tüm balıksever arkadaşlara slm.geçen hafta denizli göletine uğradım durumlar ne diye.su bayağı vardı ve göleti besleyen derede çok güzel kefaller vardı anlaşılan bu sene balıktan yana yüzümüz gülecek.gebze civarında balık avlakların durumunu paylaşalım.
Tahir kardeşim inşallah dediğin gibi olurda bu sene hepimiz balığa ve avına doyarız. Biraz bahsetsen benim gibi bilmeyen arkadaşlara da bu Denizli göleti ne kadardır, suyu nasıldır çevresi nasıldır, sadece kefal mi olur, hangi balıklar var.. Eğer imkanın varsa güzel resimlerle de gözümüzü doyursan, bekliyoruz..
Kuzeyimizde karadeniz güneyimizde izmit körfezi batımızda istanbul boğazı var iken tatlı su avcılığı bizim buralarda pek önemsenmiyor.. Denizli göletine giden arkadaşlar var gece bayağı kalabalık oluyor diyordu ama malesef göletin etrafı insanların duyarsızlığı sonucu çöp ve bira şişeleri doluymuş.. ve bir balıkçı 20-30 tane kamış diziyormuş sırayla o ufacık gölete.. her gelen bu şekilde kamış dizdiğinde eklesen arka arkaya izmit'e varır kamışın ucu
slm arkadaşlar denizli göletini besleyen derelerde kefal var.bu balığı hangi yöntem ve yemle avlanmak daha verimli olur.tabiki mevsiminde tşkr
böyle nadide gizli bir göleti deşifre etmeye devam ettiğiniz sürece hiç birşey yakalayamazsınız iki günde orası talan edilir
aytekin abi sen bu yeri bilmiyosun sanırım.sert çıkıyosun ama önce yorum yapacağın yeri tanı yada bilgi al.beni durduk yere suçlama.nadide gizli kelimeleri burası için hiç uymuyo bilesin.
tahir kardeşim kardeşim sert çıktığımı nereden çıkartıyorsun anlayamadım sadece bilinçsiz bol miktarda avcı olduğunu bildiğim için avlağınızı korumanız gerektiğini üzüntü ile anlatmaya çalıştım şayet sert çıksa idim bu smile'leri kullanırdım hem banane kardeşim dimi hergün binlerce ağcı pareketeci hatta tatlısulara dalan zıpkıncılar bile bu sayfaları takip ediyorlar iki gün sonra o bahsettiğin dereleri ağlarla kuruturlarsa birdaha o kefalleri ancak rüyanda görürsün hem avlağınız madem okadar kötü istersen sana özelden çok güzel yerler tarif edebilirim
ben aynı yerden bahsettiğimizi sanıyordum yanılmıyorsam denizli göleti burasıydı değilmi gerçekten çok iğrenç bir yermiş bencede haklısın buraya isteyen istediğini yapabilir
Bir haber; Gebze'de Denizli Göleti'nin sanayinin de kullanımına açılması çiftçiyi tedirgin etti!. Tarımsal sulama için kurulan Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Denizli Göleti geçen sene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı protokolle sanayinin de kullanımına açıldı. Protokol gereği gölet çanağı yükseltilmesinden sonra, sanayi göletten su alımına başlayacaktı. Fakat göletin zemininden kanal açan İSU, gölet çanağı yükseltilmeden sanayiye gidecek suyun boru hattını döşemeye başladı. 5 bin seranın olduğu bölgede çiftçiler tedirgin. Gebze ve İstanbul bölgesindeki çiftçilerin tarımsal amaçlı çalışmalarında su ihtiyacını gidermek için kurulan ve yıllardır tarım sektörüne hizmet veren Gebze'ye bağlı Denizli köyünde bulunan Denizli Göleti geçen sene yapılan protokolle sanayinin de kullanımına açılmıştı. O dönem yapılan açıklamalarda çiftçinin kullandığı suya dokunulmayacağı, baraj çanağının yükseltilmesi ile birlikte fazla suyun sanayi kullanımına verileceği belirtilmişti. Aradan geçen sürede gölet çanağında yükseltme çalışmaları