Yarın sabah Aydın'a doğru yola çıkacağım. 10-15 gün civarında Didim,Akbük ve Davutlar sahillerinde olmayı planlıyorum. Raporlarını okuduğum levreklerin ya da ıskarmoz peşinde koşma niyetindeyim.reeling idk Hatta sahile çadır kurup 1-2 gün levrek için klmayı bile planlıyorum ama doğru yerlerde at-çek yapmayı planlıyorum.reeling reeling Buradan ya da özelden Levrek ya da ıskarmoz bulabileceğim yerler hakkında bilgi verirseniz sevinirim benim çok değerli forumdaşlarım. mrsparkle idk
Ben de 3 gün önce geldim Akbük'ten. Bu sene levreğe olta atmadım ama geçen seneden bol bol levrek gördüğüm bir yer var ancak o sene tecrübesizlikten yakalayamamıştım. Metrelerce öteden kefalleri suda adeta sektirerek kıyıya kadar kovalıyorlar. Özelden atıyorum... Ayrıca Kazıklı'da mamun ile levrek yakaladım ama küçüktü geri bıraktık . (pardon limiti 18 cm'imiş, benim tuttuğum balık rahat 20-25 cm vardı ama limit dışı diye bıraktım )
Ertuğrul bey bende 22-25 temmuz arası güzelçamlıdayım.Bende kiralık tekneyle yemli,sırtı ve kalamar deneyecem.Katılmak isterseniz bana mesaj atarsınız.
Ben kıyıdan levrek peşinde koşmayı planlıyorum. Tekne avı heryerde yapılabileceği için pek cazip gelmiyor bana ama birşey bulamazsam deneyebilirim. ama siz sahilden geceleyelerek katılmak isterseniz birlikte at-çek av yapabiliriz
Kampli levrek avi için bir sistem yazayim. Gece agir kamisa yatirabilirsiniz. 100-120gr çift firdöndülü veya ortasi delikli kursunun ucuna 1metre beden ve 3lü kanca takiyoruz. 3lü kancanin deligina 15cm köstek ve 2numara igne ekliyoruz. Orta koy bir uskumru veya irice bir sardalyanin kafasini kesip 3lü igneyi sir yüzgeci ve yan yüzgeçlere gelecek sekilde karin bosluguna takiyoruz. Hirsizi sirt yüzgecinin ortasina ucu yukari bakacak sekilde takiyoruz. Bu takim gece özellikle trofe boy için iyi is yapiyor. Kaloma ayari gevsek, dedektör veya zil olsa dahi makinanin ayagina saglam bir ip baglamak lazim. Balik kamisi suya çekebiliyor.
Güzelçamlıda yüzerken levrekler görmüştüm ama bende levrek sahtesi olmadığından yakalayamamıştım.Bende gelmeden yanıma 2-3 tane sahte alıp geleyim.Sahilden deneme yaparız.
Roycum o balık gelsinde oltayıda alsın götürsün Nasıl olsa ben denize atlar yakalarım kamışıhihi Bu arada kıbrısla kefal yakalayıp canlı bırakmada olabilir aslında ama üşeniyorum.Derin denizde mercan,çipura avlamak daha zevkli oluyor oltaya tıktıktık vuruşu beni mest ediyo.Hatta bu hafta sonu yakaladığımız hanoslar bile gelirken çok zevkli.
Davutlar'daki limanın içerisinde bol miktarda kefal var . Liman çevresinde at-çek yapsam levrek alabilirmiyim? ya da didim akbük, davutlar civarında akarsu var mı?
Ertuğrul hocam limandan hariç resimdeki balık çiftliğinin oralardanda levrek ve çipura yakalayan olmuştu geçen sene.
Akbük civarını pek iyi bilmiyorum ama fırsatınız olursa ve giderseniz size kıyıkışlacıkta(iasos) yani köyümde yer önerebilirim levrek için. köyde kime sorsanız gösterebilir puruç neresi derseniz. purucun güllük'e bakan tarafına doğru at-çek yapabilirsiniz. ben de ağustosun 20 sinde 1-2 günlüğüne akbükte olucam eğer levrek veya lüfer için bir yer keşfederseniz ve bana da söylerseniz sevinirim. şimdiden rastgele. Furkan bey eğer mümkünse banada yeri özelden mesaj atabilir misiniz? şimdiden çok teşekkür ederim
Teşekkürler. haritadan buldum noktsyı güzel yere benziyor. Size haber verebilmem için bilgisayarım yanımd olmayacak ne yazık ki. ,
akbük merkeze gelmeden 2 3 km geride kıyıdanda çıkılabilen bir ada var adanın sol tarafında plaj plajı biraz geç kayalar arasından tatlı su akıyordu 3 5 sene önce umarım halen akıyordur onun tam önünden 30gr gezerli tek iğne 0.1 0.2 496 numara sübye tak at gece muhtemelen yakalayacağını tahmin ediyorum rast gelsin..
