Herkese merhabalar hayırlı akşamlar Arkadaşlar özellikle yemli beklemeli tatlı su avlarında( mesela sazan avı gibi ) çok övülen banax marka sx serisi makineleri kullanan var mı Bu makineler gerçekten ( Hem kuvvet hem dayanıklılık yönünden ) övüldüğü kadar iyimi Yoksa bu paralara daha iyi makinede alınabilir mi Özellikle banax marka makine kullanan arkadaşlar sizden ricam iyi veya kötü bu makineler hakkında yorumlarınızı yazınız lütfen http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=SX 5000 Sağlıcakla kalın
Kore uretimi vardı, simdi ayrıca cin'de de uretiliyor. Ortalama 4000 - 5000 lik serileri 100 Tl. Civarı. O para eder mi ? dersen, kullanan arkadaslar soylesin. Muvaffak beyin dediklerini de kulak ardı etme istersen.
Merhaba .. Tatlı su avında hiç kullanmadım ama gerçekten çok güçlü makinalar.Ben de st serisi var ve beklemeli avlar için ideal bir makina.Ben tavsiye ederim,temiz kullanırsan ömürlük derim.Rastgele.
bende 2 tane var,oldukça sağlam makinalar,beklemeli avlar için uygun,kendine has cırr sesleri var,biri kolu çevirsin aha bu banax derim bende sana okumayı öneririm,bende salina40 var,çok güzel makina tavsiye ederim,hafif, sağlam,yağ gibi cırr sesi yok
Beklemeli avda kullanacaksınız 4000ve 5000 modeller size uygun makineler bence yeni nesil makinaların iç yapsında bulunan tek tarflı rulman olduğundan vede bu rulmandaki yağ bittiğinde geri kaçırdığı düşünülürse en basiti surekli avda yerde yatacak yeni nesil bir makina ne kadar sağlıklı olur bilemem.
Banax teknolojik olarak güncelliğini çoktan yitirmiş bir makina; tatlı suda zaten her makina uzun zaman dayanır; ancak bana kalırsa bütçenizi bir miktar daha yükseltip şu tip makinalara bakmanızda fayda var... Ayrıca bu markanın parça ve servis sorunu yoktur... http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/74/OKUMA-POWER-LINER-860
şahsen benım tavsiyem kullanmakta olduğum iki makına okuma powerlıne 5 bilyalı 65 lik deniz ve tatlı su beklemelı avlar için mukemmel pirınç dişlidir bırde okuma comperessa cp 65 bu iki makına bnece harıka fiyat olarak kalıte mukemmel
bence banax makina 4000 veya 5000 al tatlısuda eskitemessin.çünkü dişli sistemi pirinç.demode diyen yanılıyor makinalar sistem olarak aynı sayılır.100 tl civarı.ben 10 yıldır denizde kullanıyorum.tabiki kore malı.çinse sakın alma
Ben de aha bu banax derim amma, sonu pek hayırlı gelmez.Sinir oluyorum. Günün bütün tılsımını alıp götürüyor o ses.
Mustafa kardeşim arkadaşlar anlatmışlar kore olanlarından kullandım zamanın iyi makinalarındandı ama çin olanları çıktı iş bitti kolunun altında kore malı yazar olmayanı alma bence riyobi 6000lik veya okuma senin işini görür
Yanılgıyı nereden çıkarttınız; bir kere makina düzgün sarmaz; hiç kıyasladınız mı yeni nesil makinalar ile; misinayı makara ortasında şişirir... Ayrıca teknolojisi nereden baksanız 20 yıldan fazladır; yani bu modeller 20 yıl falan önce üretilmiş olup halen aynı tarzda üretilirler ve üstelik yenilerinin üretim kalitesi eski olanlara kıyasla daha düşüktür... Ayrıca yaptığı işe göre ağır ve hantal kalırlar v.s. v.s.... Tatlı suda zaten her makina uzun zaman kullanılabilir duruma göre...
