiniz. artı işlem paralarını ödeyip eywallah diyip alıp gidersiniz ürününüzü. yok ben ptt memurunun cebine 50 milyon sıkıştırmam derseniz o sizden ankaraya sağlık bakanlığına gidip bunun tr ye sokulmasına dair izin isteyecektir. CE belgesi isteyecektir. gümrüğe gelen mallar 15 gün sonra alınmazlarsa geri dönerler ankaradan bu belgeleri çıkarttırmak ise 1 seneyi bulmaktadır.avukatınız aracılığı ile 15 günlük süreyi 1 hafta daha uzatabilirsiniz dilekçe vb şeyler ile ama yeterli olmayacaktır tabiki sağlık bakanlıgıda bu belgeleri sadece ama sadece ithalat ihracat yapan şirketlere verecektir. siz yinede hala 50 milyon vermem diyorsanız ptt memuruna o zaman tek bir yol kalmıştır bir photoshop uzmanı bulup internetten CE belgesini editletmek. ingilizce yazıların üstüne çince harfleri copy paste edin. tarihlere dikkat edin. CE belgesi uluslararası bir belgedir. o yüzden sağlık bakanlıgından alamıyorsanız ce yi böyle bir yönteme başvurabilirsiniz diyeceğim ama ben sadece bilginiz olsun diye söyledim sakın başvurmayın bu yönteme yasa dışı hiç birşey yapmayalım:D
    ha unutmadan don lastiği alsanız 1 adet ptt gümrüğüne takılma ihtimalide %098217430892317409328743298742396423987643287423687342687236' dir.

10. ozan

ozan Ozan

sen hiç alış veriş yaptınmı. atmasan milletin kafasını bulandırmasan olmazmı. 100 euro ve muadili Usd alış verişlerde gümrüğe takılmadan ptt kargo getirip 2 ytl gümrükleme parası alıp paketi teslim edip gidiyor. fedex gene yasal sınır içindeki malı adrese sorunsuz teslim ediyor. tek sorun kayıtsız posta da mallar türkiyede kayboluyo yani çalınıyor genel müdürlüğe mail attım sonuç çıkmıyor.
    ebay dan alışveriş öncesi postanın nasıl olacağı zaten ayrıntılı var. bazı satıcılar tek posta ücretine bir sürü malı koliye dolduruyor. kimisi bunu yapmıyor alışverişten önce iyi okumak lazım

11. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bence atıp tutan sensin. kimsenin kafasını bulandırdıgım yok. daha öncesini geç bu yazıyı yazmadan önce alısveriş yaptım hemde 24$ lık birşey aldım buraya shipping i ile 140$ gibi bir rakama gelicek. burdan istanbula bile 2 tane kablosuz modemi kutusuyla gönderdigimde bana 45 milyona patlarken sen bana diyosunki ebaydan alısveriş yap amerikadan çinden bilmemneden kargo ücreti dahil 100usd nin altında gelsin ??? hacı sen western uniondan bile amerikaya yada çine 100usd ye 100usd gönderemezsin. ki söz konusu en kötü ihtimalle bir subwoofer büyüklüğünde kutu gelicek. bunun sigortası zartı zurtu toplamda bu rakamdan yukarı tutuyor. eğer sen becerebiliyorsan senle bu işin ticaretine girelim hong kongtan dövme malzemeleri alalım tanesi 10 - 20cent olan malzemeler toplamda 100 euroyu bulmuyor bile sen bahsettigin gibi 2 milyona sok türkiyeye biz varya 1 seneye kalmaz altımıza birer bently alırız

12. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    yorumlarıyla ufkumu açan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

13. cetinsoft

cetinsoft Osman

En İyi Avı:
    1200 gr levrek (46 cm)
    :(

aldığınız kargoda birden fazla kargo bedeli ödediyseniz kargo firmasıyla görüşüp tutarının ne kadar olduğunu sorarsınız ve firmayla kargo bedeli konusunda konuşursunuz. alışverişiniz geçmiş te olsa geriye dönük ödeme yapılmalıdır. yapılmadığı taktirde suç duyurusunda bulunabilirsiniz. yanlızca siz değil eminim başkaları da aynı dertten muzdarip olmuşlardır

14. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, yazışmalarımıza dikkat edelim lütfen. Ne kimseyi atıp tutmakla itham edelim, ne de kendimizden 10 yaş büyük insanlara "hacı" diye hitap edelim. Herkesin fikirleri ya da alışverişle ilgili yaşamış olduğu sıkıntılar ve memnuniyetler farklı olabilir. Ama bunları mümkün olduğunca saygı çerçevesinde öfkelenmeden paylaşırsak sevinirim.

15. ozan

ozan Ozan

Penn 115 L Aşağı yukarı 2-2.5 kg priority mail international box ile

87 usd ye aldım 37 usd kargo ile eve teslim edildi ( sorun yok 100 euro Shipping hariç fiyat gönderilen genelgeyi okursanız görürsünüz)

penn 114 H + Penn 68 ikisi bir kutuda priority mail international box ile

aşağı yukarı 3 kg 77+35 usd makinalar + 37 usd kargo ile sorunsuz eve teslim edildi

Mustad hoodlum 5/0-7/0-9/0 80 tane iğne + iğne çantası 11,70 usd ye aldım 21 usd kargo priority mail international envelope ile sorunsuz eve teslim oldu

spider wire stealth 2000 yard 65 lb örgü misina 62 usd ye aldım 21 usd kargo fedex ile eve sorunsuz teslim oldu.

sorun nerde olur
    1- elektronik malzeme farkedildiği anda gümrüğe tabi olur
    2- kayıtsız posta ile geliyorsa benim mahallemde sorun çıkıyor. teslim edilmiyor. gümrüğe takıldığı için değil sadece kayıtsız olduğu için kayboluyor.

bence genelgeyi okuyup yasak olmayan ürünleri yasal sınırları içinde getirmeyi düşünürsen problem olmaz. umarım yardımcı olabilmişimdir;)

% ...... gibi gümrüğe takılmıyo yani yasal malzemeler

Son düzenleme: 2 Ocak 2009
  16. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    hem ebay'den surekli alisveris yapan, hem de meslek olarak dis ticaretle ugrasan biri olarak bi iki satir yazayim isterim ama bi taraftan da 'dayi, sen bu isi bilmiyon konusuyon, biz bu isin kitabini yazdik anniyon mu' tarzi bir yaklasimi da goze almak zorunda olmak canimi sıkıyor ya neyse...

hemen her alanda oldugu uzere, bir yazili kurallar var bir de yazili olmayan. biraz genis bir yelpazeden bakmaya calisalim:

once ebay ayagi:
    satici, urun aciklamasinda 'benden birden fazla urun satin alirsaniz kargoyu birlestiririm' diye bir ibare kullanmamissa tek bir paketle de gonderse birden fazla paketle de gonderse ikisi icin ayri ayri posta/kargo ucreti ister. siz gene de odemeyi yapmadan once request total (toplam talep et) opsiyonunu kullanin birsey kaybetmezsiniz;)
    kargo birlestirme (combine shipping) bir pazarlama taktigi olarak gorulmektedir, bir mecburiyet degil. yani saticinin daha cok mal satmak icin aliciya saglayacagi bir avantaj opsiyonudur. kullanabilir de kullanmayabilir de.
    ozellikle uzakdogudan saticilarin basvurdugu yontem, 1 dolar ya da altinda komik paralara mal satip, malın parasını 10-20 dolar posta ucretiyle telafi etmek seklindedir. dedigim uzere, urun aciklamalarini dikkatli okuyun, kargoyu birlestirme mecburiyeti yoktur, bosuna kavga etmeyin:)
    ancak, kargo birlestirme yaparim diye belirten bir saticidan ayri ayri iki ayri urun aldiginizda, odeme safhasinda iki urunun kargosu otomatik olarak birlestirilmemis olabilir. iste o zaman muhakkak toplam iste (request total) secenegini kullanin ki, uc-bes dolar da olsa hakkiniz yanmasin.
    urunler buyuk cogunlukla posta ile gelecektir, ki bu durumda kaybolma riski her zaman vardir. bu gercekten bir kaybolma da olabilir, sizin posta kutunuzua ulasana kadar paketinizin elinden gectigi kisilerden kaynaklanan bir kayboldurulma da olabilir. her halukarda kaybeden sizsiniz.
    bu durumda;
    1) ya bu riski goze alirsiniz
    2) ya da (eger varsa) urun odemesini yaparken sigorta (insurance) secenegini isaretler, gelen malin degerine gore makul oldugunu dusunuyorsaniz, nakliye sigortasi bedelini de odersiniz. urun bir sekilde elinize ulasmadiginda da saticiya konuyu bildirirsiniz, satici da USPS (ABD PTT'si diyelim) ya da Royal Post Office (Ingiltere PTT'si) ya da FedEx, UPS vs, hangi kargo firmasi ile gonderdiyse onunla irtibata gecip zarari tazmin ettirir. zaten bu tip postalarda size bir takip numarasi da saglarlar, urun turkiye'ye girene kadar nerelerden gectigini internet uzerinden takip bile edebilirsiniz. posta ile geliyorsa turkiye'ye girdikten sonra boyle bir sansiniz yok.