yapılmazken, İSU ekipleri sanayiye gidecek su için kanal çalışmalarına başladı. Geçen dönem bölgede etkisini gösteren sıcaklıklar tarım sektöründe ciddi yaralara neden oldu, Denizli Göleti'nin suyu da önemli ölçüde azalmıştı. Bölgede çiftçilik yapan köylüler, kendilerine zor yeten suyun sanayiye açılmasıyla birlikte zor günler geçireceklerine inanıyor. Konu ile ilgili çiftçi şikâyetlerini ve köy muhtarlarının isteklerini değerlendiren Gebze Ziraat Odası bünyesindeki Tarım ve Köy Sorunlarını Araştırma Komisyonu gölet çevresinde incelemelerde bulunarak, sanayiye gidecek hattın inşaat çalışmalarını yerinde gördü. Oda yönetim ve meclis üyelerinden oluşan komisyon, Denizli Göleti'nin geçen seneki su toplama rakamlarını da inceleyerek mevcut yağışların gölü ne kadar doldurduğunu hesapladı. Konuyla ilgili Gebze Ziraat Odası Tarım ve Köy Sorunlarını Araştırma Komisyonunun hazırladığı rapor Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü, İSU Bölge Müdürlüğü, Gebze Kaymakamlığı, Gebze Belediyesi, GOSB, Denizli Köyü Muhtarlığı, Kadıllı Köyü Muhtarlığı Cumaköy Muhtarlığı, ve Ovacık Köyü Muhtarlığı'na gönderildi. Komisyona başkanlık eden Gebze Ziraat Odası Meclis Başkanı Temur Sarı, sanayi temsilcilerini samimi bulmadıklarını söyledi. Gölet çevresinde iyileştirme yapılmadan boru hattının döşendiğini hatırlatan Sarı, "GOSB ve diğer sanayi kuruluşlarımız Kocaeli Büyükşehir Beleyesi ile yapılan protokol gereği tarımsal amaçlı kurulan Denizli Göleti'nden faydalanacak. Fakat protokolde gölet çanağının yükseltilmesi var. Şu ana kadar böyle bir çalışma yapılacaktı. Sözde, sanayi göletteki fazla suyu kullanacaktı. Ama konuyla ilgili herhangi bir adım atılmadı. Bir de bu yetmezmiş gibi, göletin zemin kısmından sanayiye kanal çalışması yapılıyor" dedi. Başkan Sarı, yetkili makamlardan konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi. Denizli Göleti'ndeki çalışmalara bir anlam veremeyen, Denizli Köyü Muhtarı Aydın Hacıoğlu, çanağın yükseltilmemesi halinde tarım sektörünün ciddi darbe alacağını söyledi. Muhtar Hacıoğlu, "Denizli Göleti tarımsal amaçlarla kullanılmak için kurulmuştur. Fakat göletteki faydalanma hakkının yüzde 30 oranında Gebze Belediyesi'ne verildiğini biliyorum. Gebze geneli de Kocaeli Büyükşehir sınırlarına dâhil edildiği için, bu hak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiştir. Son gelişmeler doğrultusunda gölet, sanayinin de kullanımına açılmıştır. Fakat benim aldığım bilgiler doğrultusunda gölet çanağında yükseltilme yapılacak, fazla su sanayiye verilecekti. İlgili tüm makamlarla görüşmelerimde tarımsal suyun ve çiftçilerimizin zarar görmeyeceği söylenmiştir. Fakat bu konuda kişisel şüphelerim var. Muhtarlığımıza şimdiye kadar resmi bir bilgi ulaşmamıştır. Çiftçilerimizin uzun vadede mağdur olacağını düşünüyorum" şeklinde görüşlerini açıkladı. Kocaeli ilinde yaşanan su temini sorunu ile bir daha karşılaşılmaması için, Gebze bölgesindeki OSB’lere Denizli Göleti’nden su temin edilmesi fikri doğmuştur. İSU Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında, 2007 yılı ikinci yarısında Kocaeli Sanayi Odası koordinatörlüğünde Gebze Güzeller OSB, GOSB, TOSB ve Gebze Plastikçiler OSB’nin her biri ile İSU Genel Müdürlüğü arasında “Denizli Göleti’nden Su Temin Protokolü” imzalanmıştır. Protokolün konusu, Denizli Göleti’nden temin edilecek suyun protokole taraf OSB’lerin sınırına kadar getirilmesi için isale hattının, terfi merkezinin ve Denizli Göleti suyunun TS 266 standartlarına uygun hale getirilmesini sağlayacak arıtma tesisinin yapılarak ilgili bölgelere su temin edilmesidir. Projenin keşif bedeli 6.500.000.