derine dalmak

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında kuzuluk86 tarafından paylaşıldı.

1. kuzuluk86

kuzuluk86 mustafa

merhaba arkadaşlar.zıpkında daha 3 aylık falanım.bugun dalışa gittiğimde zıpkınım elimden düştü ve su aşırı bulanıktı bende arka arkaya dibe indim derinlik 8-10 m arasıydı.yoruldum bir kayanın üstüne çıktım oturdum gözlüğü çıkardım ve bir baktımki ağzımdan ve burnumdan kan akıyor.Sizce bunun sebebi nedir ve derine dalmaya nasıl alışabilirim

2. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Geçmiş olsun, bu iş benim gözümü korkutuyor, keşke siz de bizim gibi oltayla avlansanız.

3. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    eğer ağzından , burnundan kan geldiyse ve neden geldiğini bilmiyorsan , nedenini öğrenene kadar dalmayı bırak derim.
    dalış yapan birisinin bunun neden kaynaklandığını bilmesi gerekir.

4. muyi_6708

muyi_6708 muyi

Favori Kamış:
    yashino 100-150 atar 450cm
    Favori Makine:
    erma match 70
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    damarların esnemiş aslında biraz daha dibe dalsaymışsın vurgun yeme ihtimalin varmış bende zıpkınla avcılığa kafayı takmıştım ama işin vurgun kısmını öğrendiğimde hemen vazgeçtim.

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Dalma derine. Alışmaya da çalışma. İlla yapacam diyorsan Profesyonel Dalış kurslarından birine git.

6. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    güzel arkadaşım beni iyi dinle ve güzelce bu yazdıklarımı kendine bir nasihat gibi düşün, cünkü her zaman kimseye bişi yazmam genelleme muhabbet amaclı yazarım.

1.sürekli yukarıya aşşagıya inersen zıpkınla dalış yaparken vurgun yeme ihtimalin çok yüksek, ve sıg su bayılması gecirecekmissin allah korumuş diyim sana.

2. agason yapamıyorsan hiç zıpkını eline alma sunizit gibi rahatsızlıkların varsa uzak dur, burnundan nefes güzel rahat alıyorsan 3-4 metrelere in agason dersleri uygula kendine, her eline zıpkın alan zıpkıncı olamiyor kusura bakma,

3.zıpkıncı .com diye bir site var orada ustalar var nerde ne yapılır, nasıl agason yapılır, nefes kontrolu antremanları duraklamalar vs bir sürü seyi anlattıkları bir sitedir,

en önemliside sudur agzından burnundan kan geliyorsa vurgun yeme ihtimalin cok yüksek daha yaşımız genç bende zıpkına merak sardım ama nafile sunizt var miğren var burunda kemik et var, en önemliside pöfür pöfür sigara iciyoruz.

kulagına küpe olsun eğitim almadan yada bir bilen adam yanında olmadan tek başına zıpkın yapılmaz canını suya emanet etmiyorsun zıpkında resmen gel benim canımı al diyorsun bilincsizlikten yana hata yaparsan kaybedersin. bende dalış yaptım az uz da olsa arkadasım beni 1 tüp ile elimde taş palet yok maske var sadece dalış yaptırdı ama tüple serbest değil...

7. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    kulak ortalaman nasıl bilmiyorum, ama zıpkınla illa derinde balık vurucam diye bir kanun yok, balıgı 3-4 metrede agashon yaparakda vurabilirsin, ama öncelik olarak nefes antremanı ve agashonu öğrenerek yapman gerekir, de ki gidip elime zıpkın alarak 10 metreye dalam diye bir kanun yok malesef suyunda bir kuralı var bu kurallar gayet basit benım diyor bi basınc hacmim var buna senin dayanabilmen için diyor ya tüple dalıcaksın yada cigerlerin geniş nefesin saglam işi biliyor olman gerekicek kulak eşitlemeyi bilmeyen insanlar var halen ben tüpsüz kemersiz maske palet ile 10 metreye iniyorum yavaş bir sekilde ama kendimi zorlamıyorum yanına mutlaka bir tane arkadasını al ve derinlerde değil öncelik olarak sıg sularda bu işi yap ve bilen bir insan olsun yanında sana hocalık yapsın bu işlerin hiç sakasi yok anlamazsın bile ne oldugunu gümbürtüye gidersin aman diyim... bende denizi cok seviyorum ama sakası olmadıgınıda biliyorum yaşadım cünkü herzaman maske paletle giderim falezlere yüzmeye ama yoruldugumda dururm ayaklarım ellerim uyustumu cıkarım kayalıklarda dinlenirim, (tüplü dalış kursu bile alsan misal) zıpkınla av yapabilirsin ama tüpsüz olacak zıpkınla dalısın sonrasında teknik pratik olarak bilgileri alabilirsin ve zıpkıncı sitesini bastan assagıya okursan biraz sana yardımı dokunur saygılar.

