Beden ve Köstek Hakkında bilgi verebilecek var mi?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında akcabey87 tarafından paylaşıldı.

1. akcabey87

akcabey87 adem

öncelikle herkese hayırlı geceler. Ben taze bi balık sevdalısı olarak olta takımlarımı hazır alıyorum. Beden ve köstek nedir detaylı bi şekilde anlatabilecek misiniz?

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    slm ; forumda resimli anlatımı da olması lazım fakat anlatayım . beden takımın omurgasıdır. bir ucuna kurşun diger ucuna fırdöndü bağlanır. köstek bir ucunda ignelerin olduğu diger ucundan bedene baglanmış olan misinaya verilen isimdir. köstek genelde bedenden daha ince bi misina ile yapılır.

3. akcabey87

akcabey87 adem

çok sağol ustam ben de bu şekilde tahmin ediyordum yanılmadım demek ki :) fırdöndü dediğiniz de klipsi olsa gerek?

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
  5. akcabey87

akcabey87 adem

yanı ustam fırdöndü klipse eklenen şey mi oluyo? klipsin hemen üstünde ki?

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Adem kardeşim, makinana sardığın misinanı kamışın porselen yüzüklerinden geçir ve ucuna klipsli fırdöndüyü bağla.

İğnelerini bağla ve 30 cm. misina boyu ver. Bunlar kösteklerdir.

3 iğneli takım yapacaksan 1.5 m ayrı bir misinaya, ( Beden ) en alta kurşundan 40 cm. sonra, 26-28 cm. aralıklarla ortalama 25 cm. uzantılı olacak şekilde köstek iğnelerini bağla. 3. ve son iğnenden sonra, 35 cm. pay vererek klipsiz fırdöndünü bağla. Kurşun ve fırdöndü yü en son bağlaman gerekir. Neden dersen, iğneleri bağladıktan sonra, takımı her iki konumda baş aşağı tut. İğnelerin hangi konumda daha az başaşağı bakıyorsa, ust kısma fırdöndü, alt kısma kurşunu bağlaman gerekir ki, dolaşma riskini en aza indiresin. Bu da beden ve kostek takımıdır. ( Beden ve köstek takımında kullandığın misina, makinanda bulunan misinadan 0.05 mm. Yani bir boy incesi tercih edilmelidir.) Klipsiz fırdöndünü, klipsli fırdöndünün klipsinden geçirerek klipsin kopçasını tekrar kapat. Yemini tak ve at. Bakalım ne gelecek ? hihi

Rastgele.

Son düzenleme: 13 Ağustos 2011
  7. akcabey87

akcabey87 adem

eyvallah ustam en ince ayrıntısına kadar anlatmışsın anlayamamak elde değil :) size de zahmet veriyoruz burda ama emin olun ki emekleriniz boşa gitmiyo :) yarın sabahtan yenikapıdayım bakalım atınca ne gelecek :)