-TL olup, her OSB su talebi doğrultusunda kendi payına düşen yatırım bedelini, protokolde belirlenmiş esaslar çerçevesinde ödemiştir. Alternatif su kaynaklarının değerlendirilmesine olanak veren ve Türkiye çapında öneme sahip Denizli Göleti Arıtma Tesisi, 12 Mart 2009 günü yapılan bir törenle hizmete girmiştir. Törene Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İSU Genel Müdürü Ali Bayram, katılım göstermişlerdir. Törende konuşma yapan Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve İSU Genel Müdürü Ali Bayram, projede finansmanın tamamını sağlayan Organize Sanayi Bölgeleri yetkililerine teşekkürlerini iletti. Bölge alanı dışındaki civar köylerin ve projeye dahil olan OSB’lerin su sıkıntısını ortadan kaldıracak olan 10 bin 423 metre uzunluğunda, yıllık 6 milyon m3 su tutma kapasiteli Denizli Göleti İçme ve Kullanma Suyu Terfi Hattı’nda, 400-500 mm çapları arasında çelik boru kullanılmıştır. İSU ile işbirliği içinde yürütülen bu proje ile adı geçen organize sanayi bölgelerinin yanı sıra Balçık Köyü ve civarda bulunan tarım arazilerinin sulama suyunun, uzun vadeli sağlanması amaçlanmıştır. Özellikle proseslerinde ana girdi hammaddesi olarak su kullanan katılımcılarımız için bu projenin hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır.
Aytekin Abi durum zaten sizin dediğiniz gibi Ama hafta sonunu istanbul'a yakın bir yerde geçirmek isteyenlere tavsiye ederim balık bahane sohbet şahane diyorsanız Google sağolsun zaten göletimiz deşifre olmuş.. http://www.arkasotomotivtrs.com/seyirci/index.php?rid=7&ac=1
slm arkadaşlar daha sezon başlamadı ama durumlar nedir haberi olan varmı?bu sene denizli ve ömerlide durumlar nedir?
Hep soruyorsunuz ama sizden bu bölgelere gidip yaptığınız av raporlarını bekliyoruz.. Artık pc başından kalkıp su kenarına gitme vakti geldi..
slm valla haklısın arkadaşım.bende gittim denizli göletine gezme amaçlı.bol miktarda kefal yavrusu var.ömerlide ise bohçacılar başlamış av yapmaya.hatta havyar dökmeye gelen 15-20 kiloluk sazanları zıpkınla vuran ağla çekenler bile var(güvenilir kaynaktan).geçen haftasonu eskihisara baktım yemli mezgit tutuyolardı ufak ama bolca.kıyıdan bukadar çıkıyosa açıkta ii balık var demektir.benim en çok merak ettiğim aslan çimento tarafında durumlar ne ben ordan ümitliyim.
gebze denizli göletine geçen sene gitmiştim. Bir gece sabahladık orada pek dediğiniz gibi kalabalık değildi. Suda çok fazla derin değil. hiç bişey tutamadan geri gönmüştük. Bir tık demezmi yaw buda izmitte tuttuğum(yeri bende saklı ) bir avdan kalan hatıra. her sene giderim ama tek tük böyle çıkar. [/URL] [/IMG]
Merhaba arkadaşlar.Ben bir kere denizli göletine gittim ama sadece sarı sazan çıktığını duydum ama gelen derelere kadar hiç uğrama şansım olmadı inanıyorumki güzel kefaller vardır.ağ , televoleye vb. madelere karşı olarak herkeze iyi vakitler diliyor ve rastgele diyorum...
göl güzel sazan,kefal ve israil sazanı var rıfat kardeşim ama suyu bulanık.bu sene güzel balık yapacak gibi görünüyo.