8. Volkan Göreci

Volkan Göreci Kağan GRC

Favori Kamış:
    Olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    Sazan 9 kg civarı
    Kardeşim. Bu isin egitimini alman ya da bilen kişiler ile birlikte takilman gerekir.Sinuslerin patlaması ile kanama normaldir.Uzun süre dalmadiktan sonra ilk dalislarda benim de karşılaştığım birsey.Ama yok vurgun yersin, sinuzit varsa dalma filan gibi akıllara bakma.Nefesi çok iyi tutunca daha derine giderim diye düşünme. Zipkin avı sayfalarında araştır.Organizasyonlara katıl.Orda gördüğün kişilere aklından geçeni sor.Yok bunlara gerek yok dersen de sen bilirsin. Kulağından kan gelirse bilgisayar başına degil doktora gitmeni tavsiye ediyorum.

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Vurgun ile sig su bayilmasi farkli seylerdir. Her iki konuda da detayli bilgiler forumda mevcuttur.

Agiz ve burundan kan gelmesi, buyuk ihtimalle basinc degisimi kaynakli damar catlamasi durumudur ve ciddiye alinmalidir. Mutlaka doktora (KBB uzmani) gorunulmelidir.

Zipkin avciligina baslamadan once serbest dalis sporunun prensipleri ogrenilmeli ve mutlaka tecrubeli ve bilgili bir hocadan ders alinmalidir.

Serbest dalis ogrenilmeden zipkin avcisi olunmaz.

Yakin gecmiste, serbest dalis sporunda tecrubeli arkadaslarimizdan dahi hayatini kaybedenler olmustur. Bu iste emniyet esastir, bilgi ve tecrube sarttir.

Dogru nefes almayi ogrenmek ve nefes antrenmani yapmak onemlidir. Derinlik arttirmak icin acele edilmemelidir. Asla yalniz dalinmamalidir ve uygun ekipman kullanimi da onemlidir.

Unutulmamalidir ki avlanacak en buyuk balik bile insan hayatindan degerli degildir.

10. kuzuluk86

kuzuluk86 mustafa

eğitiminide alıcam zaten.ayrıca bilen birilerine danıştım sinüslerin patlamış dedi.ayrıca arka arkaya hiç dinlenmeden daldığım içinde olmuştur dedi .yinede cevap yazan herkese çok teşekkürler hepsini dikkate alıyorum yazdıklarınız benim için çok önemli teşekkürler

11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    bir kere 10 metreye zorlanarak indim jig sahtesi cıkarmak için düşürmüş birisi onu bile 5 dakika denemelerden sonra anca inebildim ondada cok zorlandım sakası yok bu serbest dalısın lütfen dikkatli olun.

12. PitbullClubTurkey

PitbullClubTurkey Bora ÖZTÜRK

Kesinlikle katılıyorum sinüslerin patlaması aslında dalış yapacak olan kişiler için iyi bile.. O metrelerde vurgun falan olmaz... Ama gene de tedbiri elden bırakmamak lazım max inebildiğin derinliğe değil çok rahat inebildiğin derinliğe inmen lazım malum bunun birde çıkışı var... Eğtimini aldıktan sonra bence çok keyifli bir şey mrsparkle

13. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    bende zıpkıncıyım vurgun yemen bi ihtimal ama senkop yani (sığ su baygınlığı) diye adlandırdığımız bi hadise var bir kerede diyafram açmadan kulak eşitlemeden 10 mt relere inmek intahar etmek gibi bişey azından burnundan kan gelmesi vücudun sana bi uyarısı basınç farklılığından damarlarda çatlama meydana geliyor aman diyeyim bu işin şakası yok yanında bilen birisi olmadan dalış yapma bu işin bir sürü prosedürü var dalıştan önce iyi dinlenmiş olma,hafif gıdalar tüketme,sigara kullanmama dalış öncesi diyafram çalışma v.s dediğim gibi vücudun seni uyarmış geçmiş olsun...

14. zıpkıncı14

zıpkıncı14 çağrı esat bayrak

10 metreye arka arkaya dalınırmı abi boşver zıpkın gitsin. Birde benim bildiğim zıpkınlar suda yüzebilen malzemelerden yapılıyor o nasıl suya battı?

15. Fishm@n

Fishm@n Şenol Sarıal

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Arkadaşlar bir şeyler yazmış lakin yazılanların çoğu yanlış kimse kusura bakmasın,skin dalışta vurgun olmaz vurgun tüplü yapilan derin dalışlarda olur fazla detaya girmeye gerek yok,10 metreye kulak eşitlemeye başlamadan zaten inemez daha 3 4 mtredeyken kulaklarına aşirı bir basınç gelir ve acıdan hemen yukarı çıkar eşitleme ilk metereden sonra belli aralıklarla yapilir,en önemlisi kurs en iyisini en doğrusunu orada öğrenirsin.Arkadaşın dediği gibi badysiz asla dalış yapma.hiç bir balık hayatından daha değerli değildir.seni sevenleri üzmeye hakkın yok.başarılı ve sağlıklı bir dalış avları yapman dileğim ile..