Ertuğrul yıllardır akbükte tatil yapıyorum. Bu yıl da balık mevsimine göre ayarladım tatile 1 eylülde çıkacağım. Akbük'te türlü defa levrek denemelerim oldu. Furkan'ın dediği gibi 50-60 metrelerde bacağım kadar kefalleri zıplatıyor olsa da ne yemli oltalarıma ne de sahte balıklarıma itibar etmediler. Gerçi ben levrek konusunda biraz bahtsız bir adamım. Orada saplı adalar var. Google Earth'den görebilirsin. Küçük sağlı adanın sağ tarafında Caprice otel'in ilerisinde harika kayalıklar var. Levreğin olduğunu bildiğim yerler. Yine büyük saplı adanın en uc noktasına gelip oradan da atçek yapabilirsin. Fransız tatil köyü'nün az ilerisinde eski balık çiftliklerinin olduğu yerde de harika balıklar var. Sanırım çiftlikleri kaldırmışlardır ama ahşam iskele ve bekçi klübeleri hala oradadır ya da yıkıntıları. Ama asıl mera Büyük menderesin döküldüğü nokta. Kesinlikle tecrübe etmelisin. Şimdiden rast gelsin.
Abi ben özelden Caprice Otel'in orayı göstermiştim ama sen zaten tarif ettin . Ben de haritadan göstereyim bari, herkes öğrensin . Aşağıda gösterdiğim bölgede sırtı çekenler de vardı bu arada... Soldaki yapı Caprice Otel... Ayrıca bu sene 2-3 kişiye sordum ''levrek çıkıyor mu?'' diye, ''levrek daha kıyılamadı'' dediler... Not: Bölge su üstü sahtelerin kullanımına daha uygun... Damaklı sahteler kayalıklara takılabiliyor...
1. Yukarida bir arkadasin da dedigi gibi, Menderes Nehri'nin denize dokuldugu nokta ideal avlaktir. Yillar once orada cok buyuk kefaller, levrekler olurdu, simdi nasildir bilemiyorum, nehrin suyu azaldi mi, delta yapisi var mi yok mu, bataklik mi degil mi bakmak lazim ama kiyidan buyuk balik olursa orada olur. Akkoy ayrimindan Didim tarafina degil de Atburgazi tarafina donunce, biraz ileriden ana yoldan cikip deniz kiyisina yonelince Menderes'in denizle bulustugu noktaya ulasilir. 2. Tekneden yemli karagoz, melanur veya capari ile uskumru, kolyos icin ise Tavsan Adasi'nin aciklarini tavsiye ederim. Bir de yine tekne icin Uc Kuyular uygundur (balikcilara sorarsaniz tarif ederler). Yem konusuna gelince, Komur Isletmeleri Kampi'na gelmeden Tasburun dalyaninda balikcilardan mamun alabilirsiniz. Bulamazsaniz da Yenihisar pazarinda Balikci Mustafa (Karadeniz Balikcisi)'nda karides veya subye bulabilirsiniz. 3. Didim civarinda Sarikuyruk, akya, sinarit gibi surpriz zipkin avi baliklari icin de (Eylul ayini beklerim diyenler olursa) bilahare ozelden avlak onerebilirim.
Az önce Akbük ten bir arkadaşla ile konuştum. Bir gece sahilde sabahlamışlar. Yemli ve at-çek yapmışlar sonuç sıfır. Bu yıl Akbük te balık yok demiş diğer usta balıkçılar. Sanırım bu yıl da geçen yıl gibi elim boş döneceğim Ege tatilinden.
Sandal ile çıkarsanız çok iri balıklar çıkıyor. Cumartesi günü Ankara'ya dönmeden son defa balığa gidelim dedik ve inanılmaz verimli geçti. Sandal ile çıktığımız bütün avlar verimliydi. Son gün 35 cm boyunda hem çupra hem mırmır hem de hanos çektik. Belki hanos ile mırmır daha büyük olabilir. Bu büyüklükteki mırmırları kıyıda yüzerken bile görüyordum. Ancak balıkların tadına bakamadık banghead . Tatilin son saatleri olduğu için pişirmeye vaktimiz yoktu. Avdan saat 23.00'da döndük ve 3-4 saat sonra yola çıktık. Hele ki kıyıdan bir çupra yuvası keşfettim, orayı bilen pek yok sanırım. Oltayı atıyorum 10 saniye beklemeden balık vuruyor. Mamuna gelen levrek de o avlaktan geldi. %99 çupra çıkıyor. Atıyorum bazen limit altı bazen limit üstü geliyor. O bölgeden 30'dan fazla çupra yakaladım ama 20 tanesini geri bıraktım. Buranın adresi bende saklı.
Dogrudur... ozellikle Akbuk tarafinda bir cok yerde asiri betonlasma nedeniyle kiyilar (hem suyun ici hem de disi) neredeyse olmus durumda. Aslinda Didim havarisinin genelinde dogal yapi turizm ve yapilasma adi altinda bitirilmek uzere. Koylarin cogu copluk halinde, moloz yiginlari her yerde. Temiz bir koy gordugunuzde sevinip o tarafa yoneliyorsunuz, uygun bir yere yerlesip bir de suyun icini kolacan edeyim deyince goruyorsunuz ki kiyida biriken copu denize atmislar. Sahil temizlenmis ama deniz copluk olmus bu sefer de.
bende köyde bulunamıyorum işim gereği zaten ama orada çok iyi levrekler gördük at-çeke bende yeni başladım 4-5 tanede yakaladım kilo civarı. çok daha irileri vardı.2009 yılından sonra deneme fırsatım olmadı ama o zamanlar yengeç ile 4 kiloluğa kadar çipuralar alıyordum hatta 1,5 kiloluklara felan aaaaa bu ufakmış diyorduk inşallah balığı denk getirebilirsiniz güzel sürüler görmüştüm bu yıl. rastgele