Çok Bereketli Olmayan Deryalarda...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr

Tarih : 21/06/2014 Saat : 21:30

Bergamadayız, televizyonda dünya kupası maçı var. Eşimi nişana bırakıp, hışımla eve dönüyorum.
    Amacım maçı seyretmek. :) Serhat abi evde, balığa gidelim mi Volkan demesiyle, planlar yapılıyor.
    Saat geç sayılır, yemci açık mı o bile belli değil. Serhat abi, önce tekneci Mehmet abiyle kontak kuruyor, ardından yemciyle. Şartlar uygun, hızlı haraket edebilirsek ve maçı görmezden gelirsek sabaha kadar sürecek olan bir tekne avı yapabiliriz.

Onlar için sorun olmasa da, ben Pazar İzmir'e döneceğimden eğer teknede uyumazsam 2-3 saatlik uykuyla İzmir'e kadar araba kullanacağım demek ti.
    Neden olmasın, bütün hafta boyunca kıyıdan 2-3 yemli av yapmıştık ve 1 karagözle veya hiç balıksız dönmüştük. Her avda da birkaç limit altı balık salmıştık. Genelde karagöz vurduğundan saldığımız balıklar karagöz, iskorpit ve isparoz cinsleriydi.

Hava nasıl ona bile bakmadan yola çıkıyoruz. Dikili 23 km falan, Dikili'den çıkıp, yemli av yapacağız ama gece ne çıkar pek bilmiyoruz. Genelde Dikili karagöz, gopez, kolyoz türlarinde balıklar veren bir yer olduğundan karagöz hariç pek bişey çıkacağından da umutlu değilim.

Gerçi internette çipura avları görüyoruz ama maalesef bizim avlandığımız bölgede çok sık karşılaşılan bir balık değil kendileri. Mırmır da başlaması lazım gelirken henüz kendileriyle karşılaşamadık.

Dikili balık yönünden pek zengin olmasa da sohbet muhabbet olur, hem farklı bi serüven yaşayalım diye Serhat abi, kardeşi ve ben yola çıkıyoruz saat 10:45 falan.

Dikili'de öğretmen evinde yapılan sohbet sonrasında saat 01:00 civarları teknedeyiz.
    Sabaha kadar sürecek bir avın startı veriliyor. İlk kerteriz de 1-2 balık çıkıyor. Biri iade edilirken 1 saat sonucu tek balıkla kerteriz değiştiriyoruz. Sanırım bu av da muhteşem kıyı avlarımıza dönecek diye düşünürken 2. kerterizde hiç balık alamayarak artık emin oluyoruz. :D

Yoksa boşuna mı uykusuz kalacağım, “ulen bizde de hiç akıl yok ha” diye klasik konuşmalar sonucu 3. avlakta saat 03:30 civarları en acemimize gayet güzel bir karagöz vuruyor.
    Bir umut çalışmalar hızlanıyor. Balığı tutan Serdar havalarda; nasıl tuttuğumu öğreteyim mi Volkan? :D

Saatler ilerlerken 1 karagöz bir fangri mercan da Serhat abi alıyor.

Kafamda soru işaretleri, ben nerede yanlış yapıyorum??? Niye diğerleri güzel balıklar tutarken bana kılkuyruk bir isparoz musallat olup saldığım halde 3 kere bana ard arda yakalanıyor??? Acaba güzelce yıkanıp öylemi geleydim ava??? Bende diğerleri gibi namaza mı başlasam acaba??? Bu İlahi bir işaret olabilir mi??? Almanya – Gana maçı kaç kaç acaba ??? (Bu sorunun avla ilgisi yok)

Saatler 04:30 civarı sonunda moloz isparozdan kurtulup, ilk güzel karagözü tutuyorum. Tuutulan en iri karagözlerden biri. Teknedekilere bulaşıp aynen devam. :D 2. ve 3. güzel balığı da ben alırken diğerlerinde acı bir tebessüm. :)

