arkadaşlar yeni üye olarak aslında epey balık bilgisine ve tecrübeye sahip birisiyim. fakat göl,akarsu , baraj vb balık deneyimim pek yok. ç.kalede yaşıyan birisi olarak çok merak ediyorum internette aramalarıma rağmen çanakkale atikhisar barajı hakkında pek yardım bulamadım bu barajda ne tür balıklar vardır kısaca nasıl ve hangi mevsimlede avlanılır yardım istiyorum şmdiden teşekkürler.
ç.kalede doğal olarak herke denizde avlanıyoda, yokmudur baraj hakkında bilgisi olan bi el atalım lütfen... bekliyorum
Çok ilginç. Bütün forum bilgi bankası içinde Atikhisar barajı ile ilgili bir bilgi yada bir rapor bulamadım. Baraj hakkında bilgisi olan arkadaşların konuya eğilmelerini rica ediyoruz
vallahi atkihisar barajı küçümsencek biyerde değil hani geniş bi yer güzel sazlık yatakları var kıyılarında köyler var dere ağızları falan var illaki bişiler var yani ama bilgisi olan birileri bizlerle paylaşsınki ona göre hareket edelim saygılar bekliyorum bilgisi olan arkadaşları konuya...
Şu anda forumda 158 kayıtlı üye 2345 misafir bulunmakta inşallah kayıtlı üyelerden Çanakkaleli vardır acil bilgi verir,acelen yok değil mi abi
estafurullah sen benim abimsin. acelem yok zaten havalar kötü ama heves yaptım.. gidip keşfedicem ama oturduğum yerle arası epey var o yüzden zor yani bilinçli olarak gidip oltamı suya atmak istiyorum keşfetmeye kalksam başa çıkamam yani. İŞALH BİRİLERİ BİŞİLER YAZAR.
Eh sen istersinde ben cevaplamazmıyım sevgili Macir. Bu barajda muhtelif sazanların yanısıra esas olarak Turna balığı avı yapılmaktadır. Turna nüfusu geçen sezonki verilere dayanarak söylersem Türkiyedeki sair avlaklara nazaran daha yüksektir. Pek fazla iri balık alınmamış olsada skor hep yüksek kalmıştır. Orada keza arada çok iri kasnada bulunmakta ve arada turna avında sahtelere gelmektedir. Sevgiler
çok teşekkür ederim anladığım kadarıyla turna sazandan daha çok bulunuyor. peki ben sazan yakalamak istesem nasıl yakalarım ve tavsiye edebiliceğiniz barajın hangi kısımlarında avlayabilirim nokta biyer söyleseniz mesela? aynı şey turna içinde geçerli şurda yakalayabilirsin diyebiliceğiniz biyer mesela? çünkü bayağ büyük baraj
Eeeyvallah Vedat abi sevgiyle yanaklarından öpüyorum karlı berbat bir günden komşudan kucak dolusu sevgiler
üstadım mirim sevgili Vedat dayım bilgisini paylaşmış zaten..hem o varken bizim ne haddimize ..2 nisan itibariyle sezonu açacağız Allah'ın izniyle..Tuğhan usta sazan mart 15de yasak döneme girecek,nisandan itibarende turna yasağı kalkıyor sana şimdiden rastgele
eyvalh kardeşim keşke nasıl ve barajın hangi kısımlarında avlanabiliceğimi , tabi bilgin varsa paylaşsaydın genede konuya yorumlar bekliyorum. hem bana hemde başka arkadaşlara yardımı olur çünkü bu konu google da tek şu an arayan direk bu konuyu bulucak
Atikhisar barajı ATİKHİSAR BARAJI by MetinKumet » 22 Nov 2011, 10:36 Atikhisar Barajı Çanakkale'den 15 Km uzak mesafede olan bir barajdır. Göl alanı 3,30 km2'dir. (Porsuk barajı 23 Km.) Rakım: 85 m. Baraj alanında yıllık sıcaklık ortalaması 14,5 ˚C Yıllık ortalama kar yağışlı gün sayısı 3.1 Karla örtülü gün sayısı 5, Donlu gün sayısı ise 2.5 gündür. (Barajın donduğuna dahil bir bilgiye ulaşamadım,kışın sık sık yoklarım.) Atikhisar Barajı balıkçılık açısından doğa harikası önemli bir alan olduğu imajını vermiştir. Baraj gölünde, pullu sazan (Cyprinus carpio), tatlısu kefali(Leuciscus cephalus) türlerinin yaşadığı tespit edilmiştir. Sazan balıklarının büyüme ve gelişmesine uygun olduğuna ve bu amaçla 1995-2001 yılları arasında, ilk iki yılda 150.000’er adet, 1997 yılında 200.000 ve daha sonraki yıllarda ise 100.000’er adet pullu sazan (Cyprinus carpio) baraj gölüne bırakılmıştır. 2002-2003 yıllarında göle turna balığıda bırakılmış, bu yıl içinde 100-110 cm balık yakalandığı tespit edilmiştir. Gölün su/dere girişi olan kısmından bente doğru gölün yarısına kadar olan kısmı turna balığı, yarısından bente kadar olan bölümünde ise 8 Kg.-10 Kg.lık sazan balığı olduğu bu ilde çok az sayıda olan tatlı su amatörleri tarafında söylenmektedir. Kasım ayındaki gidişimde 1 saat kadar Turnaya atış yapılmış, 45 ve 60 cm 2 adet balık yakalanmış, az sayıda sazan atlayışı tespit edilmiştir. Çanakkale ve civarındaki Amatör balıkçıların büyük bir çoğunluğu, deniz balıkçılığı ile meşgul olduklarından, göl ve nehirlerde çok az sayıda balıkçıya raslanmakta, dolayısıyla da tatlısu avlakları oldukça bakir ve verimli olduğu burdaki malzeme satıcılar tarafından ifade edilmektedir. Metin Kumet