Didim Avlarımdan Birkaç Kare

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Merhaba Balıkavı.net ailesi,

Bu yıl eşimin izin problemleri dolayısıyla Didim yollarına biraz erken düşmek zorunda kaldık. Yine güzel avlarım olsa da her yıl Eylül Ayında olduğu gibi olmadı. Sanırım bunda yem olarak mamun kullanılmamasının da etkisi olmuştu. O yüzden zamanımın çoğunu İlyas Abi ve Aydın Abi'nin de tavsiyeleri üzerine sırtıda geçirdim. Dip, orta su ve yüzey sırtısında Akbük ve Kazıklıyı Koyunu dolanıp durdum. Ama nedense sırtıda pek bir sonuç alamadım. Bir sabah da atçek için meşhur Caprice Otel iskelesini deneme şansım oldu. O sabah 2-3 metre önümden geçen bacağım kalınlığındaki Levreğin yan yan yüzerken gözlerimin içine bakması hiç aklımdan çıkmadı açıkcası. Bu yıl o civara birkaç ağ teknesi dadanmış. Maalesef denize girdiğimiz bu sahillerde eskiden kefaller, çipuralar ve levrekler eşliğinde yüzdüğümü iyi biliyorum.

Buralarda yemli avlar çok heycan verici ve keyifli geçer. Çünkü oltanıza binecek balığın türlü türlü ceşidi olur. Çipura, Mercan, Karagöz, Göpez, Levrek, Hanos, Çütre, Kolyoz gibi çeşitlemesi bol meralardır. Yaklaşık 6-7 senedir gözlemlediğim birşey varsa o da her geçen yılın bir önceki yılı aratır olmasıydı. Aynen duruma paralel olarak da inşaatların ve insan yerleşimin artması hiç de tesadüf değildi. Kazıklı Koyunda sohbet etme imkanı bulduğum bir balıkçının serzenişleri de bu yöndeydi. İnsanlar akın akın geldikçe balığı çabuk tükettik diyordu. Görünen o ki tüketmeye de devam edeceğiz...

Fotoğraflardaki Avlarda kullanılan takım
    3lü dip oltası, 030 fluorakarbon misina, 60-80 gr gezer ya da iskandil kurşun
    4-5 numara Sasame, Daichi iğne
    Muhtelif kamış ve makinalar...
    Yem olarak: dondurulmuş sülünez, teke, madya ve midye kullanılmıştır.

2. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Ergin güzel av olmuş. Güzel görüntüler... daha güzelleri rast gelsin...

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Ergin, manzara ve fotolar harika çıkmış, ellerine sağlık :)

Bu arada istavritte azmanmış, lüfer boyutuna kadar hayatta kalmış seninle tanışana kadar maşallah hooked

4. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Kardeşim,seneye daha iyileri denk gelir inşallah.

5. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Hava güzel,manzara güzel,e balıklarda güzel,daha ne olsun:) yakışıklıyla beraber tutulan balıkları birde mangala yatırdınmı,değme keyfine:)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Ergin, çok güzel fotoğraflar. Ayrıca balıklar da güzel, maalesef dediğin gibi her geçen yıl kötüye gidiyor. :(

Nice güzel tatiller, daha iri ve daha çeşitli balıklar rastgelsin. :)

7. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkürler, size de rastgelsin.

Teşekkürler İsa Abi, daha güzelleri senle olsun.

Teşekkürler İlyas Abi, keyif güzel oldu ama balık biraz zayıf kaldı. Artık seneye inşallah. Bu arada Polis okulu açıklarında felaket balık var. Ama gün(eş) balığı ve Hanos'dan başka bişe vurmuyor. Mübarekler kurşunu dibe salmıyorlarlar. Çütre de vardı. Tüketenler var ama ben hepsini geri saldım :)

Çok teşekkürler Fatih Abi. Dahası da sizin oltanızda olsun.

Çok Teşekkürler Volkan. Seneye bu yılın acısını çıkaracağımı umud ediyorum. Sağlıcakla, rastgelsin.

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler harika avlar yapmışsın. İstavrit azmanı da ızgara da kendine yer bulsaydı tam süper olurdu.

9. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler :thumb: Çok güzel kareler, Yakışıklıda şimdiden işi öğreniyor .... :) Keyifli avlarreeling

10. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Tebrik ederim, güzel kareler.

11. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Teşekkür ederim Sinan Bey. Bu boyutlardaki istavritler maalesef çok yağsız olduklarından mangalda pek lezzetli olmuyorlar. O'nun için ben küçük bir marineden geçirip tavada yapıyorum. Saman gibi diyenlere de önerim sarıksak ezmesi, soğan suyu ve zeytinyağında 20-30 dk beklettikten sonra tavada yapmaları. O zaman lezzetinden kimse şikayet etmeyecektir.
    Sağlıcakla Rastgelsin.

Teşekkür ederim Muammer Bey. En büyük isteğim O'nun da bir balık meraklısı olup meralarda bana av arkadaşlığı yapabilmesi üzerine. Size de keyifli avlar, Rastgelsin.

Teşekkür ederim. Size daha güzelleri rastgelsin.

