Geçen hafta Marmaris’e bir iş ziyaretinde bulunacaktım. Sitede bilgi için bir konu açmıştım ama birkaç arkadaşım hariç pek bir balıkçılık bilgisi gelmemişti. Ben de önümüz deki günlerde 1-1,5 ay kadar kalacağım bu şehirde hem kendim hem de gidecekler için balıkçılık bilgileri toparlayayım dedim. Daha önceleri de birkaç sefer geldiğim belde de, tabi o zamanlar önceliklerimiz değişik olduğu için rakı-balık nerede yenir? Gece hangi aleme akılır? Sabaha karşı hangi çorbacıda ayılır ? Sorularına cevap bulmuşuz Şimdi sıra balıkta.. Topladığımız istihbarata göre Koy içinde kıyıda çupra levrek, mırmır ve kefal bolmuş. Koy çıkışında lambuka palamut/torik, kanal palamutu ve hatta koyun içinde güneşlenen kılıçların görülüp avlandığından da bahsedilince benim heyacanım artmaya başladı. Açıkta bir taşın orada 9-10 kg lık trançalar, kıyı sırtılarında 3-4 kg lık sinaritler, orfozlar, lagoslar, yasak sahaya Aksaz’a doğru pikeler yapılarak 5-30 kg civarı orkinoslar, Kadırga Burnunda aynı kuzu takımıyla ama kalamarla avlanan akyalar derken daha ne olsun diye tansiyonum çıkmaya başlıyor. Ama …… Akya mayısta Orkinos ekimde Sinarit kasımda Çupranın zamanı geçti Levrekler küçük Trançalara deniz kabarık gidilmez Kılıç ağaca çıktı, ağacı balta kesti, balta denize düştü, inek deniz suyu içmez derken benim tansiyonun yerine geliyor tekrar Ama denemekten zarar gelmez deyip programdan şaşmıyorum. İstihbaratlara göre sırtı güzergahları ( Günahı sevabı kaynaklara)
Usta sağolasın Marmarise gitmedik ama sayende neyi nerede bulacağımızı çok iyi bileceğiz teşekkürler paylaşım için umarım istediğin balıklara ulaşırsın.
Yalancı boğazdaki denizci dedenin türbesi nerde Mutlaka vardır karelerinde Demekki gideceğin doğruymuş Perşembe değilde 10 gün sonra perşembe ha
Ah Namık ah. Nedir bu şimdi. Gene belgesel, gene öykü tadında bir rapor (gerçi rapor demek te pek içime sinmiyor ama). Şimdi ben bu kadar iş güç arasında ne yapmalıyım? O kadar güzel bir öykü ki kahramanlarından biri olmak ne güzel olurdu??. Sevgiyle kal, sevgiyle kalın tüm balıkçı dostlar.
Ben barsağı düzelteyim derken günlerdir tuvaletten çıkamıyorum.Sen ise utanmadan bu resimleri koyup balıktan rakıdan bahsetmeye utanmıyormusun,çok ayıp.
İyide bunlar tırtıllı,arıza yaparsa bunu ekliyemiyorsun,eklesen bile kaçırıyor. Hem sen ikide bir bu yaştan sonra deyip durma,motoru yeniledik,şimdide eksozu tamir ettirdik bir kaldı kaporta.Onuda yakında kaporta boya yaptırdımmı tamamdır. Sen kendi haline bak,25 kilo balığı çekerken nefes nefese kaldın,ben olsam parmaklarımla çekerdim ama yakalıyamıyorumki.
Bu aralar pc başında pek oturamıyorum,ondandır.Şu ekleme yerleri düzelsin sonra bol bol sohbet ederiz.
namık abi eline sağlık. türbe liman girişine giderken yolun ortasında duran mezar abi. görmüşsündür ama dikkatten kaçmıştır . abi kılıç o yatların orayı bile nasıl karıştırıyor bilemezsin ama mevsimi değil
Abi sana bu gidişle yakında bir tv den gezelim-görelim-tutalım-yiyelim tarzı bir programın hazırlanması için bir davet gelirse hiç şaşırma... Bu ne yahu, sabah sabah soluksuz okudum vallaha. Marmaris'e gidip gelmiş kadar oldum vallaha... Ellerine, kollarına, yüreğine sağlık.... Şimdiden oradan gelecek av raporlarını dört gözle bekliyorum...
Gökhan daha çok beklersin abi marmaris raporunu sana adrasan raporu versek yalancı marmaris altta http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17648
Namık kardeşim resimler için teşekkürler eski günlerimi hatırlattın.. şahsi düşüncem... 4 yıl boyunca marmariste kıyıdan olta ile avlandım bolca kefal vardı 2, sıradaçipiura ve zargana /kupez(lapa)/izmarit/ispari ve diger ufaklıklar. ancak mırmır hiç tutmadım.. lampuka+palamut+akya için havuzun içinde de tur atılırsa av verir.. ancak kılıç için açık denize çıkıldıgını bilirim. marina girişteki azmak ta 1,m ye yakın akya/levrek girdiğini gözlerimle gördüm. o köprünün altında denizden içeriye dogru ortalama 30/35 cm boyunda onlarca kefalin deli gibi sıçrayarak neredeyse köprüye çarparcasına iç kısımlara kaçıştıgını görürdük..ve derdikki Allah bilir nasıl bir canavar bunları korkuttu.Selimiyede derin bir koydur..balık avlıyabilirsin..Hisarönünüde bir gün batımı geçireceksin..tabii balık ve mangal eşliğinde..kumlubük/turunç arasında orta kısımlarda derin sular vardır rastgelirse iyi mercan alırsın...Karacasögüt koydan tanıdık bulursan gökova tarafına dogru çık(iyi bilen birisi ile) sırtıda güzel balıklar denk gelir.. haydin hayırlısı