Bodrum Kıyı Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ismetguralp tarafından paylaşıldı.

1. ismetguralp

ismetguralp ismet güralp

değerli arkadaşlarım,
    bodrum, turgutreis, yalıkavak, gündoğan, torba, güvercinlik, güllük, yalıçiftlik, kısaca bodrum ve yarımada civarında yaptığınız avlanmaları burada paylaşırsanız, inanıyorum bodrum da çok iyi organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır........

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Haydi hayırlısı .

Siftah Benden bereket arkadaşlardan.

3. balikci

balikci

Sevgili İsmet ağabey,

Raporlar genelde bodrumun açıklarından geliyor, ancak kıyıdan şuana kadar bir rapor görmedim.. konuyu başlatan olarak anılan bölgelerde en çok hangi balık türleri oltanıza vuruyor paylaşabilirseniz, güzel bir kaynak olacağı düşüncesindeyim.

4. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Bodrum limandan belli dönemlerde mercan alındığını biliyorum. Güvercinlik tarafından çipura sargoz ve mırmır kendim yakaladım. Güvercinlik açıklarından yine çipura mercan levrek vs balıklar takıldı oltama. Nasip olursa bir hafta sonu birlikte açılırsak tekne ile avlak yerlerini sizinle paylaşıp daha detaylı bilgi verebilriim. Keyifli paylaşımlar.

5. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bodrum dan ne cıkmaz ki

Bir iki örnek;

Daha anlatmakla bitmez..Bodrum balık tutkunları icin cennettir..;)

6. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    güllükte çipura başlamış bu bir kaç gündür..Ama ne kadar sürer bilmem..Balık çiftliklerde çok değişken oluyo bi gün acayip vurueken bi gün tık demiyor...Arkadaş 2.400 grlık almış bi tane ama 3-4 tanede çekerken kaçırmış...

7. ismetguralp

ismetguralp ismet güralp

marina

bodrum marinada her tür balığı bulabilirsiniz..
    başta kefal ve levrek.. boyları 70-80 cm i bulan iri kefal ve levrekler özellikle yatların bağlandığı marina bölümünde çok olur. oradan kefal alanı görmedim ama sırtı ile levrek alan çok. hatta geçenlerde 1mt.lik kırmızı şişme bir botla sırtı yapan biri 70 cm lik bir levrek çekti. kıyıdan alkış tuttuk kendisine..

marina orta kısımında çupra ve mercan olur akşam saatlerinde . mamun çok iş görüyor. ben geçenlerde çocukları okuldan almak için beklerken balıkçı arkadaşımdan aldığım 3 tek mamunla 400 gr lık bir çupra aldım..benimle beraber mamun kullanan diğer arkadaşlarım mercan aldılar 4-5 tek. yaklaşık 150 gr lık..

kıyıda yani tur teknenelrinin bağlandığı gezinti yerinde kefal, kupez, çıplak, sarpa, mırmır bol olur. özellikle kefalin her boyunu bulabilirsiniz. genelde mamuzlama ile topladığımız kefallerden forumda verdiğim takımla bolca yakalayabilirsiniz. geceleri ise iri kefaller çıkar ki en az 1 kiloluk. kıyıdan tek olta ve 30 luk misina ile iri ekmek içi ( fındık büyüklüğünde ) yem olarak kullanabiliriz. sessiz ve sabır ile beklerseniz sonucu kesindir.

kupezler ve çıplak lar küçük boydur. canlı yem olarak yakalarız ve bırakma yaparız. genelde şamandıralı bırakma yapıyoruz. ve enteresan SIKI DURUN.. LÜFER ... evet lüfer alıyoruz. ben bahsettiğim kefal takımı ile kupez toplarken çoğu kez yakaladığım kupezler yarım gelir eğer yakında lüfer varsa.. genelde boyları 30 cm i bulur. ama çinekop a da rastlarım. ve eşimle bir çok kez çinekop aldık şamandıralı bırakmalarımızla.

suyun bulanık olduğu yağmurlu günlerde kenardan ve aynı takımı kullanarak sarpa alabilirsiniz.......

gümrük tarafında da bahsettiğim balıklardan bolca var..

bu arada sübye, kalamar, iskorpit de yakaladığımız balıklardan.

şimdilik bu kadar...

evet bodrum balıkçıları sizi bekliyoruz.......