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ailecek güzel bir gün yaşamışsınız,üstüne birde balık sefası:hungry: tebrik ederim,nicesine rasgelesiniz ailecek

13. masi

masi ZIYAETTIN DURAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Vertigo 4.20 , Okuma Helios 2,40
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65, Okuma Salina II 10.000 Shimano Exage 2500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Tebrik ederim güzel bir av olmuş. Didim yaz aylarında pek av veren bir yer değil maalesef yinede güzel av oluş. Bir kaç yıl altın kumda tatil yaptık bir çok yerde yemli ve at çek denemelerim oldu ama tatminkar derecede avlar olmadı benim için..

14. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler güzel zaman geçirmişsiniz daha güzelleri rastgelsin

15. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Teşekkür ederim Kadir, nicelerine birlikte rastgelsin.

Maalesef Didim eski Didim değil... Bir dönem oltaya dahi yasaklanan bir koydu ama maalesef değil oltaya ağa ve parekataya bile bakan olmadı.

Teşekkür ederim, size de daha güzelleri rastgelsin.

16. farilyas

farilyas Ömer

Tebrikler iyi bir av yaşamışsınız.
    Birkaç sorum olacak yaklaşık4 senedir akbükte kıyıdan avlanmaya çalışıyorum ama tuttuğum balıklar yenemeyecek kadar küçük bende bu yüzden tuttuklarımın hepsini denize geri bıraktım.evdekiler dalga geçmeye başladılar:).Mumkunse kiyidan avlanabilecegim bir yer tarif edebilirseniz ve ne tur bir takim ve yem kullanabilecegimisoylerseniz cok mutlu olurum.Simdiden tesekkurler.

17. farilyas

farilyas Ömer

Avınız için tebrik ediyorum.
    Birkaç soru sorucağım 4 yıldır akbükte yaz aylarımı geçirmekteyi balığa gitmeme rağmen tuttuğum balıklar küçük olduğu için tuttuklarımın hepsini geri bıraktım.Denizde illaki balık var ama yakalayamamın şüphesiz nedeni tecrübe eksikliği ve malzeme seçimi.Mümkünse kıyıdan balık avlayabileceğim nokta konusunda yardımcı olabilirmisiniz.Diğer bir sorum ise iğne,takım ve yem seçimi nasıl olmalıdır.
    Şimdiden teşekkürler.

18. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Sizi çok iyi anlıyorum ilk senem benim de aynen tarif ettiğiniz şekilde geçti. Hatta alay edilmesin diye balığa çıkmıyordum hihi Akbükde maalesef kıyıdan başarılı olma şansınız çok düşük. Çünkü harami yavru balıklar yeminize fırsat vermeyecektir. Hele de mamun kullanıyorsanız. Öncelikle tavsiyem surf kamış kullanmanızdan yana olacaktır. Ne kadar uzak atarsanız o kadar iyi. Ve tabii yem olarak da mukavemetli ve iğneden kolay çıkmayacak yemler. Yer olarak büyük saplı adanın en sonuna giderek Didim yönünde atışlar yapmanızı tavsiye ederim. Dikkat edin parekatacıların yoğun olarak kullandığı bir yerdir. Bu yıl eski balık çiftliklerinin olduğu yerde güzel vuruşlar aldım. Orayı da tavsiye edebilirim. Avlanmaya da yer olarak çok müsait. Terkedilmiş çiftlik iskelesi tam avlanılacak yer. Ayrıca burada iri kefaller de gördüm ki tavsiyem mutlaka ekmek sarma da kullanmanız yönünde. Ayrıca Caprice su sporlarının iskelesinden de avlanabilirsiniz. Orada da bazen çupra vurduğuna denk geliyorum. En başta da dediğim gibi maalesef kıyıdan şansınız biraz zayıf. Kazıklıdan turlara çıkaran tekneler varmış, balık malzemecisine sorarsanız söyleyecektir. Bu turlara katılmanızı tavsiye ederim. Balık çiftliklerinin dibinde demir atıyorlar ama en azından oltaya 20 cm civarında balıklar vuruyor. Kopez, İzmarit bol oluyor, bazen de çupra alıyorlar. Rastgelsin

19. farilyas

farilyas Ömer

İlginizden dolayı teşekkür ediyorum fazla olmassa birde nasıl iğne ve takım kullanıcağımı anlatırsan mutlu olurum.Bir şey tutiyimde evdekiler artık sussun:)

20. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Ben botla avlandığım için hırsızlı 3 iğneli bir takım kullanıyorum. Fluorakarbon 030 berkley trilene daichi Chinu-ring Bn 5 numara iğne kullanıyorum. 60-80 grm da iskandil kurşun kullanıyorum. Sana tavsiyem kıyıdan atacağın için hırsızlı olmayan bir 3'lü dip oltası kullanman. Özellikle taşlık bölgelerde hırsız sürekli takılma problemi çıkaracaktır. Kurşun olarak da kayalık kısımlarda kullanacağın için takılmayan şamandra tipli bir kurşun. Aynı zamanda uzak atışlar için uygun bir ergonomisi var. Suda hacıyatmaz gibi duracağından takılma problemi yaratmaz. Rastgele.