Arkadaşlar öncelikle merhaba.Acil çözmem gereken bir sorunu size danışmak istedim.Motorum çalıştığında rolantideyken çok az su atıyodu,devri arttırdığımda su artıyodu ancak yine yeterli olmuyodu motorum aşırı ısınıyodu.Impeller lastiğini söktüm ancak lastiğin sağlam olduğunu gördüm.Motoru kapattıktan sonra çalıştırdım ancak hiç su atmamaya başladı.Bende bu şekilde daha fazla çalıştırmak istemedim.Sizce sorun nedir ne yapmam gerekiyor?
Merhabalar.Yüksek ihtimal suyu atan hortumun içi tıkalı ince bir tel yardımı ile hortumun içini temizlemeyi denemelisiniz.
selamlar Deniz suyu giriş devreniz hem bazı pisliklerle hem de zaman içinde kişir yaparak tıkanabilir.impel kanatlarınız sağlam ise devreniz tıkalıdır.tıkalı devreyi tel yada benzeri bir aparatla temizlemenizi öneririm.Bununla birlikte eğer bulunduğunuz bölgede yosun veya başka türlü pislikler yönünden zengin ise deniz suyu girişi sonrası impel öncesine bu gibi durumlar için üretilmiş olan filitreler mevcut bunlardan bir tane takarsanız daha da emniyetli olur.Çünkü bu filitreler küçük pislikleri dahi süzerek suyu impele verir.yanılmıyorsam fiyatları da 20-30 tl arası olması lazım.
Pompa ekseninde gevşeklik varsa (Kayışın gerginliği yoklanırken anlaşılır) bakım gerekir. Anadolu yakasındaysan, Ümraniye sanayide sırf bu işi yapan usta var. Geçmiş olsun.
Suyun cikis hortumundan su bastim sorunsuz akiyor ancak kuyrugun dis tarafindan su siziyor. Sizce baska bir sorunmu vardir hala cozemedim?
selam benimde 5 hp yamaha var aynı sorun bendede oldu rolentide su akmıyor tam gaz verince akıyor sorun basit devirdaimin impeli parçalanmış yani devirdaim lastigi 35 40 tl civarı kendinde yapabilirsin kuyrugu açacaksın devirdaimi sök lastigi göreceksin egerki sökemezsen yardımcı olurum
bu gibi sorunlar genelde sıg suda giderken kuyrugu kuma sürtürmek le oluşuyor kum kaçıyor oda lastige zarar veriyor
selam mahir amca bende sana yakınım ümraniye karabekirdeyim teknemde göksuda bizim burda ümraniye sanayideki usta tam nerde amca lazım olabilirde şimdiden saol amca.