Muvaffak ani daha önce okuma travetıre 55 aldım kolu hemen dişli sıyırdı o yüzden okuma markadan biraz soğudum ama bu benden dolayımı oldu tam emin değilim Abi değerli yorumların için teşekkürler Tevfik abi dediğiniz gibi 100 tl civarında dediklerinizi tabiki dikkate alırım ne demek abi sizlerin değerli zamanı ve fikirleri benim için çok değerli teşekkür ederim Cem bey sizede çok teşekkürler zaman ayırıp yorum yaptığınız için sizede rastgele Kadir bey öncelikle zahmette bulunup cevap yazdığınız için teşekkürler ses benim için önemli değil önemli olan güç ve dayanıklılık Murat bey çok ama çok teşekkürler bu değerli yorumlarınız için dediklerinizi değerlendiricem sağlıcakla kalın İbrahim bey sizde çok sağolun zaman ayırıp yorum yaptığınız için benim için önemli olan sağlamlık ve balığı çekerken yolda kalmamak tavsiyeleriniz için çok teşekkürler Ahmet abi bamada böyle makine lazım dediğiniz gibi çi malı oldumu iş değişir yorumlarınız için çok teşekkürler Nuri abi ses bu kadar kötümü gecenin sessizliğini bozar diyorsunuz yani Abi çok sağol değerli yorumların için Muhammer abi ryobi markayı çok öven var ama ne bileyim 100 tl nin üstünde para vericem hani diyorumki iyisi neyse onu alayım Abi yorumlarınız için çok teşekkürler Tekrar tekrar tüm yorum yapan herkese çok teşekkürler sağlıcakla kalın
benim ilk amatör makinam banax sx 3000 di. 100 tl daha sonra 75 tl ye ryobi 6000 aldım.banax misina sarması berbat ve çok hantal ryobi 6000 halen kullanmaktayım gayette memnunum çok başarılı banaxsıda 100 tl alıp 50 tl ye 3 kullanımdan sona sattım hihi hihi umarım yardımcı olmusumdur.sağlıcakla kal
Banax iyidir hoştur da bana göre tek eksisi ağır olması... Taş gibi ağırlar Tabii taş gibi de sağlam oluyorlar.
Eski sistem yeni sistem diyoruz ama daiwa gs,bg seri desek üretime girdi,japon malı var sıraya gireriz almak için arkadaş beklemeli avda kullanacağım sağlam makina arıyorum demiş acaba yeni nesil hangi makina yerde yatarak toz toprak altında ne kadar sağlıklı çalışır,ben görmedim,riyobi,shimano,okuma gibi markaların motorlarını kullanan biri olarak.
evet önemli bir ayrıntıyı atlamışım,sayende hatırladım banaxların 1 turdaki sardığı misina birçok makinama göre daha kısa sarıyor,atıyorum 50mt ye sanki 60 65mt den çekmiş gibi oluyorsun
Okuma hariç diğer tüm makinaların başına herhangibir problem geldiğinde parça sorunu ile karşılaşır ve büyük ihtimalle basit de olsa o parçayı bulamazsınız; onun için Okuma'yı ısrarla öneririm... Mesela ben Ryobi'me rulmanları Perşembepazarı'ndan bulup aldım; ancak içinde yay var onu bulamıyorum ve problem... Ama bütçeniz çok çok yüksek ise ülkemizde bulunabilirliği gözönüne alınarak Shimano veya Daiwa'nın modellerine bakın derim; bu iki markanın üst seviyeleri hem kalite, hem dayanıklılık olarak iyidirler...
Bildiğim kadarıyla BG serisinin üretimi halen mevcut; elbet GS'de halen bulunabiliyor sıfır olarak ülkemizde ama teknolojik olarak çok geri kaldı bu makinalar... Ne demişler eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı... Yine de çok isterseniz BG60 var elimde sıfır... http://www.daiwa.com/Reel/