Yemleri iğneye ve balığa göre çok iri takıyorum. 1 sülünezi 2 'ye bölüp minti minti iğnelere (hazır 3'lü takım – 40 gr kurşun, 32 metre derinlik) takıp, bir kısmını da misinada yürütüyorum. Balık çok nazlı dokunuyor, küt diye yutma yok. Tıkırtılar başlayınca, kamışın ucunu hafifçe 30 cm kadar yukarı doğru çıkartıyorum ve balık iştahla abanınca çakıyorum tasmayı... :D

Çok keyifli bir iki saatlik avda en çok ve en iri balıkları ben alıyorum. Serhat abi pes edip, teknede yatıyor. Sabah suyunda da 1-2 iri balık daha alarak avı gayet keyifli ama çok uykusuz şekilde bitiriyorum.

Salınan balıklar : 5-6 kadar Karagöz, 5-6 kadar isparoz, 3-4 tane kafa mercan, 1-2 tane küçük gopes, 2-3 tane küçük hanos. :)

Tekneci Mehmet hoca dahil herkes balık salmış olup, keyifli ve huzurlu av için hepsine buradan teşekkür ederim.

Hepinize rastgelsin... :)

2. yhy

yhy Yahya

Gecenin bu saatinde raporunu keyifle okudum, uykusuz ama zevkli bir av gecesi olmuş, tebrikler Volkan kardeşim,devamı rastgelsin.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim abici, gayet güzel balıklar avlamışsınız. Gönlünce ve daha iyilerine inşallah.;)

Demek senin de kovan varmış.:D :eek:

Kovayı İstanbul balıkçılarından görürdüm de, pek şaşırdım şimdi. Kova taşıma İstanbul balıkçılığına has bir durum gibi gelirdi hep. Biraz hafızayı yoklayınca bir de Sivrice balıkçılarına mahsus olduğunu hatırladım. Kova daha çok tatlısu avcılığına uygun sanki ama deniz balıkçılığında daha yaygın kullanılıyor. Nerden estiyse şimdi kova konusu?:confused::)

Sonucu öğrenmişsindir tabi de Gana maçı 2-2 bitti. O saatte televizyon başındaydım. Alamanlara kök söktürdüler, güzel maçtı.:)

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Volkan, maşallah bereketli bir av olmuş, yine keyifle okuduğum bir rapor oldu.(Gerçi keyifsiz bir raporunu henüz görmedim :D )

Ben her zaman söylerim sizin oralar çok bereketli diye :rolleyes: :)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    ayni suya olta atip 1 metre yanindaki adamin yerinde keske ben olsaydim düsüncesi her balikcida oluyor galiba :D nasil ederim de oraya geçerim diye düsünmekten ava konsantre olamiyor insan :)

tebrikler Volkan. basarilarinin devamini dilerim.

6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Volkan.
    Çok bereketli olmayan deryalar demişsin ama bence gayet güzel bir av yapmışsınız. Anlattığın türde avlarımda benim en çok hoşuma giden kısım karar verme aşamasıyla oltaları denizle buluşturma arasında geçen zamandır. Her hareketin tatlı bir telaşla, heyecanla olur. Sanki 2 dakika geciksen balıklar kaçacak havasında olur ya insan, işte o telaşlı zamanı severim ben :)

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    ''ÇOK BEREKETLİ OLMAYAN DERYALARDA...''diye başlık atarsan,sonrada koca siniyi gözümüze sokarsan,işin bereketini kaçırırsın.Başlık''ALLAH BEREKETİNİ ARTIRSIN'' gibi bişey olmalıydı.
    Bak yazıyorum,en az üç kere eliboş dönecen balıktan yine:) :) :)
    Balık işi,kısmet işi,teknik meknik teferruat kısmı,kısmetini kapatacak hertürlü eylemden uzak dur:) :) :)

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Karagözler pek güzelmiş Volkan. :) Tebrik ederim, koca tepsiyi doldurmuşsunuz maşallah. Bereketin eksik olmasın, nice keyifli avlar yapasın. Siz Egelilere nasıl imreniyorum bir bilsen...

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Babayla birbirimizi tekrardan sanırımki 20.keredir bağrımıza bastık.

