Cipura, sargoz, karagoz, mirmir gibi baliklarin avinda cok etkili bir yem olan deniz hiyarinin temizlenmesi ve yem olarak kullanimi... etli kismi dis kabuktan ayirmak icin bir yemek kasigi kullanmak cok daha pratik olur... http://www.youtube.com/watch?v=uu4k...L624CF79D8967312E&lf=results_video&playnext=3
Teşekkürler....Ben deniz hıyarı diyince tırıvırı yada sirkülere uymayan bir avcı olabilir diye düşünmüştüm ...Güzel paylaşım ....
Altınoluk'da çupra için attığım takıma (5no iğne/ mamun) deniz hıyarı gelmişti yem yapmayı denemiştim ama beceremedim. teşekkürler video için
Arkadaslar, sunu yazmayi unutmusum: deniz hiyarini kesip ic organlarini temizledikten sonra yem yapilacak beyaz etli bolumu sert kabuktan ayirma isleminde acele etmek lazim. Zira hayvan kesildigi andan itibaren kabugunu kiviriyor, iyice sertlesip kivrilinca da etli kismi kabuktan ayirmak cok zor oluyor... hiyari iki ucundan kestikten sonra, boyuna yarip icini bosaltinca bir ucundan corba kasigi ile diger ucuna kadar yuzerseniz kolayca ayrilir.. fakat oyalanmadan yapmak lazim..
çok güzel bir yem özellikle gece avlarında fosforu vardır bir tahtaya bir çivi çakarsanız hıyarın ucunu bu çiviye taktığınızda daha kolay sıyırırsınız içini çok parakat yemlemiştim çanakkalede balıkçılık yaparken tabi o zaman profosyonel yapıyordum bu işi
Ege'de kumluk kiyilarda, yosunlarin, eristenin aralarinda cokca bulunur. Yuzerken dikkatli bakilirsa kolayca gorulur. Tabi kisin denize girip cikartmak mumkun degil. Bunlari toplayip yemlik olarak satan var midir, bilmem. Badem cok kucuk kalmaz mi dostum? 'Deniz salataligi' olabilirdi belki. Aslinda buna 'deniz patlicani' da deniyor biliyorsun.
bununla ilgili bi anımı anlatayım deniz hıyarlarını çıkardık temizliyoruz bir çift bize doğru yaklaştı kayığın başı kuma yaslanmış vaziyette onlar ne diye sordular deniz patlıcanı dedim adam ne yapıyorsunuz olta için yem bayan atladı ordan a bi tane atarmısınız attık bitane tabi kumlandı sıcak kuma düşünce hemen yumşamış tabi hayvan bayan aldı eline hemen yıkamak için denize sokup sallayınca kumu gitsin diye hayvan şişmeye başladı bayanın tavrı şu aaa bu hem uzuyor hem sertleşiyor biz başladık gülmeye adamın halini siz düşünün domates gibi oldu
Hıyarın hiç bir türüyle şaka olmaz... her an penaltı olabilir.. çok sakıncalı... http://www.youtube.com/watch?v=VFChF9FyAnM