ben yaklaşık 5 yıldır sazan avına gidiyorum kırşehirde barajda aynalı sazan tutuyorum ama şu ana kadar en büyük 2.5 kilo gelen sazan tuttum. birçok teknik denedim ama daha büyüğünü yakalayamadım. barajda mısır,solucan dip oltasında , civciv yeminden hamuru da yaylı sistemde kullandım.avlağa gittiğimde civciv yeminden yumruk büyüklüğünde toplar yaparak yemliyorum çok ses çıkarmadan genelde 2 gün yatılı kalıyorum ama bir türlü büyük sazan tutamadım 15 gün sonra tekrar gideceğim yardımlarınızı bekliyorum DAHA BÜYÜK SAZAN TUTMAK İÇİN NE YAPMALI
avlakta gümüş balığı varsa o kullanılabilir .benim tecrübem yok ama büyük sazanların geldiğini okudum.
Bende uzun zamandır trofe sazan alamamıştım taki doğru avlak vede gümüş balığı kullandıktan sonra aldım geçen sene trofe sazan.
ıssız bir merada yemlemeye devam hacıabi.merada buyuk balık oktur veya buyumesıne ızın vermıyorlardır hatta belkide sen en buyuğunu tutuyorsundur.oldukça ileriyi yemlemeye çalışıp aynı noktaya oltayı atmayı dene ve mümkünse 3. günde kalmaya çalış.en azından rekorunu geliştirirsin.şimdiden rastgele.
Helikopter takıma, hair rig usulu yem tak. Zira büyük balık almak için; -Merada büyük balık olmalı: diyelim ki var -Bizim oltamızı bulmalı: diyelimki yemleme ve sabırla hallettik -İğnemize takılmalı: Büyük balık bizden sabırlı ve tedbirlidir ağzına alır ama geri tükürür. Hair rig ile tükürürken yanaktan yakalama şansımız artar. -Takılan balığı dışarı çıkarabilmeli: dakikalarca mücadele sürebilir, bu arada diğer iğneler yahut kurşun biryerlere takılabilir. Ama helikopter takımda bu riskler yoktur. Herşeyden önce nasip işidir. Çok biliyonda sen en fazla kaç kiloluk aldın desen; 2 Paylaşımlarının devamlı olmasını dilerim.
Takımlar ve yemler doğruysa tamamen zaman ve şans bu iş. Tabi benim düşüncem. Yıllar önce bir avımızda o kadar paralar döküp takımlar hazırladığımızı ve beklerken ilerde bir ABLAMIZIN öylesine techizatlarla gözümün önünde 6 kiloluk balık aldığına şahidim. bu arada ablanın aldığı balık o gölde bir rekordu.
Adı üstünde büyük sazan,görmüş geçirmiş belli hayat tecrübesi edinmiş bir kişilik .Balığın tecrübesi arttıkca herşeye daha çok şüpheyle yaklaşıyor.Bu yüzden şunlara çok önem veririm ; 1-)Balığın süphelenmeden yediği bir yem(yemleme ile alıştırıyorsunuz) 2-)Doğru takım(birden fazla videoda inceledim balık kurşunu yada misinayı gördüğünde yada dokunduğunda diyelim, tenezzül bile etmiyor yeme) 3-)Zaman ve sessizlik. değişmez 3 lü
teşekkür ederim mesajlarınız için geçen sene 3.5 kiloluk tuttu birisi dip otlası ve mısır takarak hemde geleli yarım saat olmuştu bundan daha büyük balıkların olduğunu duydum ama görmediğim için net demiyorum.bu avlakta boili ile tutan görmedim o yüzden biraz tedirginim kullanmakta şansım var mıdır bu sistemle balıklar alışkın değil mısıra alışkınlar ve de civciv yemine solucan bile iş yapmıyor genelde .boili ile şansımı artırmak için ne yapabilirim iki kere gidecem izinde başka fırsatım yok sizce denemeli miyim boili sistemini
2 kere gideceksen o bölgedeki balığın alışık olduğu yemden şaşma derim. Ümidini kırmayayım ama 2 kere gitme şansın varsa sazan sabır işidir, çok fazla ümitlerlede gitme derim. O çok büyük trofeler bazen 20 kere gitsende kısmet olmuyor. Rastgele...