Bu durum bana huzur vermektedir.

Ben aslında huzuru hepinizde arıyorum.

Mesela bu raporunu okurken huzur duydum,beğendim hiç bitmesin istedim.

Gayet güzel yazıyorsun.

Az balık,küçük balık,yada balık olmasada olur,hiç farketmiyor seni okurken.

Bence daha çok yazmalı ve huzurunu daha fazla yaymalısın.

Sevgiler

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Elinize sağlık olsun, daha bereketli ve bol olsun. Bu arada 2. resim harika,
    her zaman oltalarınızın dolu olması dileğiyle....

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim abi, beğendiğine sevindim. Sizlere de rastgelsin. :)

Teşekkürler Nuri abi, kova bizim değil. Teknenin kovası, herkes tuttuğunu aynı kovayı atıyor bizde. :) Biz kıyıdan ava giderken değil kova poşet bile götürmüyoruz çoğu zaman. İhtiyaç olmuyor. hihi hihi hihi

Maçın ilk yarısını izledim. Gayet hızlı gidiyordu. Gana gibi takımlar çok defans yapamaz ve disiplinden çabuk koparlar ilk golü yiyince dağılır giderler diye düşünüyordum. Maç başa baş gidiyordu. Skora ve Gana'nın direncine şaşırdım.

Teşekkürler İsa abi, geçen yaz bizim bereketli suların biraz daha kuzeyinde avlanmış, 1 zargana yakalamıştın hatırladığım kadarıyla. hihi :p
    Keyifli ve bereketli avların olsun. :)

Hangi başarı sevgili Roy :confused: hihi
    Teşekkür eder, başarılı ve güzel avlarının devamını dilerim. :)

Ayrıca bizim aramızda pek yer kıskançlığı olmaz, çok rahat yer değiştirebiliriz teknede, eğer bu avdaki gibi biz bizeysek. :)

Teşekkürler Ayhan. :)
    Senin yaşadığın heyecanı ben 1-2 sene önce yaşıyordum.
    Levrek benim beklentimi ve standartımı yükseltti.
    Eğer tekne avına gidiyorsak bölgeden ne çıkabileceğini ve boyutlarını bildiğimden pek telaşlı bir heyecan içinde olmuyorum.
    Zevk alıyorum tabi, hele hareketli ve balık boyları iyiyse gayet keyif alıyorum ama ilk yaptığım tekne avları gibi içim içime sığmıyor da değil. :eek:

Fatih abi sen benim başlıklarımı bir türlü beğenmiyorsun. hihi
    Bu, beğenmeyip değiştirmeyi düşündüğün 2. başlığım. :)
    Geçen hafta zaten en az 3 avım boş geçti kıyıdan. :)

Teşekkürler İbrahim abi, bende karagözü çok severim. Hem tipi, rengi, hem lezzeti bana çok güzel gelir. :) Bizim buralarda tekneden bazı bölgeler karagöz, bazı bölgeler mercan yapıyor ama balık popülasyonu çok yüksek değil.
    Bu av 4 kişinin toplam avı, tabi 2 kişi en verimli saatlerde teknede uyudular. hihi Balıkların yarısına yakınını da belkide ben tutmuşumdur. :)
    O yüzden benim için çok keyifli oldu. :)
    Egelilere ve ege denizine özenmek normal ama bizim buralar pekte özenilecek türden değil, en azından balık bazında çok parlak bölgeler değil.
    Kıyıdan levrek için güzel yerler, o da kışın en zor şartlarda.
    Diğer açıdan bulunduğum bölge çok hırpalanmış bir bölge.

Güneye biraz kayınca güzel çipura avları yapmak mümkün, kuzeyde zaten Saros suları var, bilmeyen yok ama bizim bölge kıyı avcısı için içler acısı.
    1 haftadır izindeydim ve 3-4 kere kıyı avı yaptım. 2 si Aliağa'dan 2 si Dikili'den.
    Toplam limit üzeri 1 karagöz tutabildik. Yalnız biz değil, kıyıdan konuştuğumuz diğer avcılarda da limitte bir balık yoktu.