Son düzenleme: 22 Nisan 2008
  8. ismetguralp

ismetguralp ismet güralp

bodrum marina da kefal

bu akşam murat ve yücel arkadaşımla bodrum marina dan bolca kefal aldık. benim payıma düşenleri yayınlıyorum.buradakilerin üç katı kefal aldık. ayrıca sarpa, kupez de aldıklarımız arasında. devamı gelecek.

Son düzenleme: 24 Nisan 2008
  9. ismetguralp

ismetguralp ismet güralp

10. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    ismet abi süper av olmuş gerçekten...O kefali çekmesi ne güzel olmuştur...Kiloluk kefalleri çekmesi gerçekten çok zevkli mücadelesi yetiyor..

11. ismetguralp

ismetguralp ismet güralp

hemde nasıl

evrim kardeşim balık öyle bir silkeliyor ki kamışı.. ama ödüm patladı takım kopacak diye. beden 0,20. köstek 0,14. hayret ettim nasıl dayandı. birde çekerken duvara çarptı ..kaldıramadım kamışı yukarı... öyle bir basıyor ki. 15 kadar çektik. hele murat ın çektiği kiloyu geçer. nasıl uğraştırıyor. bir de biz göl kamışı kullanıyoruz. makina yok. tamamen taktik. çekerken boşlamasın, takım kopmasın..öyle bir su yapıyor, takla atıyor ki meret. ama muhteşem bir şey...

12. ismetguralp

ismetguralp ismet güralp

24 nisan raporu

hava poyraz 3-5 rüzgar.. marina çırpıntılı . açık deniz 1 mt dalgalı.. bizde murat ile can sıkıntısından attık oltaları marinaya. bunlar takıldı. dünkü hava olsaydı gene alırdık bir 10-15 parça..

13. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Abi kefaller harika, tek kelime ile, yem olarak nasıl bir ve nasıl bir olta kullandınız _?

14. balikci

balikci

İsmet ağabey tebrik ederim, sarpa sizin kıyılardada varmış.. oltayı çok taktırır bu balık, yakalandığında kayaların altına girmeye çalışır kurtulmak için, 20cm boyundakileri çekerken sanki iri bir sargoz geliyormuş gibi oltada hissettirir.. eti pek lezzetli olmadığından tercih edilmez, ekonomik değeri yoktur, ama yakalaması zevklidir. Muhtemelen dip kıbrısı ve yem olarak ekmek kullandınız.. siz yinede takımı tarif ederseniz sevinirim.

15. ismetguralp

ismetguralp ismet güralp

Eyvallah

Serdar kardeşim ; forumda oltalar bölümünde " hassas bir takım " başlığı altında ayrıntıları bulabilirsin. yem olarak taze ekmek içi. çok küçük yaprak şeklinde koparıp pala yukarıya bakacak şekilde iğneyi gizleyerek sarıp yine pala kısmından tırnaklarımla sıkıyorum. kesinlikle hamur olmayacak. çünkü kefal emerek alır yemi, o anda hissedip çekersen hemen takılır oltaya. yoksa hamur olursa ve tuzak olduğunu hissedip iğne dudağına geçmeden kusar...

16. ismetguralp

ismetguralp ismet güralp

murat kardeşim merhaba

forumda " hassas bir takım " adın altında bulabilirsin. tamamen tecrübeler sonucu elde edilmiş bir takım.

evet burada sarpa bol olur. marina da da boldur. çok pis vuruyor meret. çok iğne kopartır. (tabi bizim takımlar 0,14-0,17 arası olduğundan)..

dediğin gibi bunlardan önce bir tane alıyorduk, 25 cm kadardı . çekerken kopardı iğneyi. çok iyi basıyor oltaya..

17. ismetguralp

ismetguralp ismet güralp

cumartesi kuzuları..

akşam yarım saat takılayım dedim.

18. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    bodrum yalıçiftlikte ölü veya canlı sardalyayla kıyıdan at çek yapınca güzel mezgit geliyor.Yada biraz taze karidesi 10 cmlik çelik misina ucuna tek kancalı yere değmeyecek şekilde sallarsanız müren geliyor.Ampul taktiğiyle çok ii melanırlar geliyor.Hatta bir ara Geren koyunda sürünün sonuna denk geldik 4 tane mırmır aldık herbiri 400-500 gram civarındaydı.Lambuka da çok fazla çıkıyo fakat tadı ii olmadıı için tavsiyeye değmez.En çok hoşuma gidense hava karardıktan sonra restorantın köpüklere vuran projektöü altında iskeleden kalamar avlamak.En lezizi bu işte Saygılar...