bu kamış kaç kiloya kadar dayanır?

Konu, 'Kamışlar' kısmında koray.84 tarafından paylaşıldı.

1. koray.84

koray.84 Koray

Favori Kamış:
    Albastar Leo 3282 3.5 mt.
    Favori Makine:
    Albastar Gama 60
    merhaba herkese. yeni satın aldığım kamış hakkında beni bilgilendirebilir misiniz? birkaç hafta önce istoç'a gidip albastar'ın gama 60 modeli makinasıyla leo 3282 3.5 metre kamışını satın aldım. makina 41 tl, kamışsa 52 tl. toplamda iğne,kurşun derken 100 tl'ye patladı. bu kamış kırılmadan kaç kilo kaldırır acaba?

http://img134.imageshack.us/img134/9599/3282b.jpg

Son düzenleme: 3 Eylül 2009
  2. Okan_uA

Okan_uA .

3. koray.84

koray.84 Koray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar Gama 60
    haklısın ama benim sormak istediğim, tüm faktörler tamam olsun yani çeken usta biri diyelim, misina da sağlam diyelim. o zaman kaç kiloya kadar dayanabilir bu kamış?

4. Okan_uA

Okan_uA .

Linkteki yorum yapan kişi bu kamışla 6 kg çektiğine göre o zaman 6 kg çekiliyomuş diyebiliriz. En az 6 kg yani :)

Ayrıca imzanız dikkatimi çekti:rolleyes: . Spor ve zevk için avlanmak bence çok iyi faydalı bir şeydir, onun tadı ayrıdır. ;)
    Tabi imzanız sizin düşünceniz orası size kalmış.

5. tomy77

tomy77

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg levrek
    taşmı kaldıracaksınız sonuçta balık yakalıyoruz isterseniz 50kg olsun kamışla sadece balığı kepçeleme mesafesine getireceksiniz böyle bi yaklaşım yanlıştır saygılar..

6. koray.84

koray.84 Koray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar Gama 60
    taş kaldırmayacağız tabi ki ama ona göre de göle baraja gidip yayın gibi büyükbalık da tutmak isterim, sonuçta ne kadar kaldırdığını bilmeden böyle birşeye kalkışıp kamışı kırmak istemiyorum.

7. Okan_uA

Okan_uA .

Tamam da bunu kimse tam olarak bilemez. Lineaeffe nin s-flex (15 kiloyu kaldırır) kamışı bile bakarsın malzemesi kötü yapılmıştır sadece seninkine özel bir yanlışlık vs. yapılmıştır ya da sahtesini almışsındır vs. vs. çeşitli nedenlerle 15 kg yi bırak 5 kgyi bile kaldıramaz.

Albastar leoyla bence 10 kilo üstü balıklarda aşırı zorlanırsın hatta kırılabilir 10 kilo üstü riskli ama böyle dediğimi de bakma olur ki 20 kg çekersin.

8. koray.84

koray.84 Koray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar Gama 60
    tamam, bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum hepinize. sağolun. belki bazılarına saçma geliyor bu tarz sorular ama ne yapalım, acemiyiz işte, bilmiyoruz. hem böyle forumlar yardım ve bilgilendirme amaçlı da değilmi aynı zamanda. neyse. teşekkür ettim tekrardan...

9. Okan_uA

Okan_uA .

Aklınıza takılan herşeyi sormakta özgürsünüz. ;)

Burası bilgi paylaşma dostluk sitesi yardım edeceğiz, ederiz bilgimiz dahilinde.

10. fish founder

fish founder Özgür

kamışların üzerinde yazan atar ve kaldırma güçlerine aldanmamakta fayda var diye düşünüyorum,hele birde konu alba kamışlar olduğunda.....

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bence 52.8 kilo, eğer avcı çok ustaysa 124.6 kiloya kadar balık kaldırır.

Şaka bir yana;

Bu konuda tek cevap vardır, o da aşağıya görüldüğü gibi verilmiş.

12. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    10kg. çekerli kamışımız varda ne oluyor çaparide 2'li istavrit bile çekemiyoruz:D:D çekerle kaldırma farklı şeyler olduğunu hatırlatmaya gerek yok sanırım gönül rahatlığıyla yayın-sazan vs avlayın çekin ama kepçesiz kaldırmanı tavsiye etmemiş Osman kardeşimde bende aynen etmiyorum:)
    Ayrıca Özgür ab ve Okanında dediği gibi 10-15kg kaldırır vs. ibareleri yanıltıcıdır,bahsettiğim 10kg. kaldıran kamış 75gr. kurşunu atarken cortladı gitti :)
    hayırlı olsun takımınız bol avlar dilerim.

13. fish founder

fish founder Özgür

ercan,
    SURECATCH MXC Series 3.00'den memnun musun ?
    bu konuda biraz bilgi vermen mümkün mü?

14. koray.84

koray.84 Koray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar Gama 60
    sağolun, size de bol avlar dilerim.

15. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Tabiki Özgür abi memnuniyetle vereyim bilgi,kamışı alalı 2buçuk-3 yıl kadar oluyor ve aldığım günden beri avlarımda olmazsa olmaz kamışlarımdandır. Yalnız üstünde modifiye yapmak zorunda kaldım zira ilk aldığımda çok SAĞIRDI,sebebide 100-300gr. atarlı olması,yani istavritti ispariydi hissetmek falan mümkün değildi ancak oltayı yem tazelemek için çektiğimde görüyodum balıkları:) Bu Surecatch'ten sonra aldığım bi Trabucco kamışım vardı ama 3.kullanışımda ortadan ikiye ayrılınca onun ucunu çıkardım (en uç fiber dolgu) Surecatch'a taktım ,oldu canavar gibi bir kamış.Yani sağırlık harici kötüdür diyebileceğim hiçbir yanı yok.ne lineaeffeye değişirim ne remixona nede bir başkasına.makina yatağının konumu-malzemesi,sapının dizaynı,karbon ve çelik sargısının işçiliği görünümü falan çok hoşuma gidiyor.kılavuz halkaları paslanmaz ve yüzüklerin malzemesi pirinç renginde bir metalden yapılmış yani paslanmaz. bunlar kaliteli kamışlarda standart şeylerdir diyeceksiniz ama verdiğim para ortada 30 veya 35 liraya almıştım (Carrefour'dan) şimdide pek pahalı olacağını sanmıyorum.hatta 3 gün önce yine baktım carrefoura bir tane daha alacaktım 2.40 boyundan spin amaçlı, ama malesef kalmamıştı.
    Kısacası Özgür abi almayı düşünüyorsan fiyat/performans açısından kesinlikle al derim,ne kadar fiyata bulduğunu bilmiyorum ama ekonomik fiyatlı bir kamıştı ve verdiğin parayı ufak bir modifiye ile fazlasıyla hakeden kamış haline geliyor:)

Son düzenleme: 4 Eylül 2009
  16. turna

turna

Albanın güzel bir kamış serisi,ben bununla 50 kğ yayını alırım.Yanlı tamamı carbon pek tavsiye etmem yağmurmu ve kapalı havalarda çok tehlikelidir,yıldırım çekme ihtimali %90.zaten kamışın üzerindede belirtilmiştir.

Son düzenleme: 4 Eylül 2009
  17. Okan_uA

Okan_uA .

İnşallah abi baya bi iddialısın o kamışla 50 kg çekeceğine. :D

18. koray.84

koray.84 Koray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar Gama 60
    yapma abi ya, ne yapmam lazım şimdi? ben bununla yağmurlu , kapalı havalarda balık tutamayacaksam ne işe yarar ki? yok mu buna bir çözüm? ya da bana yağmurlu ve kapalı havalarda da kullanabileceğim böyle sağlam, güçlü ve fiyatı 50 tl.'yi geçmeyen bir kamış önerebilir misiniz?

19. Okan_uA

Okan_uA .

Kapalı yağmurlu hava derken havanın iyice patladığı şimşekli, yıldırımlı havalarda avlanmak tehlikeli !!! ;)

20. koray.84

koray.84 Koray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar Gama 60
    olsun. eğer bir çözümü yoksa ben yeni bir kamış alacağım. yıldırımı çekmeyen, çok sağlam ve fiyatı 50 tl.'yi geçmeyen, kıyıdan kullanabileceğim bir kamış önerisi olan varsa lütfen söylesin.