Merhaba arkadaşlar, Bu benim forumdaki ilk mesajım, ismim Batuhan Tunca. Foruma daha önce üye olmama rağmen işlerimin yoğunluğu nedeni ile aktif olarak kullanamadım. Elimden geldiğinde forumda paylaşılanları okumaya çalışıyorum. İstanbul'da yaşamaktayım ve yıllık iznim nedeni ile bu hafta sonu ailece BODRUM'a gidip 10 gün tatil yapacağız. Neyse lafı fazla uzatmayayım, kıyıdan balık avcılığı konusunda yardımınıza başvurmak istedim. Uzun zamandır amatör balık avcılığı ile ilgilenmekteyim fakat BODRUM meralarını bilmiyorum, av stilim genelde kıyıdan at-çek (hedef balık: levrek), ve kıyıdan yemli (hedef balık: çipura) dir. Hatırı sayılır sahte balık ve slikon koleksiyonum var, aynı şekilde dip takımları içinde malzeme sıkıntısı çekmeyeceğimi düşünüyorum. Takım olarak okuma salina seaspin 2.40 (10-40gr atarlı) ve Pflueger Patriarch Spin makina götüreceğim. Önce kendimi tanıtmak istedim... Şimdi gelelim soruma...kısaca Bodrum'da hedef balıklarıma yönelik bana tavsiye edebileceğiniz meralar nerelerdir ve ne tip yemler tercih edilmelidir? Forum'u bu konuda detaylıca okudum, fakat yanıt bulamadım (gözümden de kaçmış olabilir). Gümüşükte kalacağım ve araç kiraladığım için ulaşım sorun olmaz diye tamin ediyorum. Cuma gideceğim için yardımlarınızı rica ediyorum, işmdiden teşekkür ederim. saygılar, Batuhan Tunca
dostum belli bir mekan veremiyorum ancak şu zamanda bodrum ve çevresinde, mendireklerin iç kısımlarına yakın yerlerde canlı bırakma yaparsan levrek şansın olabilir.. çipura için ise ağustos sonunu beklemen gerekecek.. 8 9 10 no siyah iğne ile 3 lü köstekli takım yaparsan akşam üstleri sabah saatleri sarpa, karagöz ve de kupez gibi balıkları tutabilirsin.. At çek şu zamanda verim alacağını sanmıyorum ancak yine de denemekte fayda var.. yine gün doğumu zamanlarında mendireklerin olduğu kısımlarda şansını zorlayabilirsin..
Merhabalar, Ben de aynı şekilde tatilimi Bodrum'da geçiriyorum. Çok usta olmasam da azimle bişiler yakalamaya çalışıyorum. şu ana kadar tespitlerim şu şekilde: Güvercinlik - Torba kavşağı arasında bol miktarda oynak gördüm ancak tutacak bir zemin bulamadım, tekne olsa süper olurdu. Bu sabah (06:00 - 08:30) içmeler mevkiinde yemli denemeleri yaptım, ancak çok kayalık olduğundan 3 takımımı bırakıp geri döndüm. Takmadığımda da pek bir vuruş alamadım. Bu mevsim konusunda herkesin çok ümitsiz konuştuğunu da söylemeliyim, gene de umudumu yitirmedim. Siz de bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim. Rastgele
arkadaşlar kıyıda istenilen balık yok ne yazıkki. tekne imkanı olanlar balığı bulur. özellikle güvercinlik acığındaki salih adası etrafında mükemmel lüfer kofana var. güzel bir yem ve tekne ile doyumsuz avlar yaparsınız. ama kalabalık ve su sıcaklığı yüzünden kıyıda küçük karagöz, ispari, küçük kupez , yavru sargoz dışında cok birşey bulma şansınız yok. dost acı söyler. hiç üşenmeden gece gündüz yarım adayı turluyorum balığın peşinde ama nafile.
Bilgiler için teşekkürler arkadaslar. Ümitsizliğe kapılmak istemiyorum, bakalım kismetimde varsa buluruz bir sekilde levrek ve çipuralari mrsparkle Bodrumun kuzey sahilleri daha mantıklı gibi geliyor. T.Reis-Torba arası kıyıları yoklarım herhalde. Levent bey, sizin özelden mesajınıza yanıt veremedim yetkim yokmuş ama Bodrum'a gelince arayacağım, ilginize teşekkürler. Kısmet belki birlikte çıkarız zamani uyarsa ava. Herkese bol şanslar, rasgele... Batuhan
Yaz aylarında tatil beldeleri,gerek çok yoğun kalabalıktan, gerekse tekne ve yatların kıyı ve kıyıya yakın yerlerde yoğun olarak demirlemelerinden ötürü kıyı avcılığı verimi oldukca azalır. Bu durumlarda daha sakin ve tenha yerlere yönelmek her zaman avantaj sağlar.
Bodrum da camel beach sahilinde gece bırakmasında iyi verim alabilirsin daha geçen gün 2.5 kilo levrek aldılar.Arada sırada farklı balıklar da gelebilio tabi bırakmaya Birde orada iskelede aksam 5 ile 8 arası iyi boyda lambukalar alabilirsin canlı yemle.
Yem olarak yengeçte iyi ama ben şuana kadar hep kalamar kullandım çipura avlarında iyi de verim aldım(Çipura takımınıda gece bırakırım sabah alırım)
iyi fikir aslında işe yarıyorsa . Dün kipada kalamar gördüm poşet halinde 5 -6 lira falandı poşeti. Alıp deneyeyim. Yengece iğneyi takınca içim gidiyor vallahi