http://www.youtube.com/watch?v=_NT3EMYjmLA link bu. balık gerçekten çok hızlı ve atak. Ama diğer büyük balıklara neden saldırmıyor anlamış değilim. Hani herşeye saldırırdı bu balık ? Sanırım akvaryumda biraz evcilleşmiş Bu da denizdeki halleri. Dikkatli bakınca suyun kırmızılaştığını göreceksiniz http://www.youtube.com/watch?v=tFvegLTKwLs
Çok ilginç bir akvaryum. Çinekop kefal tamam da diğer büyükbalığın türü nedir? Çizgili levrek gibi duruyor.
Bu balık diğer balıklardan farklı olarak suda çok rahat dikey olarak yükselip alçalarak avını kapabiliyor. Gece rapala ile av yaparken ve çaparimdeki istavriti sudan çıkarırken saldırışlarını net olarak izleme fırsatımız olmuştu. İnanılmaz hızlılar gerçekten.
dns adreslerini, 208.67.222.222 208.67.220.220 yaptığınızda giriş yapabilirsiniz, v-tube, ktube v.s kullanmanıza gerek yok.
YouTube'da birinci yorum dikkatimi çekti. "Çinekopu ilk defa esaret altında görüyorum. Bunun mümkün olduğunu sanmıyordum." diyor. Gerçekten, çinekop esaret altında nasıl yaşıyor ? Acaba doğal ortamdan yakalanıp akvaryuma mı konulmuş yoksa ufakken akvaryuma mı konulmuştur ? Aynı şekilde lüfer serisi balıkların çiftlikte büyütülmesi mümkün mü ? Konu hakkında bilgisi olan var mı ?
Bilgisayarınıza önceden yüklenmiş yasaklı sitelere girişisağlayan makad antisansür türü bir proğram yüklü olmalı.Bu proğramlar bir ay kadar önce çöktü. Bilgisayarınızdan kaldırdığınızda verilen dns lerle rahatlıkla girebilirsiniz.
Nasıl diğer balıklar yaşıyorsa lüfer familyası da uygun koşullar sağlandığında akvaryum veya çiftliklerde yaşayabilir. Hatta yanlış hatırlamıyorsam çiftlikte lüfer yetiştirmek üzerine bir takım çalışmalar olacaktı.. Bakarsınız ileride "hangisi deniz lüferi hangisi çiftlik lüferi" diye bir başlık açılır
Daha önceden başka bir platformda da bu konuda başlık açılmıştı. Epeyce konuşmuştuk. Şu anda lüfer kültüre alınamadı. Yapılan denemelerde, lüferlerin birbirine zarar verdiği bunun sonucu çok yüksek yaralanmaların oluştuğu yönündedir. Ancak Türkiyede de lüferin kültüre adaptasyon çalışmaları olmuştur. Kaynak
Lüferdende zaten bu beklenirdi Yamyam olan yüzlerce balığı bir kafeste beslemek pek akıl karı olmazdı
Aman ya yesinler birbirlerini ben ayırmam, kalan sağlar da artık şu boylarda piyasaya sürülür (gençlik yıllarımdan bir kare)
Bunu alıkoydum kardeşlerini saldım Balık harbi ölüm makinesi. Bu boydakiler seni beni yer. Haftasonu gelsin de bir ifadelerini alalım inşallah