Bölgede birkaç ay önce sırtı avı yapmıştık mesela, derin çukurlar vardı sırtı yaptığımız yerde ve bu çukurlar tamamen kumdu. Ben ne kadar ilginç falan dedim. Sırtı yaptığımız tekneci, onlar dinamit çukurları dedi. Bölgede o kadar çok dinamit atılmış ki hayret ettim. :mad: banghead :confused:

Hatta dinamitçi birinin eli kopmuş, şerefsiz diye bahsetmişti tekneci.

Aynı bölgede o kadar çok ahtapot paragatı vardı ki, oraya değil ahtapot canlı dayanması mümkün değil. En az 10 adet ahtapot paragatı vardı küçücük dolaştığımız alanda. Bana artık yemli avlarda ahtapot falan denk gelmiyor, hatırlıyorum da bundan 3 sene öncesi falan ahtapot denk gelince kızıyordum, iğneden ve takımdan kurtarmakta zorlandığımdan. Zaten çoğunu salıyorduk ahtapotun.

Çok teşekkürler Vedat amca.
    Umarım bu huzurlu yaşamın taaa ömrünün sonuna kadar devam eder.
    Haddim değil ama inanki kendine rakipler, düşmanlar yaratmadığında çok daha huzurlu ve mutlu olacaksın. Stres azalmasından belki de ömrün uzayacak.
    Bol bol güler, inşaallah huzurlu ve mutlu bir yaşam sürersin.

Facedeki zıpkıncıyı hatırlıyorsun değil mi? Dileğim bilgini ve balıkçılık konusundaki dehanı böyle adamlara kullanmaman.
    Sizleri seviyoruz ve daha seçici, daha duyarlı olmanızı talep ediyoruz.
    Sizlerin sıkleti, rakibi değilim. Sen ne kadar üzülüyorsan bende o kadar üzülüyorum. Bu arada, face de bir hafta dayanamadım, nerde tuttun, neyle tuttundan başka birşey okumadım, çok ruhsuz. Balıkçılık zihniyetinin gelişebilmesi için forumlar mutlaka varlıklarını korumalı bence. En azından düzgün bir denetim ağı kurulana kadar forumlara ihtiyacımız var.

Pozitif enerji ve huzurumu koramak için bir müddet ara vermiştim aslen, tam da düzelmedim ama gene de bu avı yazmak istedim.

Teşekkürler Ali abi, nice güzel avlar sizlere dilerim. :)

12. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler Volkan abi. :)

Çeşit olmasada en lezzetlisi olan karagözleri bulmuşssun :hungry:
    (Ben pek anlamasamda hihi ev halkı karagözü diğerlerinden daha lezzetli buluyor.)

Rastgelsin reeling

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Salih, bence de birçok türden lezzetlidir karagöz.
    Sizin memleket karagöz yönünden fena değil, bu aylar çipura ve mırmırın da başlaması lazım ama ne ben ne benim çevremdeki avlaktakiler bu balıkları bulamadılar.

Senin baba da durum nasıl, sık avlanıyor sanıyorum, denk geliyor mu mırmır, çipura?

Daha güzel avların olsun. :)

14. Plankton

Plankton Salih

10 gün falan oldu sanırım Dikili de değiliz abi. :)
    Ondan öncede sahile hiç gidilmedi ama bizim orlarda tek tük çupra çıkıyordu.Son zamanlarda (mayıs sonu) mırmır hiç yoktu.
    Yem sıkıntısı vardı aslında, mamunlara yasak zamanı gelince eskisi gibi sık denemiyorlardı.Çupralarda genelde 22.00-00.00 arası geliyordu.Sabaha kadar denemediler hiç ama sabahta ben gidiyordum mekana :D levrekler geliyordu. hihi

15. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Volkan Abi, Tebrikler Çift Bandlılarda bir okadar güzel sen her nekadar bereketsiz desende güzel ve bereketli geçmiş bu av gana maçına gelecek olursak gana ezdi almanyayı :) daha iyileri oltandan eksik olmasın

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bilgi için teşekkürler Salih, yeni nickin de hayırlı olsun. :)

Geçen sene ve ondan önceki senelerde de çipura ancak akşam suyuyla gece 01:00'lere kadar vuruyordu oralarda. Tabi benim tecrübeme göre. :rolleyes:

Millet denizden çıkınca saat 20:00 gibi en verimli saatlerdi. Sonra gece birlere kadar balık vururdu.

