Arkadaşlar merhaba.Ben forumun yeni üyesiyim.Bu taktiği bana babamın bir arkadaşı tatildeyken söylemişti ve göstermişti.İlk olarak deniz kestenesini taş ile kırdı ve biraz açığa doğru büyük bir taşın üstüne bıraktı.Oradan ayrıldı ve biraz sonra balıklar taşın üstüne kestanenin içindekileri yemeye geldiler.Ama yanımızda zıpkın yoktu o yüzden avlayamadık.Sizde bu taktiği deneyebilirsiniz.İşe yarayacaktır.Daha önce bu konu açıldımı bilmiyorum.Açıldıysa özür dilerim.İyi avlar.
Kiyida kestaneye gelecek balik ancak parmak kadar yavru karagozler, sargozlar, ispariler olur, en fazla sokar olur. Zipkinla avlanabilecek bir balik olmaz. Kestaneyi daha iyi degerlendirebilirsiniz. Dikenlerine dikkat ederek kirdiginiz kestanenin icini bir tatli kasigiyla alip limon sikarak cig halde yiyebilirsiniz. Hem lezzetli hem de sagliklidir.
Evet evet kestane gayet lezzetli bir meze olabilir. Ayrıca bir balığı yakalamak için başka bir canlının hayatını almayı sevmiyorum ben. Hadi boru kurdu ve sülünes gibi canlılar yem olarak kullanılabilir de, başka bir balığı yem olarak kullanmak asla yapacağım bir şey değil. Sadece balık çeksin diye bir canlının hayatını almak ise hiç hoş değil.