Haziran 6 da 2 hafta bodrum kadıkalesinde tatile gideceğim bu civarda balık avı yapabileceğimiz yerler varmıdır ekipman olarak neler tavsiye edersiniz hangi balıklardan avlıya biliriz tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kıyıdan pek verim alacağınızı zannetmiyorum ama yinede yemli takım ile club kadıkale yada yelken beach otel taraflarına bir bakın. Eğer tekne bulabilirseniz şu zamanda güzel avlara imza atabilirsiniz.
Giden arkadaslarim vardi 2 sene evvel, kayda deger cipura avliyorlardi.. simdi daha cok guvercinlik taraflarina gidiyorlar. Bu durumda, yaniniza cipura takimi icin malzemeler almaniz yeterli olur, cunku ayni malzemeler ile karagoz, sargos, mirmir ve tekneyle acilirsaniz mercan, kupes gibi baliklarida avlama sansiniz olacaktir.
geçen sene bende bodrumda avlandım yalıkavak ve güvercinlikte , orda balıkçılardan mamun denilen canlı yemden alıp kıyıdan çeşitli balıklar tutabilirsiniz ispari,çipura liman içlerinde kefal tekneyle çıkarsanız güvercinlik tarafından mercan çipura kalamar zokası ile kalamar yakalayabilirsiniz
O bölgede çokça zıpkınla avlandım. Dip, kayalık ve sık deniz çayırı kaplıdır. Gördüğüm balıklar; çipura, karagöz, ispari, zargana, sokar, sarpa v.b. idi. Dolayısıyla klasik bir dip oltası ve bolca yedek kurşun ve iğne yeterli olacaktır sanırım.
Güvercinlik güzel çipura yapar,tabiki tekneyle çıkarsanız.. Kıyıdan çipura çekenlerde oluyor,ama genelde karagöz ispari falan oluyor. yeni farkettim,Haziran ayında sular ısınmış olur,büyük balık sanırım kıyıdan biraz daha derinlere çekilmeye başlar.Birde sizin gibi tatilcilerde artacağı için gürültüde artar,dolayısiyle kıyıdan ziyade tekneyle avlanmayı düşünün.
halk plajları bulunmaz nimet, Bodrum'da gündüz insanların full doldurduğu dip yapısı kum olan tüm plajlardan gün batımınından 1 saat sonra başlamak kaydı ile gece yarısı 23'e kadar, aynı plajlardan sabah 5,30 ile 7,30 arası başta çipra olmak üzere mırmır ve ispari almanız garantidir.eğer dip yapısı birazda kırma taşlık ise levrek olmama ihtimali bulunmamakta.gündüz insanların kaldırdığı kumlar içinden ortaya çıkanları yemek amaçlı tüm balıklar kıyılamaktadırlar.Lakin balıkların boyları hakkında yorum yapmak yanlış olur.yem olarak gündüzden toplayacağınız minik yengeçler ve veya gece süzeceğiniz çimçim'lerle çok iyi avlar çıkaracağınızı düşünmekteyim.rastgele
Mehmet açıklamalar için saolasın.Teşekkürler. yanlız şunu ekleyeyim,plajlarda gün batımından 1 saat sonra demişsin ya; belki mantık olark doğrudur ama pratikte olmuyor.Nasıl dersen;su çok daha güzel oluyor,millet sudan çıkmıyor.Hatta sexotik ilişkilerin doruğa ulaştığı saatler oluyor.Pantolon balığı tutmamak elde değil Tabiki sabah saatleri uygun olur,millet öğleye doğru ancak ayılıyor.
hehehe valla artık ne yakarsam resmini çekip koyacam buraya oda artık sizin şansınıza deniz kızımı yakalarız pantolon balığımı
plaj jandarması dediklerinde cidden haklısın sexoloji ve gece yüzücüleri bazı plajlarda fırsat vermiyor, birde gece dalan ve veya dalma ayağına gündüzden denize olası düşmüş ziynet eşyalarını tarayan bir grup var, ama şunu ciddi anlamda söylemek lazım ki,özellikle son dönemlerde Bodrum'da dış koylarda jandarma ciddi anlamda göz açtırmıyormuş, mevsimlik işçiler dahil herkes fişlenmiş durumda özellikle geceleri bakir koylar kontrol altında 'insan kaçakçılığına karşı' siz siz olun bakir koylarda gece avlanacağınız zaman yanınızda her daim kimliğiniz olsun,sürekli gbt yapılıyor,
heheheh Boş dönmezsin Hakan,merak etme. Bizimki hem sohbet,hem maksat bilgi akışı olsun.Balıkçılık bu,rastgele...