Bu sene onu da bulamadım. :confused: Perşembe günü sahildeydim, akşam suyunda. Biraz da çalkantı görünce aşkım depreşti, levreğe yemli çalıştım bir kamışla. 1 kamışı da hafif yemli yaptım. İğneler de iri olunca 3-4 güzel vuruş almama rağmen balık alamadım. Küçük balık baskısı çok olduğundan yemleri bozup durdular.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Mert, çift bantlıları bende severim. Hem tipi hem lezzeti tatmin edici balıklar. Allah eksikliklerini göstermesin. :eek:

Aslında başlık, bereketsiz av demiyor. Bereketi pek olmayan sularda, sebat edince orta derecede av yapılabildiğini vurguluyor.
    Bana göre bu kadar balık bir av günü için yeterli. Keşke hep böyle balıklar çıksa. Ben kendi adıma buna razıyım. :)

Maça gelirsek, eğer düzgün balık çıkmasaydı maçı izleyemediğime üzülürdüm. :)

18. Plankton

Plankton Salih

Değişiklik iyi oldu :D

Zaten bu küçük haramiler, yani isparozlardan (%90 ı ) kurtulmanın bir yolu yok. hihi Denize girersin ayaklarının dibinde 5-6 tane vardır, kıyıdan olta sallarsın (midye,ekmek,balık,kurt,sülünez vs) saniyeler geçmeden isparoz gelir.Tekneyle açılırsın isparoz gelir.Naparsan yap isparoz tutarsın.hihi Denize baktığın her yerde isparoz görmek mümkün.Ne korku bilirler ne de başka bişi. banghead Sevimlide keretalar. mrsparkle

Bunların bulaşmayacağı madya, yengeç gibi yemler kullanmak lazım.sert yemler.Bunlara bile bulaşıyorlar gerçi :D

Kışın aldığımız en büyük çuprayı tartmadık ama 2kg dan fazlaydı.Öğlen 1 gibi kefal takımıyla aldık.Baska gün yine yapmış olduğum 2 iğneli kefal takımına gündüz vakti ekmeğe gelmişti.Onu çıkartırken düşürmüştüm. :eek:

Onlarda bıkmış olmalılarki isparozlardan, derin yerlerde su üstünde besleniyorlar artık. :laughing: İsparozlar dibi tamamen ele geçirmiş durumdalar. :)

Kıyıdan jig olaylarını düşünüyorum bu aralar.Bildiğim güzel yerlerde var.Zamanında 6 kiloluk orfoz çıkardığımız kıyıda bir yer.Ben sinarit için düşünüyorum da yeni takım oluşturmak sıkıntı.Eldeki takımlarda zayıf gelir diye denemelere gidemedim hiç.Orfozlara bulaşmayı düşünmüyorum ama sinarit peşine düşeceğim sanırım.:rolleyes:

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Almanya - Gana maçı bırakılır da balığa gidilir mi :D Turnuvanın en güzel maçıydı beee. Foça taraflarında kıyıdan bolca mırmır duyumları alıyorum. Tekneye yatırım demek bu mevsimde isparoz demek. Balık bahane keyif aldıysan şahane. Görüşmek üzere

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Madyayı bile bozuyorlar. hihi Lakin yengeç denemedim, pek te deneyecek gibi değilim, zaten bulması da sorun.

Senin hedefler bayağı büyük. Umarım güzel sonuçlar alırsın. :)

:p :p :p Maçın gidişatından belliydi zaten güzel olacağı... :rolleyes: hihi

Görüşmek üzere Sinan. :) Rastgelsin...