s.a abiler ablalar ben 14 yasında amatör bir balıkçıyım yarın sazan avına gideceğim böyle bir foruma başvurmak daha once aklıma gelmedi , benim en büyük balıgım yarım kgnin üstüne cıkmaz bana birkaç tavsiye verebilirmisiniz
naci kardeşim 2 kez gideceğin göl samsundaysa bana özelden ulaş sana orada nekadar büyük balık olduğunu neye vurduğunu yazayım
abi özelden yazamıyormuşum o yüzden buradan yazdım samsunda sazan avına gitmek istiyorum ama hangi avlakta iyi geldiğini ve hangi yeme alışkın olduğunu bilmiyorum bana mail adresimden de ulaşabilirsin abi nacigulersen@hotmail.com
Arkadaşlar başlığı okuyunca daha önce youtube'da bulduğum bir kayıt geldi aklıma. Konuyla bir nevi alakalı aslında, ama bir tavsiye, tüyo beklemeyin. Argo ve bozuk ağızlı konuşmalardan hoşlanmıyorsanız dinlemeyin. Dinleyecekseniz de kesinlikle etrafınızda başkaları varken açmayın. 18 Yaşaltı kardeşlerimiz, hiç heves etmeyin, zaten komik de değil. Faydalı birşey öğrenmeyeceksiniz. Direk link koymak istemedim, merak eden varsa arasın bulsun, ismi: "serikli kemal ağa balıkta".
boili nedir ne değildir diye araştırırken bir videoya denk geldim. etkilenilmeyecek gibi değil. millet ne balıklar tutuyor. hazır sazandan bahsederken videoyu paylaşayım. http://www.youtube.com/watch?v=31M1ZlBxpKY&feature=related herkesin de diyeceği gibi balıkların avlaklara göre alıştığı yemler vardır. her avlakta farklı yemler cezbedebilir balıkları. rastgele.
abi aynı durumu bende yaşadım halada yaşıyoruz büyük balık tutmak için belirli kıstaslar var.. öncelikle 1: Şanslı olacaksın (tamam insna kendi şansını kendi yaratır ) ama balık işi kısmet işi be abi 2: Avlandığın bölgeyi iyi tanımalısın oltanın düştüğü yer pismi,otlukmu,batakmı 3:büyük balık için öncelikle iyi yemleme yapmalısın yani sana şukadarını söyleyim herzaman metre karesi küçük bir alanı yani oltanı sığdırabilecek kadar alanı yemlemelisin.2 oltan var diyelim sen en fazla 5-6 Mt2 alanı yemlemelisin etraftaki balığı oraya bir şekilde toplamanın yöntemi budur ve yarım saat bir saat arayla o bölgeyi yemlemelisin ki gelen balık oradan ayrılmasın.İnsna şuna aldanıyor yahu ben yemliyorum onlar oltanın ucundaki yem yerine yemlediğim şeylerle besleniyor evet buda bir bakış açısı ama burada dikkat edilmesi gereken senin balığı oraya çekebilmen bol bol vanilyalı kukulu güzel şeylerle o alanı beslemeli yemlemelisin. 4:şimdi sana çıkıp desemki boili yöntemi kullan o daha iyi '' sen ava gideceksin ve bişey tutamayacak ve benim kulaklarımı çınlatacaksın ' üstad burada balık tutma yöntemine karışmıyorum boili kullan,dip kullan,şamandıralı kullan,küspe kullan.önemli olan balığın neyi sevdiğini bilmekten geçer.. 5:Bulgaristandan gelen bir avcı ekiple kaşılaşırdım bir ara ben hiç balık tutamazken onlar gölü kurutur derecesinde sazan yakalardı hemde öyle böyle değil..baktım baktım olacak gibi değil dayanamayıp yanlarına gittim ve bana bu durumu izah etmelerini istedim yoksa çıldıracaktım adamlar bana hemen sordu nasıl avlanıyorsun dedimki üstad ben dip oltası ile avlanıyorum sonra onların oltalarına baktım onlar mantarlı ile avlanıyordu ..sonra ne alaka der gibi suratlarına bakınca adam bana dediki '' bak kardeşim balık diptemi avlanıyor yoksa üsttemi önemli olan bunu tespit etmek biz bunu tespit ettik balık 2 mtrede avlanıyormuş ölçmüşler eeee sonra dedim sonrası yemleme dediler verdikmi yem coşkusunu en dışardaki balık bile gelir dediler yeterki kokusyu alsınlar..Evet bu adamlar gözümün önünde 9 kiloluk sazan almışlardı..Tabi bu durumda bize ders olmuştu..Sanırım şunu soracaksın kaç kilo yemleme yapıyorlar hazır ol 40 kilo yemleme yapıyor bu adamlar... 5:inşallah sana yardımcı olabilmişimdir..gerisi için dua et.. 6: ve son olarak büyük balık için sazanın ağzından atamayacağı büyüklükte Kanca kullanmalısın aksi takdirde yemden kıllanırsa geri tükürebilir..