Çanıllı Barajı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında zucchero tarafından paylaşıldı.

1. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Çanıllı Barajı

Bugün 3 kişi şansımızı Çanıllı Barajında denemeye karar verdik. Saat 4:15 gibi yola düştük 5:15 gibi baraj kenarındaydık
    İstediğim yerden baraja giremedik bizde bir diğer balıkçı arladaşı izledik. O da ne.... Baraj baraj değil sanki eskilerin ekmek kuyruğu. Zar zor bir yer bulup durduk. O kadar kalabalıktı ki bir iki saat sonra 5 mt sağa sola gitmek bile imkansız hale geldi. Botlardan ise benim sayabildiklerim 8 taneydi. Bir daha haftasonu kesinlikle gitmem.Genelde canlı yemle turna ya da solucanla kadife avlayanlar vardı. Ben sahte yemlerle iki adet limitin hemen altında (37-38 cm) turna aldım. Tabi hemen geri saldım.

Maalesef el kadar kadifelere, 30 cm turnalara "Ooooo büyükmüş" diyip livarlara atanlar çoğunluktaydı. Sadece bir kişiden ufak olduğu için balık saldığını duydum. Maalesef kötü bir süpriz yaşadık ve solucan takılı oltaya 15-20 cm bir turna geldi ve kancayı çok ama çok yuttuğu için alıkoymak zorunda kaldık. Barajda en başarılı olanlar ise yaklaşık 15-20 metre uzağımızda 3-4 kişilik bir ekipti ve tahminen 20-25 tane kadife aldılar. Hatta aynı anda 2 tane aldıkları bile oldu.

Balık olduğu muhakkak ancak müzik açanı mı istersin, 10 olta atanı mı ararsın .... Haftasonu kesinlikle tercih edilmeyecek bir yer...

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Yanlış anlamazsan çanıllıyı ve özelliklede haftasonu tercih etmen büyük bir hata olmuş... :) İmkanın varsa özellikle hafta içi ve daha farklı, sakin yerlere yönelmeni tavsiye ederim. Ne yaşarsak yaşayalım sinir bozmak yok. Bende dün akşam boyunca dibimde tırıvırı atıp, benim tuttuğum levreklere laf sokarak dalga geçen sayıları 10'u geçen bohçacılara karşı içimden av boyunca aynı cümleyi kurarak geçirdim... Yaşadığımız ülke, bilinçsiz kültür ve yetkisiz yetkililer olduğu sürece bu durum değişmeyecek. Daha güzel raporlar dilerim...

3. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fatih Hocam,
    Ankara civarındaki avlakları teker teker deniyorum ve hafta içi çalıştığım için haftasonu haricinde şansım kalmıyor. (Gerçi niyeti bozup sırf 1-1,5 saat olta atmak için haftaiçi de gidesim var ama....) Şu ana kadar en zevk aldığım yer Kapulukaya barajı oldu ve bugün açıkçası tüm uzaklığına rağmen oraya gitmediğime pişman oldum. Turna için başka bir yer tavsiyeniz olur mu?

4. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Ankarada aşağı yukaı her yer aynı haftasonu olta atacak yer kalmıyor tırıvırı atanlar ufak balık tutunlardan geçilmiyor.ıssız kessiz bir av yeri yok ki mecburen buralara gidiyor insan.

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Köprüköy taraflarında kıyıdan güzel parkurlar var ancak önceden giden birileriyle gitmek ve göstermesi lazım. Yürüyerek ve kenardan yoklayarak gezme şansınız oluyor. Giden arkadaşlarım var ve çok sakin olduğunu söylüyorlar.

6. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bora abi tebrikler önemli olan gitmek gezmek o anı yaşamaktır balık bu gün olmaz yarın olur.. bahsettiğin bilinçsiz avcılık her yerde var zamanla oda düzelir ama bizler görürmüyüz balık kalırmı bilmem :)

bende cumartesi pazar günleri kesinlikle balık avına gitmiyorum.. bilen bilmeyen, bağrışan çağrışan, içen sızan, hepsi toplanıyor göl başına..
    Rastgele inşallah büyük turnalar nasip olur..

7. SerKaN_25

SerKaN_25 SerKaN

Favori Kamış:
    daiwa 1.65
    Favori Makine:
    discowery
    En İyi Avı:
    57cm turna.. 38 cm kadife.
    evet gerçekten çok kalabalık oluyor bende bir defasında yer bulmakta zorlanmıştım .. büyük balık çıkmıyor benim gördüğüm o gelen hep küçük oluyor en son büyük bir kadife almıştım ... tırıvırı atan çok oluyor acilen önlenmesi lazım .. herkese rastgelsin avınız büyük olsun ...

8. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yorumlar için teşekkürler. Hakan Hocam balık varsın olmasın ama 3 kuruşluk keyfimiz de heder oldu ya ona yanarım.

9. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Ben 2 senedir balığa çıkmıyorum. Neden? En son gittiğim avlakta el kadar sazanları alıkoyanları, tırıvırı atanlara ikazıma neredeyse küfür edercesine yüzüme bakanları, sabaha kadar içip, arabanın teybinin sesini açarak gürültü yapanları, otomatiğinden tutun da tabancasına kadar silah atanları, attığımız oltaların 50-60 metre önüne ağ gerenleri gördükten sonra bu hobiden soğudum, hatta iğrendim. Nasıl olur da insanlar böyle davranabilir? Aklım almıyor. Bana göre ne kadar duyarsız, bilinçsiz, kişiliksiz davranışlardı bunlar.

10. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Bora bey duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Turna avı için bazen ben de Çanıllı'ya gidiyorum. Bu gölle ilgili en üzücü nokta bilinçsiz avlanma ve aşırı kirlilik. Ava gelen insanlar ve piknikçiler güzelim gölün etrafını mahvetmişler. Ne yazık ki bu durum ile ava gittiğim her göl kenarında her su başında (kurtboğazı, kızılırmak kenarları, kirmir kenarları vs. vs.) karşılaşıyorum. Artık pet şişe, naylon ve çocuk bezi toplamaktan sıkılmaya başladım. Keşke balık avı yarışmaları düzenlemenin yanı sıra temizlik organizasyonları da yapılsa. Mesela "Çanıllı çevresini temizliyoruz" ya da "Kurtboğazı çevresini temizliyoruz" şeklindeki organizasyonlara bu sitede balık ve doğaya gönül veren herkesin katılabileceğine inanıyorum. Herkese sevgi ve saygılarımla.

11. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Nedim Hocam haklısınız.... Ama barajın etrafında bilinçli 1-2 kişi bile görünce insan seviniyor ve devam etmek istiyor...

Armağan çok haklısın. Herkes ufak bir poşet götürüp hem kendi çöpünü hem de etraftaki atıklardan 1-2 tanesini alsa daha temiz bir çevremiz olur.... Ama daha şehir içinde yere çöp atmama kültürünü yerleştirememişken az biraz şehir dışına çıkan insanımız hepten koyveriyor...

12. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

tebrikler Bora
    senin anlattıgın nedenlerden dolayı benım uzun zamandır gitmedigim bir yerdi.Bende cok şahit oldum hamsi kadar turnaları livara koyan bohcacıları.
    ama sezon başında burdan 80 cm lik turna bile aldık .enterasan bir bereketi olan
    yer.avlagı Bohcacılardan korumak icin en azından yer adı vermemekte büyük fayda görüyorum.Son zamanlarda raporlarda adının cok gecmesıyle tamamen
    deşifre oldu.

13. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Hafta ici hemde haftanin ortasinda gittim caniliya 8-10 araba vardi!!! Saat sabahin besi!!! Gun agarip av baslayinca bi baktimki hala geliyorlar manzara hep ayni sanki kanunsuzluk insan olmama yarisi falan var oglene kalmadan ciktim geldim.
    Yav gitmeyim diyorum basim belaya girecek diyorum dayanamiyorum :( Bu rezillik seneye kadar beni uzak tutar yine ordan...
    Ama yilmadan tepkili olmak lazim boyle giderse inanin ne balik kalacak nede olta atacak bir su.
    Ya kasif gibi issiz su kenari aramaktan helak oluyoruz kilometrelerce yol gidiyoruz. Baska ulkelerde bildigim kadariyla izin kagidi varmis adam kendi bolgesinden disarda avlanacagi zaman izin alirmis oda zirt birt degil bir kisiye 15 gunde bir izin verilirmis oyle birsey yani.
    Ne olursa olsun bizimki tutku abicim milyarlar harcadik ya ayni suya vakit gecsin bir iki can aliyim diye dusunen insanlarinda olta vs.. Atmasi bana dokunuyor :(

14. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Açıkçası insanlar avlak yerlerini neden forumdan paylaşmıyorlar diyordum ama hak vermemek elde değil. Deşifre olan yer talana uğruyor.
    Çanıllı haftaiçi bile böyleyse artık gitmeye hiç gerek yok. Bugün gittiğim yerde hem tuttuğumdan anladım hem de tam anlamıyla kafa dinledim....

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Öyle bir yara ki kapanacak, iyi olacak gibi değil. Daha da derinleşiyor maalesef.

Siz Ankara'lı dostların Allah ayrdımcısı olsun, zor/çok zor durumlar.idk