gelelim turkiye ve gumruk ayagina; oncelikle mevzuat her cesit urun icin ayni islemez. misina getirtmekle elektronik esya getirtmek arasinda islem farklari olabilecegi gibi, kimyasal ya da organik bir urun getirtmek bambaska kurallara, kanunlara tabiidir. biz genel olarak balik avi malzemelrinden dem vuralim:

gumruk...iste burasi en renkli ve en sinir bozucu olabilen kisim.

Posta gumrugu ilginc bir yerdir. Yazinin basinda belirttigim yazili olan kurallarin en cok oldugu ancak en az uygulandigi yerdir.Hersey mumkundur. evet yazili olarak 100euro veya alti urunler gumruge tabii degildir. ancak totalde 200-300 dolara malolan bir malzemeniz ozan beyin anlattigi sekilde 2YTL ucret karsiligi kapiniza kadar teslim edilebilir. gene yazili olarak, 3 adet ve ustu urunler gumruge tabiidir, ancak kimse size 5 adet birden getirdiginiz ayni marka ayni model kamisin gumruk islemlerini talep etmeyebilecegi gibi, 2 adet ve toplamda 90 dolara mal olmus iki adet farkli makineniz icin, bu malzemenin olta makinesi oldugunu dahi bilmeyen bir memur tarafindan, bu malzemenin degeri bu kadar dusuk olamaz, git bana bunun faturasini getir, gumruk islemlerini yap vs. denebilir. tamamen sans isidir. yasadigim cok ilginc ornekler var, cok uzun olacagi icin boyle komik anilardan sizi mahrum birakacagim, uzgunum:)
    araya 50 YTL sikistirma konularina vs. girmek istemiyorum, ciddi bir ithamdir, elde somut kanit olmadan herkesin ulasabildigi, okuyabildigi bir ortamda direkt dile getirmek uygun degildir kanimca.

havaalani gumrugu, nispeten daha genis karinli bir bolgedir. kurallar orada da aynen gecerlidir ve 100 eur ve 3 adet urun kurali cok daha ciddi bir bicimde uygulanir. genelde 100eur'a malolmus ebayden satin alinan 2 parca mal icin havaalani gumrugunden herhangi bir ariza ciktigini duymadim. ancak, oradaki gorevliler, 'bu adam bi dunya para vermis, ucak kargoyla bu malzemeyi getirmis, herhalde kalkip da bunun ticaretini yapacak degil ya' diye dusunerek, eger adet ve deger cok da abartilmamissa 100 eur ustu ve 3 adet ustunde de genelde sorun cikartmazlar ve urunleriniz teslim edilir. ama gene bunun da garantisi yoktur.

ozan bey sansli, usulune uygun alisveris yapmis, usulune uygun teslim almis, ne ebay saticisindan ne de gumrukten bir sorun yasamamis. sagolsun cok da guzel aktarmis. umarim bundan sonraki alisverislerinde de benim ve daha bircok insanin sahit oldugumuz sacmaliklari yasamaz.

17. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    atıp tutuyorsun insanların kafasını bulandırıyorsun ithamlarıda hiç hoş değil. siz ne güzel bu işin ticaretini yapıyormuşsunuz bende bunu anlatmaya çalıştım. her yer bir değil. 100 euro altı ürünlerde ücret alınmıyor ve kargo urun bedelıne sayılmıyor ama bilipte satıcıyı uyarıp faturada bunu belirtiyorsanız oluyor bu. japonyadan güzel sanatlar fak. sınavlarım için özel olarak getirttigim sulu boyalar yağlı boya tüpleri ve bir kaç füzen kalemi kimyasal oldugu için ptt gümrüğü yine sağlık bakanlıgından onay getirmemi istedi. adamlara güzelce anlattım bunların resim yapmakta kullanılan boyalar oldugunu vs vs arkadaşlar olmadımı olmuyor yani adam nuh diyor peygamber demiyor. aynı şekilde 12voltluk kompresoru olan dövme makinesi için bizden bi makine mühendisleri odasından belge istemedikleri kaldı ellerinden gelen güçlüğü çıkarttılar. tiptenmi kaybediyoruz bilmiyorum. bunun dışında fedex ve ups ile bir kaç kere alışveriş yaptım fedex te gerçekten sorun yaşamadık. upste ise bir kaç ciddiye alınmayacak sıkınılar. ama ptt ile gelmeyegörsün. arkadaşımın tattoo dükkanı var onun için boyalar iğneler getirttiriyorum bu işin ticaretini yapmıyorum ama ayda 2-3 defa ebaydan alışveriş yapıyoruz malesef ama malesef arkadaşım antalyada olmasına rağmen artık izmire istiyoruz izmirden teslim alıp antalyaya kargoluyoruz çünkü antalyada mutlaka bir sorun yaşamaktayız. benimde anlatmaya calıstıgım esasında buydu. bu arada tr ye giren ürünler için ptt den barkod numarası ile takip yapılabiliyor. iyi günler

Son düzenleme: 2 Ocak 2009
  18. ozan

ozan Ozan

cem atıp tutma işi % işaretinin yanındaki orandan kaynaklıydı yoksa sana şahsi bir kötülük olsun diye değil. kırıcı olduysam özür dilerim. benimde 2 postam kayboldu kayıtsız posta ile gelen ürün kesinlikle ulaşmıyor. antalyanın böyle bir sorunu var. ama kayıtlı posta geldimi pek bir sorun olmuyor

19. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bende kırıcı olduysam özür dilerim ozan bey dedigim gibi benimde başıma böyle birşey geldi :) bir anlık öfkeyle yazılmış sözler editleyemiyorum editleyebilsem düzelticem :)

20. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Arkadaşlar Merhaba,
    Bugün Ebay'da karşılaştığım bir satıcı tipini anlatayım.
    Türkiye'ye Free Shipping olan bir ürünün artırmasını kazandım.
    ödeme sayfasına geçince extra kargo ücreti ile yüz yüze geldik :)
    Satıcıya ne ayak Türkiye free shipping diyorsun ve shipping kısmındada zaten ücret talep etmiyorum diyorsun ödeme sayfasında extra shipping ücretin çıkıyor dedim.Bunu iptal edin yada tüm alışverişi iptal edin dedim.
    Tabi satıcı kargo ücretini ödeyin o değerde bizde size muadil başka birşey yollayalım dedi.
    Ben yine kabul etmedim.
    Fake seller olduğunu bunu yönetime bildireceğimi söyleyince.
    En sonunda shipping ücretini free yaptı. :)
    Ebay'da ufak süprizlerde olsa sizin şansınıza kalmış.
    örn. nisan ayında kargo da kayıp olan shimano makinam :)
    Ama dürüst satıcı ve buyer puanın güvenilir olunca yenisini yollamıştı. :)