Banax Makineler Hakkında......

Konu, 'Makineler' kısmında Yakamoz tarafından paylaşıldı.

1. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Herkese merhabalar hayırlı akşamlar
    Arkadaşlar özellikle yemli beklemeli tatlı su avlarında( mesela sazan avı gibi ) çok övülen banax marka sx serisi makineleri kullanan var mı :confused: :confused: :confused: Bu makineler gerçekten ( Hem kuvvet hem dayanıklılık yönünden ) övüldüğü kadar iyimi :confused: :confused: :confused:
    Yoksa bu paralara daha iyi makinede alınabilir mi :confused: :confused:
    Özellikle banax marka makine kullanan arkadaşlar sizden ricam iyi veya kötü bu makineler hakkında yorumlarınızı yazınız lütfen

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=SX 5000
    Sağlıcakla kalın

Son düzenleme: 28 Haziran 2011
  2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Banax iyi makinedir ama aynı paraya aynı ebatta okuma gibi bir makine bulursan okuma al

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kore uretimi vardı, simdi ayrıca cin'de de uretiliyor. Ortalama 4000 - 5000 lik serileri 100 Tl. Civarı. O para eder mi ? dersen, kullanan arkadaslar soylesin.
    Muvaffak beyin dediklerini de kulak ardı etme istersen.

4. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Merhaba ..
    Tatlı su avında hiç kullanmadım ama gerçekten çok güçlü makinalar.Ben de st serisi var ve beklemeli avlar için ideal bir makina.Ben tavsiye ederim,temiz kullanırsan ömürlük derim.Rastgele.

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bende 2 tane var,oldukça sağlam makinalar,beklemeli avlar için uygun,kendine has cırr sesleri var,biri kolu çevirsin aha bu banax derim:D
    bende sana okumayı öneririm,bende salina40 var,çok güzel makina tavsiye ederim,hafif, sağlam,yağ gibi cırr sesi yok:)

6. jukı

jukı murat ocakçı

Beklemeli avda kullanacaksınız 4000ve 5000 modeller size uygun makineler bence yeni nesil makinaların iç yapsında bulunan tek tarflı rulman olduğundan vede bu rulmandaki yağ bittiğinde geri kaçırdığı düşünülürse en basiti surekli avda yerde yatacak yeni nesil bir makina ne kadar sağlıklı olur bilemem.

7. furunotr

furunotr Haluk

8. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    şahsen benım tavsiyem kullanmakta olduğum iki makına okuma powerlıne 5 bilyalı 65 lik deniz ve tatlı su beklemelı avlar için mukemmel pirınç dişlidir bırde okuma comperessa cp 65 bu iki makına bnece harıka fiyat olarak kalıte mukemmel

9. banban

banban ahmet

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    daiwa
    En İyi Avı:
    eşkine 1.5 kilo
    bence banax makina 4000 veya 5000 al tatlısuda eskitemessin.çünkü dişli sistemi pirinç.demode diyen yanılıyor makinalar sistem olarak aynı sayılır.100 tl civarı.ben 10 yıldır denizde kullanıyorum.tabiki kore malı.çinse sakın alma

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ben de aha bu banax derim amma, sonu pek hayırlı gelmez.Sinir oluyorum. Günün bütün tılsımını alıp götürüyor o ses.:eek:

11. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Mustafa kardeşim arkadaşlar anlatmışlar kore olanlarından kullandım zamanın iyi makinalarındandı ama çin olanları çıktı iş bitti kolunun altında
    kore malı yazar olmayanı alma bence riyobi 6000lik veya okuma senin işini
    görür

12. furunotr

furunotr Haluk

Yanılgıyı nereden çıkarttınız; bir kere makina düzgün sarmaz; hiç kıyasladınız mı yeni nesil makinalar ile; misinayı makara ortasında şişirir... Ayrıca teknolojisi nereden baksanız 20 yıldan fazladır; yani bu modeller 20 yıl falan önce üretilmiş olup halen aynı tarzda üretilirler ve üstelik yenilerinin üretim kalitesi eski olanlara kıyasla daha düşüktür... Ayrıca yaptığı işe göre ağır ve hantal kalırlar v.s. v.s....

Tatlı suda zaten her makina uzun zaman kullanılabilir duruma göre...

13. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Muvaffak ani daha önce okuma travetıre 55 aldım kolu hemen dişli sıyırdı o yüzden okuma markadan biraz soğudum ama bu benden dolayımı oldu tam emin değilim Abi değerli yorumların için teşekkürler

Tevfik abi dediğiniz gibi 100 tl civarında dediklerinizi tabiki dikkate alırım ne demek abi sizlerin değerli zamanı ve fikirleri benim için çok değerli teşekkür ederim

Cem bey sizede çok teşekkürler zaman ayırıp yorum yaptığınız için sizede rastgele

Kadir bey öncelikle zahmette bulunup cevap yazdığınız için teşekkürler
    ses benim için önemli değil önemli olan güç ve dayanıklılık

Murat bey çok ama çok teşekkürler bu değerli yorumlarınız için dediklerinizi değerlendiricem sağlıcakla kalın

İbrahim bey sizde çok sağolun zaman ayırıp yorum yaptığınız için benim için önemli olan sağlamlık ve balığı çekerken yolda kalmamak tavsiyeleriniz için çok teşekkürler

Ahmet abi bamada böyle makine lazım dediğiniz gibi çi malı oldumu iş değişir yorumlarınız için çok teşekkürler

Nuri abi ses bu kadar kötümü :D :D :D gecenin sessizliğini bozar diyorsunuz yani :D :D :D
    Abi çok sağol değerli yorumların için

Muhammer abi ryobi markayı çok öven var ama ne bileyim 100 tl nin üstünde para vericem hani diyorumki iyisi neyse onu alayım Abi yorumlarınız için çok teşekkürler

Tekrar tekrar tüm yorum yapan herkese çok teşekkürler sağlıcakla kalın

14. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    benim ilk amatör makinam banax sx 3000 di. 100 tl daha sonra 75 tl ye ryobi 6000 aldım.banax misina sarması berbat ve çok hantal ryobi 6000 halen kullanmaktayım gayette memnunum çok başarılı banaxsıda 100 tl alıp 50 tl ye 3 kullanımdan sona sattım hihi hihi umarım yardımcı olmusumdur.sağlıcakla kal

15. yunusyildizz

yunusyildizz Yunus YILDIZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe spring3907 ve Captain Cast Strong 1525 (3,9mt) ve Discovery pacific 180
    Favori Makine:
    Okuma OT-55 ve Remixon Infinity 6000 ve Okuma Ot-30
    En İyi Avı:
    Yakında koyarım resmini :)
    Banax iyidir hoştur da bana göre tek eksisi ağır olması...
    Taş gibi ağırlar :)
    Tabii taş gibi de sağlam oluyorlar.

16. jukı

jukı murat ocakçı

Eski sistem yeni sistem diyoruz ama daiwa gs,bg seri desek üretime girdi,japon malı var sıraya gireriz almak için arkadaş beklemeli avda kullanacağım sağlam makina arıyorum demiş acaba yeni nesil hangi makina yerde yatarak toz toprak altında ne kadar sağlıklı çalışır,ben görmedim,riyobi,shimano,okuma gibi markaların motorlarını kullanan biri olarak.

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    evet önemli bir ayrıntıyı atlamışım,sayende hatırladım:)
    banaxların 1 turdaki sardığı misina birçok makinama göre daha kısa sarıyor,atıyorum 50mt ye sanki 60 65mt den çekmiş gibi oluyorsun

18. furunotr

furunotr Haluk

Okuma hariç diğer tüm makinaların başına herhangibir problem geldiğinde parça sorunu ile karşılaşır ve büyük ihtimalle basit de olsa o parçayı bulamazsınız; onun için Okuma'yı ısrarla öneririm... Mesela ben Ryobi'me rulmanları Perşembepazarı'ndan bulup aldım; ancak içinde yay var onu bulamıyorum ve problem...

Ama bütçeniz çok çok yüksek ise ülkemizde bulunabilirliği gözönüne alınarak Shimano veya Daiwa'nın modellerine bakın derim; bu iki markanın üst seviyeleri hem kalite, hem dayanıklılık olarak iyidirler...

19. furunotr

furunotr Haluk

Bildiğim kadarıyla BG serisinin üretimi halen mevcut; elbet GS'de halen bulunabiliyor sıfır olarak ülkemizde ama teknolojik olarak çok geri kaldı bu makinalar... Ne demişler eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı...

Yine de çok isterseniz BG60 var elimde sıfır...

http://www.daiwa.com/Reel/

20. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    uzun zaman önce aldığım bn 250 makinamın misina yüksügü artık aşındı nasıl temin ederim..