Çeşme civarında nereden olta sallasam ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında farcel tarafından paylaşıldı.

1. farcel

farcel

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    Kefal 1,5-2 kg
    Merhaba,

Tatil için bir haftalığına Çeşme merkez civarlarındayım. Kamış, takım vs. yanımda bir şeyler arabada tabi ki var :)
    Bölgeyi bilenler için, kıyıdan

1) Ne civarda
    2) Hangi yemle
    3) Nasıl oltayla

sallasam da üç-beş bişey tutabilsem de sevinsem :)

Teşekkürler,
    faruk

2. Tarzan

Tarzan Erman

Merhaba Faruk abi; aslında Çeşmede olta atılmaya müsait her yerde balık almak mümkün merkezde liman içine ve kıyıdan kefal yapar die düşünüyorum merkezi geçtikten sonra çiftlikköy sahilinde borukurdu veya mamunla çipura, mırmır, sargoz (sizin değiminizle karagöz):)yine sülünezde aynı yerlerde iş yapabilir ama ben şahsi görüşüm mamunla boru kurdu kadar yapmaz. Dalyanköy limanının giriş kısmı var ordada dip sardalya kıbrısını tavsiye ediyorum daha derin bir su liman oldugu için levrek falanda olabiliyor. aslında Çeşmenin suları zenginn çeşitli hem açık deniz hem dip yapısı balık için müsait genelde o yüzden doğru saatte ,doğru yerde olursanız rasgele bir avlaktan bile kolay kolay boş dönceğinizi sanmıyorum.hadi rasgele.

3. farcel

farcel

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    Kefal 1,5-2 kg
    teşekkürler

Merhaba Erman,
    Öncelikle zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim.
    Liman içinde kıbrısi+ekmek ile kefal deneyeyim o zaman, çünkü limanın civarlarındayım zaten. Ama Karagöz dedin (sizin deyiminizle sargoz :) ) sadece oltaya vurmasını düşünmek bile beni benden aldı. Malum karagöz oltaya vurdumu sağlam vurur. Ben hemen bir yerlerden mamun/boru kurdu hatta sülünez buluyorum, hanımı kandırdığım an bugün/yarın Dalyanköy liman civarındayım. Bir şeyler alabilirsem fotoğraflı bir rapor da yaparım :)

Tekrar çok teşekkürler.

Sevgiler,
    Faruk

4. Tarzan

Tarzan Erman

Faruk abi sargozun yerin yabancısı olarak bulma ihtimalin mırmır veya çipura yı bulma ihtimalinden daha düşük. Çünkü sende biliyorsun ki sargoz kayalık zeminlerde daha çok oldugundan sınırlı bir alanda var. ama rahat olta atılabilicek nerede atarsan at hafif döküntülü parçalı yosunlu ve kumluk yerlerde iri bir mırmır veya güzel bir çipura , kabalidaki yakalaman hiç zor değil. Malum mevsimde başladı lidakilerde irileşti ben son avlarımda boş geçmiyorum ama sende takdir edersin ki, en önemli şeylerden biri av saati saat 4 ile sabah 7 arasında ne oluyorsa oluyor:)bu arada çipuranın sert kafa atışları sargozuu aratmaz değil bence katlar bile :) :)raporlarını bekliyorum abi:)benim şahsi görüşüm vaktin oldugu zaman çeşmede hiç kefalle ugraşmaman seçenek çok çünkü.en güzelleri rastgelsin inşallah:)

5. farcel

farcel

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    Kefal 1,5-2 kg
    Sargoz dediğin gibi zor iş Erman, hele ki bölgeyi, avlakları iyi bilmeyen için. Ben çipura mırmır/çipura hedefleyeyim dediğin gibi ;)

Az önce sülünez, boru kurdu buldum aldım, dolaba attım, Mamun gelmemişti henüz yemciye, mamun da alacağım ;)

Şöyle sağlam bir iki vursalar üç beş tane tutsam daha da bişey istemiyorum. Tutabilirsem, zaten tuttuklarımın fotoğrafını çekip denize tekrar salarım, daha da büyürler ve inşallah sonra siz tutarsınız :)

Sevgiler,
    Faruk

6. emor

emor emre

Favori Makine:
    linealife all around kamış hyptoon 10 rulman makina
    En İyi Avı:
    1 kg mırmır
    hocam çeşme merkezde yani çarşının sahilinde rahat rahat çipura mırmır karagöz kefal alabilirsin ben 5-6 gün önce ordaydım çipura ve karagöz aldım iyi boylarda teke plajına doğru veya oraya giderken bi dönüş var o bölge iyidir...

7. farcel

farcel

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    Kefal 1,5-2 kg
    merhaba emor,

Tesadüfen de tam dediğin yerde, yani Tekke plajının yanında bu akşam 10:00 - 11:00 arası gibi attım.
    Yem sülünez ve tuzlanmış kurutulmuş boru kurdu idi. Takımlar da buradaki bir oltacıdan ve İzmir Kemeraltı'ndan aldığım üçlü dip oltaları idi.
    Sağlam vurdu, süpürdüler sülünezleri ama ama birşey alamadım. Birkaç takım kopardım, buralar ciddi kayalık.

Yengeyi kızdırmazsam denemelere devam edeceğim :)

İyi akşamlar,
    Faruk

8. farcel

farcel

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    Kefal 1,5-2 kg
    bu arada bu çeşme merkez/tekke plajı civarlarında saat kaçlarda ava çıkmak lazım, hangi saatlerde buralar daha iyi balık yapar ? siz saat kaçlarda denemiştiniz bilgi verirseniz çok memnun olurum.

selamlar,
    faruk

9. emor

emor emre

Favori Makine:
    linealife all around kamış hyptoon 10 rulman makina
    En İyi Avı:
    1 kg mırmır
    gece hoca hava karardıkdan sonra ben sabahlamıştım senin o imkan yok gibi :) ayrıca yengeç bulabilirsen iş yapar çupra için orda yem sorunu oluo taze yem bulursan senin için iyi olur ben izmirden getirtmiştim hiç yem yoktu iki yemcidede rastgelsin...

10. farcel

farcel

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    Kefal 1,5-2 kg
    Dediğin gibi benim sabahlama işi zor, yenge keser :)
    Ben yengeç sorayım yemciye (Taze mamun, sülünez de alacağım yine) o zaman.

teşekkürler :)

Son düzenleme: 15 Eylül 2010
  11. farcel

farcel

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    Kefal 1,5-2 kg
    Sonunda 1-2 saat ayırabildim. 1 mercan, 1 ufak karagöz yakaladım, fotoğraflarını çektim, büyüsünler diye geri saldım :) :

Yem olarak tuzlanmış/kurutulmuş boru kurdu ve sülünez kullandım.

Fikir veren tüm arkadaşlara teşekkürler.