BOLULU BU SEFER TURNA

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında bolulu14 tarafından paylaşıldı.

1. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    yine malum avlaga gittim hemde bu kaçıncı gidişim (turna için) yine başladık at- cek at - çek tık yok kulladığım ekipman albastarın 2 no toby kaşıgı ayrıca silikonlar ve rapalalar hala tık yok sakaryadan gelen balıkçı arkadaşlarla karşılaştım burda turna çıkmıyor flan dediler onlar 1 tne yakalamış vesileyle turnayla tanışmış olduk sanki turna işine ara vermenin zamanı gelmiş gibi ama yinede kendimi tutamıyorum ara ara gidiyoruz at -çek at -çek yine boş yine boş nacizane bir kaç resim sizinle paylaşmak istedim

BU ONLARIN TUTTUGU TURNA

BUDA GEÇEN CUMARTESİ ELİMİZ BOŞ DÖNDÜK

BUDA BAŞKA BİR ZAMAN GENE BOŞ GÜN BATIMI SEYREDERKEN MALUM AVLAK

2. sokar

sokar mustafa

Orda niye turna çıkmadığı resimden belli zaten bu boyda balıklara av gözüyle bakılan yerde turnamı kalır?

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    2. fotograf Yunan miteolojisinden fırlamış gibi :D:D:D

Atçekçinin kaderi bu galiba, gidip gidip boş dönmek.

Yakalanan turna da, küçük bir turna.

İri turnalar rastgelsin... :)

4. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    bu turnanın boyu 40 cm sınırını geçiyor mu ?

5. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Gün batımı en güzel kare galiba :)

6. bay_maximum

bay_maximum HALİL

Favori Kamış:
    alba star 2808 4m
    Favori Makine:
    daiwa crossfire 3000x
    En İyi Avı:
    13 kilo pullu
    selamunaleyküm güzel fotolar :) 40 cm i geçmişmi yazan arkadaş önce senin zevkin benim göz zevkim için fotoları paylaşan arkadaşa iibir dilek dileseydin direk eleştirmek hoş değil haklıda olunsa.

7. kozhayat

kozhayat Kadir Özhayat

TURNA AVI

Obalığa yazık at gitsin, ben onu hayatta almam, 50 cm. den ufağı çekmem, birde nedense arkadaşlar avlak yerinin adını saklarlar sanki herkez oraya gidecek...:.

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim.

Başlığı ilk bakışta Bolulu Hasan Usta diye okudum, galiba karnım acıkmış:)

9. hakan54

hakan54 hakan

bu balığın yasal limite uyduğunu düşünmüyorum.yazık ya.kellesini kes....kuyruğunu kesss..yüzgecini kess....kaldımı sana 20 cm turna.toplasan taş patlasın 50 gram et.kimin karnını doyuracak o balık.değdi mi onu alıkoymayaa ????

10. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Çetinim bencede biraz ufakmış o limit altı balıklara tepki gösterirler genelde burda

11. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    turnayla ılk tanısmalar genelde bu sekılde oluyor ınsanlar yavru ve erıskın turnaların ne boyutlarda oldugunu bılmedıklerı ıcın tuttukları lımıt altı turnaları buyuk olarak degerlendırıp alı koyuyorlar. ben emınım arkadasımız bu rapordan sonra 40 cm altındakı turnaları ılerde lımıt ustu olarak avlayabılmek ıcın salıcak ve salınmasını teşvık edecektır...

Saygılarımla...
    Barbaros TUĞRUL

12. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Oltacılar gitsin önemli değil ama ağcılar, tırıvırıcılar gidiyor... Avlak yerlerinin saklanması lazım.

Ayrıca o balığı başkası tutmuş arkadaşlar, adamın elinden balığı alıp suya atacak değil ya...

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    10 gün sonra bir araba malzemeyle memlekete gidiyorum. Burada turna ışığı görürsem salarım haber, gelirsin Sakarya'ya kavuştururuz seni turna ile. :) Şaka bir yana verimli bir avlak yoksa şans gerektiren ve sabır isteyen bir balık. Balığı sen tutmamışsın sonuçta ama bence limitin biraz altı olmuş... :)

14. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Buraya sizde bir gün kayda değer bir av raporu koyarsanız, ertesi gün defalarca özel mesajla sizden avlak yeri istenildiğinde o zaman neden verilmediğini anlarsınız. Bu arada buraya yer yazıldığında sadece üyeler değil herkes görebiliyor...

15. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Konu Bolu ve limit altı üzerine ilerlerken bende Gölcük hakkında birşeyler söylemek istiyorum Bolu'da yaşayan abilerim kardeşlerim ilgilenirler düşüncesiyle Bolu-Gölcük'te hollanda sarısı denilen türün agırlıklı oldugunu gördüm şamandıralı takım ile çay kaşıgı boyundaki balıkları avlıyorlar bir tek görevli yok! Sadece girişte var! Tutan arkadaşlarla konuştuk parasını veriyoruz tutuyoruz dediler cevabımızı aldık. Burda büyük balık olmasa küçük olmaz düşüncesiyle onların yakaladıkları kalem kadar balıkları gördükten sonra 1 olta attık ve 5 adet ortalama 20-25 cm arası hollanda sarısı yakaladık balıkları yakaladıgımız gibi geri bıraktık av'dan çok gezme amaçlı gitmiştik birde üstüne triviri çektik suda kalmış.Demekki parayı veren düdüğü çalar misali denetleme yok triviri serbest balıkta sınırlama yok.Güzelim yerlerin doga dengesi bozuluyor az kalmış.Bu iş yemeden çok zevk amaçlı görülmesi gerek bogazına düşkün olan okadar masraf yapıcagına hal'den almasını tavsiye ederim.!

16. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    genel olarak boya takılmışınız ben zaten tutmadım o balıgı zaten orda turna pek rastlanan bir tür degil sadece ben degil turnacı arkadaşlarım var onlarda daha var zamanı var diyolar bana nedense :) limitlere ben zaten bu siteden sonra dikkat etmeye özen gösteriyorum pazar günü sazana gidecez bakalım ben bu turnacılıktan sıkılmaya başladım bişeyler alırsak aynen raporlarım

17. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    a.selam teşekkürler....

18. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    Abi tutabilsem tamam zaten cuvalla kaldırma gibi bir niyetim yok bunuda başkası tutmuş bende ilk turna ve benim gittigim göl diye resimledim

19. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    Fatih onu tutanlarda aynı senin gibi bizim oraya gel sen falan dedi onlarda sakaryalıydı burda ugraşma biz 2 saatir bunu tuttuk dediler bakalım nasip turna için sanırım yakında ankara veya sakarya yolu gözüküyor bize

20. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    turnanin yakalama zevki baska hic birseyde yok bide sudak ayni zvki veriyor insana en yakin zamandairice turnalar oltani isgal etsin kardes heman pes etme turnanin yakalanis saatlerini denk geitmeye calis dogru ekipmn kullan