Merhaba Arkadaslar. Gecen Hafta Kayapadaydik Saatlerce Durduk Bir cok yol denedik fakat hic bir netice alamadik, Koca gun boyu bir kere Samandira asagi batip cikti oda Balikmi belli degil yani Kayapayi onermiyorum sizlere. Sizlerin su son gunlerde iyi avlak yeri olarak nitelendirebileceginiz yerler varmi, buralari hakkinda bize bilgi aktarabilrmisiniz, ve ne cesit yemler kullaniosunuz, Ben yarin uluabata gidecegim allah kısmet ederse Sizlere buradan alacagimiz ve gorecegimiz bilgileri aktarmaya calisacagim. Umarim guzel bir paylasim konusu olur tesekkurler.
merhaba...ben ve babam genellikle bursa'da gölbaşı, gölcük, aksu, uluabat, iznik ve kurtul'da avlanırız. Gölbaşı YASAK:...bazen balıkçıdan izin alıp avlanabiliyoruz ama size tavsiye etmem.çünkü avlanmanıza izin vermeyeceklerdir(bize tanıdık diye izin veriyolar) Gölcük şıpşıp avcılığı için uygun bi baraj...sarı sazan, aynalı sazan(100% 1 ihtimal) ve israil sazanı çıkıyor.israil sazanını şıpşıp ile kıyıdan 1 saatte 100-150 kadar yakalayabilirsiniz.yem olarak solucan daha uygun.Sarı sazan için dip oltası gerkli.Yem olarak ise sarı boncuk kullanmanız gerekmekte.eğer mısır kullanırsanız oltanızda bir tane bile mısır kalmayacaktır.çünkü göl ıstakoz kaynıyo.Saat 15:00 ve 5:00 arası büyük balık yapmaya başlıyor. Aksu:tavsiye etmem.eğer katliam yapacaksan gidebilirsin.Sarı sazan ve aynalı sazan çıkıyor.buraya 10 kere gittiysek 1 keresinde 1 kg'lık balık yakaladığımızı hatırlıyorum.ama şıpşıp ile avlanacaksınız ki hiç böyle bişey yapmayın.çünkü balıklar çok ufak ve tutmaya değmez. Uluabat:Eğer balıkçılığı zevk için yapıyorsan tavsiye edeceğim göller arasında.eğer hem yakalıyayım hem de balığımı afiyetle yiyeyim dersen hiç gitme.çünkü buranın balığı çok kötü kokuyo.turnaya kaşık ve dip oltası(solucanlı),sazana mısır ve boncuk, yayına ise siyah sülük kullanmanızı tavsiye ederim. İznik:Gerçekten gitmeni tavsiye ederim.yayın, sarı sazan, ak balık ve diğer akla gelen birçok göl balığını az olsada burada barındırıyor.günün 24 saati balık avlayabilirsin.gündüz saat 7:00 ve 14:00 arası solucan ve gümüş balığı ile akbalık avlayabilirsin.ayrıca oltanı biraz derine atarsan bu saatler dahil olmak üzere saati belirsiz israil sazanı yakalayabilirsin.yayına siyah sülük ve canlı balık ile avlayabilirsin.birisinin ağzından size aktarıyorum.ufak bir kızılkanat gece küspeli oltaya yakalanmış ve bu balığın hareketinin suda fark eden yayın balıkla birlikte küspeli yakımı yutmuş ve 24 kg'lık yayını sabah saat 10:30'da çıkarmışlar.ayrıca büyük sazanlarda gece oltaya gelmektedir. Kurtul:buraya 2 defa gittik ve 1. seferde sadece 1tane sazan yakaladık ve geri saldık.2. seferde ise gece bütün oltaları sülük ile doldurduk ve göle attık.bir balık geldiki(tabi yayın) kancayıyuttu ve bi asılışla misinayı kopardı.sallamalarda ise başka bir balık oltayı 3 oltayı birbirine karıştırarak iğneyi kırmayı başardı. Şimdilik yaacaklarım bu kadar eğer çerkeşli ve pelitözü hakkında bilgiye ihtiyacın olursa veya yukarıdaki göletler hakkında daha fazla detay istersen yazmaya çalışırım...RASTGELE...
bursa balık avı avlak yeri arkadaşım bursa etrafında balık yakalayacak yer kalmadı sana tavsiye edebileceğin yakın ve tek yer büyük orhan göleti ama orası kiralanmış durumda hafta sonu yada resmi tatil günlerinde serbest yem olarak ise mısır- mısır küspesi solucan tavsiye edebilirim sana rasgele
Tesekkurler Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim gecen hafta sonu uluabata gıdecektım fakat son anda karar degıstırıp gemlik haydariye koyu yukarisindaki su dustu selalesine gittik yasak olmasina ragmen alabalık icin olta attik, hic balik alamadik ondan bir hafta once iki tane almistik serpme ile ama sanirim cok az nadir var, en iyisi yine deniz balikciligi sanirim bizler icin golbasi yasak olmasadasumu kaldi.. neyse alabalık avından gemlige gittik umutsuz sekilde yogun yagmur altında oltalarımıza mıdye takıp atmaya basladık ınanınkı her oltadan ıspari aldım ara sıra lapın ve kaya balıgıda denk geldı ama neyse bu hafta sonuda ınsallah boru kurdu alıp gıtmeyı deneyecegım, Golleri ve barajları cok seviyorum ama umutsuzca bır bekleyıs oluyor bundan 7-8 sene oncesı gıbı dııl artık..
s.a internette balıklarla ilgili inceleme yaparken bu siteye rastladım cok guzel ve bilgi dolu bir site oldugunu girer girmez fark ettim ve üye olmayı boynumun borcu bildim hikmet arkadasım iznik gölünde ne tarafta avlanmayı tavsiye edersin?
merhaba ömer kardeşim...balıkçı hikmet isimli nick, eskiden babamın adına kayıtlı olup benim kullandığım bir nickti ve şu anda sana yazdığım bu profili kullanıyorum... ömer kardeşim üzgünüm...sitemize kayıt olmadan giren bazı kurnaz tırıvırıcı, dinamitçi ve ağ atan ş..........zler nedeni ile artık bende yer ve bölge tarifi vermemeye karar verdim saygılar...
eskiden solucan toplar gibi sülük buluyoduk simdi eskiden aradığımız yerlerde tek tük var iyice kuruttular yani bnm bildiğim 2 bölge var onlarda bizde kalsın eskiden söyledik söyledik kuruttular
eyvallah saol birader verdigin bilgiler için 2 senedir bursada yoktum askerdeydim yeni geldim iki sezon kaçırdım şimdi ALLAH 'ın izniyle ve senin verdigin bilgilerle kısmetse bu sene bişiler yakalıcaz inşallah. olta balıkçılığı hem zevkli hem yeteri kadar avlananlara ağ ve benzeri şeylerle avlananları kınıyorum katlşyam yapılar ve bizim avlanma hevesimizi ve zevkimizi elimizden almaya çalışıyorlar hepsini engellemeye çalışalım elimizden geldigi kadar.
iznik merhaba ben yenişehirde ikamet ediyorum sizce iznik gölünde en iyi sonuç gölün neresinde alınıyor ?reeling