Konu Tarihi: Bugün, 09:52 Merhaba değerli üyeler sizlere dün akşam 7 ile 8:20 suları arasında yaptığım at çek avından bahsedeyimm 10.09.2012 İlk olarak yer konyaaltı harrington park önü zaman:7-8:20 arası av hedefi:baracuda yem:ryobi trappers 12gr 10cm altı kırmızı sardalya sahte kamış: spro flashback spin 5-25 gr makine: daiwa sweepfire 4000ab misina:0.25 remixon monomsina İLk olrak av yerine doğru dükkandan çıktım otobüs beklerkende içimde bir his bugün heralde baracudayla bayadır kışdan beridir görüşemiyorduk bugün sanırım şeytanın bacağını kıracağım diye düşünerek av yerine vardım saat 7:15 gibi başladım at çeke at çek at çek at çek balık yok suda çırpınma yok önceleri geldiğim bu merada hava karardığı an küçük kefal yada aterina sürülerini bir predator hep kovalıyor balıklar suda nerdeyse dans ediyorlardı. Ama maalesefki bugün o olmadı aralarına önceki sahtelerimi attığımda banamısın demiyorlardı.Ve geçen gün gittim balıkçıma dedim bana bir mavi renkli aterina yada sardalya tipi bir sahte ver baktım incelerken hep gözüme ryobinin sahtesi bu yazdığım yukarıda vede hep gözüm ona gitmesiyle ver sen şu sahteyi dedim hep gözüme takılıyor bir deneyim. Peki sonuç devam edeyim atçeke at çek at çk derken saat oldu 7:30 felan hava tam kararmadı böle yavaş yavaş çekerken bir kafa darbesi ve işte balık dedim snra biraaz direnç sonra baktım çekiyorum ama ağarlık yok sonradan biraz daha derken baktım biraz ağırlık balıkkafa atmıyor.SArmaya devam derken sahtenin arkasında siyah böle ot gibi birşey allah dedim tüh healde ota taktık derken balıkmış yanladı veee hahahaha DDD küçücük turnacık aldım kenara biraz gülüşme felan fotolaştık tabiii baydır turna görememekten heyacanı ile titrek ellerimle 2 foto hadi güle güle deniz anaya büyüde gel . Ve daha sonra denesemde vuran kaçan olmadı. ŞANSIM VARMIŞKİ SAHTENİN İĞNELERİ 3LÜDE 3 TANE OLSA BALIĞA ZARAR VERMEMİŞ VE BNDE ONU İÇİM RAHAT ŞEKİLDE SUYA GERİ İADE ETTİM. BOY:YAKLAŞIK RESİMDENDE ANLAŞILIR HERALDE 20-25CM ARASI RESİMLER:2 TANE HEYECANDAN ELLERİM TİTREDİĞİ İÇİN BİRDE ACELE BALIĞA ZARAR VERMEYİM HEMEN YOLLAYIM DÜŞÜNCESİYLE FOTO BİRAZ BULANIK.
Tayfun çok keyifli bir rapor olmuş Heyecanın herhalde ömre bedel olmuştur.Yeni nesil yani siz gençleri böyle görünce gelecekten daha umutlu olabilriz. Teşekkür ederim sana keyifli avlar dilerim
çok teşekkürler yorumlarınız için. Ayrıca 50cm den aşşağı baracudaları almayaxağıma vede geri salacağımdan şüpeniz olmasın.Böle bir balıkta limit sınırı olmassada biz uygun bir limiti belirlemeliyiz düşüncrsindeyim. hepinize daha irileri rastgelsin.
tebrik ederim Tayfun senin için bayağı heyecan yapmış sezon dönüyor artık,o balık sıçramaları bu aylardan itibaren daha azalır..onları sıçradan turna balığı..sabah erken 5:30 da orda olmalısın şu zamanda..
TEşekkürler hepinize sizlere irileri rastgelsin sabah da dediğin gibi denenebilir kadir abi balık sıçramalarlıda genelde ay dolunay olduğu zamanlarda gidiyorum zaten av yerine o zamanlar oluyor .DÜşüncem ay olmadığı için olabilirmi acaba ? kışın pek olmuyor arada belki.
tam aksine baracudayı kışın gecede yakalıyabilirsin,yemlik balık bulamadığından sahtene rağbet artar.sabah suyu daha verimli geçer güneş yüzünü gösterene kadar.. yaz aylarında her gün olur dediğin merada dediğin saatler de..gece takılıyorsan kırmızı kafa beyaz gövde sahte yanında bulundur..
kışın olmuyor dediğim balık oynamaları evet dediğin gibi kşın 2 tane aldım aynı meradan ama yazın daha işte bunu birde av yeri sahil olunca çok kişi hava kararırken bile denize giriyor o nedenle ileriden kıyıya girmiyor ileride avlanıyor. Vallahi abi kışın turuncu üstü parlak gri balıkla aldım 2 tane yazında devam ettim kırmızı kafa sarı vücut çoğunlukla biride turuncu altı rengi olan beyazda yanımd vardı ama yazın pek alamadım vuranda olmadı. Baktım olmuyor sardalya sahtesi alıyım dedim bu sahteyi aldım buna geldi artık şansmıdır istediği omudur inceleme sebebi.
Daha yeniyiz 1 yılımız oldu at çeke başlayalı bakalım denye deneye göreceğiz sizler gibi ustalardan yardımlarınızdan öğreneceğiz abi artık teşekkürler bilgilerin için
Tayfun güzel rapor...tebrik ederim.. İstanbul da çalışıyorum ama antalyalı olmamdan dolayı çok sık geliyorum memleketime... Ayrıca duyarlılığını da tebrik ederim..Bu hareketleri görmek güzel..
Teşekkür ederim ferhat bey. BU tür hareketleri herkes yapmalı örnek olmalı yapmayanlara gerçektende. rasgelsin