Balık haline gidip balık alabilirmiyim acaba?

Konu, 'Genel Konular' kısmında ardaykul tarafından paylaşıldı.

1. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Üstadlar balık haline gitsem bana balık satarlarmı acaba.Pazardaki balıklar ile haldeki balıklar arasında uçurum var.Fena kazıklıyorlar yani.Birde ben Gültepe'de oturuyorum.Leven'tin orda yani alabilirsem bana en yakın hal nerede acaba? (Pardon şimdi fark ettim konuyu yanlış yere açmışım :( )

Son düzenleme: 5 Eylül 2011
  2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    halden alırsın heralde ya ama toptan satış yapıyolar toptan alırsın at dondurucuya istediğinde pişir ye :)

3. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Haklısın fena halde kazıklıyorlar hemde, 10-12 kiloluk 1 kasa hamsinin fiyatı halde 10 lira iken onu alan balıkçı tezgahında kilosunu 5 liradan satıyor. Kimse atlamasın sakın "olurmu öyle şey vs. vs." diye çok iyi biliyorum durum böyle.

4. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    yenikapı halinde saat 09.30 a kadar satış olur. rahatlıkla alabilirsin. yanlız hamsi pek dondurucuya gelmiyor. zira çıkarınca yumuşuyor. istavritte değmez dondurucuya. sana yavsiyem barbun, lüfer. tekir yada palamuttur. cumartesi sabahı palamutun tanesi 3 tl ye geliyordu. ha bu arada hamsinin kasasında 10 yada 12 kilo olmaz. en azı 16 kilodur. a ğer alacaksan kasanın kalınlığına dikkat et zira bazen uyanıklık yapıyorlar....

5. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Az bile söylemişim 16 kiloymuş meğer!!!! 3 liraya palamutu alıp 10-15 arası satıyor vicdansızlar. 3 liraya aldığını 4 liraya sat demiyorum ama en azından elini vicdanına koy %100 karla 6 liraya sat be vicdansız!!!!

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Toptancidan alinan mal 4katina satilir perakendede . ticaretdir bu vicdansizlikla ne alaka

7. uçak şoförü

uçak şoförü hakan

Favori Kamış:
    shimano catana cx 2.40 10.30gr, lineaffe extreme cast 100-220gr, okuma V-system 2.70cm 20-60gr,
    Favori Makine:
    shimano exage 3000, alivio6000, catana4000
    ticaret adaletlisi %25-30 karla yapılır %400 değil...

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    40 sene evvel öyleymis.. Günümüzde durum bu sekilde. Ben imalatciyim fakat perakendecilerde durum bu sekilde. %70 indirim zamani dahi zarar etmiyorlar yani. Dükkana giris fiyati + raf kira bedeli

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    arabanın bagajına naylon ser.. yerden bir kasa pazarlık et al temizle at buzluga..afiyet olsun..yiyin gari.. fosfor var..akıl yapar..:)

10. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Aman sen Fransa'da kal. Mazallah sen ve senin gibiler çok olursa çelik donla dolaşmamız gerekir.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sizinle bi tartışmaya girmeyeceğim. ben global durumu söyledim. imalatcı olduğumu perakendeci olmadığımı da belitrttim. gayrı aluminyum mu giyersiniz çelikmi giyersiniz o sizin bileceğiniz iş. yakıştırmanız ve cümleniz yaşınıza yakışmamış

12. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    aç gözlülük başka ticaret başka. insanların cebinde ay sonunda 5 lira bile kalmıyor. şimdi bu insanlara 5 katı fiyata balık satmakmı ticaret oluyor. bence aç gözlülüğün daniskası.

13. nidya78

nidya78 Aydın

5 katına satmak 5 kat kazanmak anlamına gelmez. Bunun bozulanı var, kirası var, vergisi var, çalışan parası var, yemesi içmesi, elektriği, suyu var. Bunları çıkınca 5 kat gibi görünen kardan sizin kabul ettiğinizden de düşük karlar edilir. Ha derseniz ki seyyar olarak bu fiyatlara satıyorlar o zaman bende sizin gibi düşünürüm. ;)

14. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    ağzına sağlık abi :) çok güldüm ya :)

15. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Bu ülkede herşeyden, hele hele otomobil alanında % 60 lara varan hiçbir dayanağı olmadan ÖTV adı altında alınan bir haraç varken, vahşi kapitalizm altında serbest piyasa ekonomisiyle bir ürünün, yüzde 300-500 karla satılıyor olması hakkında birbirinizi kırabileceğiniz bir tartışmaya girmek bana pek doğru gelmiyor.

Ben her sene halden iki kasa lüfer alırım. Bunun için sabah 4-5 gibi orada olurum. Şansım yaver giderse, birkaç hasta olup, ya da lastiği patlayıp geç kalmış restorantçının yokluğundan kasa kofana düşürmüşlüğümde vardır.

Neyse, iki kasa balık bana dışarıda 1-2 gece balık yemek sonucunda ödeyeceğim bir fiyata gelir. Bütün sene de lüfer yiyebilmenin keyfine varırım.

Diyeceğim, kim kaça satarsa satsın, üşenmeyin halden satın alın.

16. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Sözünüz üstüne birşey diyemiyorum sadece tebrik ediyorum :)

İmalatçı olan biri binbir emekle imal ettiği malı 1 e satıpta dışarda 5 olarak gördüğünde böyle mi tepki verir , o da ayrı bir konu ;)
    Fransada nasıldır bilmem ama örneğin domates üreticisi bir çiftçi kilosunu 30 kuruşa satamazken marketlerden 1500 e alamayınca kafayı yer Türkiyede ....
    Her işin bir etiği var , ticaretinde .

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arkadaslar fransadayim diye günah keçisi olduk ama dünyada durum böyle benim mi suçum:) ben bayan triko örüyorum farz-i mishal 1euroya ördügüm kazak magazada müsteriyle bulusunca 49 euro oluyor. Maliyeti ip örgü dikis ütü paketleme nakliyat 10eurodur toptanci 2-3euro kar payi koyar. Magazaci ise 4 katina koyar vitrine. Satilmayan ürün %70 indirime tabi tutulur. Esnaf arkadaslar bunlardan haberdardir keske diger meslek sahibi arkadaslar da yargisiz infaz etmeselerdi..

18. deePblue

deePblue na

istinyede meydandaki balıkçılar gibi kazıkçısını görmedim..
    gidin 2 sokak arkadaki balıkçıdan alın(carrefour önü) en az %30 karlı çıkarsınız.

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kazıkçı dediğiniz esnafı da Fransa'ya yollayalım o zaman da ucuza alışveriş yapalım. Kim olursa olsun yaptığı işte en fazla parayı kazanmaya çalışır, toptancısı da perakendecisi de.

Hiçbir malın fiyatı maliyet fiyatıyla belirlenmez, arz talep dengesi ile belirlenir. Bir mala olan talep o malın fiyatı arttıkça azalır. Karın en fazla olduğu nokta o malın satış fiyatı olur. Örneğin bir balıkçı x liraya aldığı palamutu neden 12 liraya satıyor? Fiyatı 13 liraya çıkardığında satış miktarında oluşan azalma adamın karını düşürüyorsa, fiyatı 11 liraya indirdiğinde oluşan satış artışı kar miktarını artırmaya yeterli olmuyorsa o malın satışı 12 liradır. Aksi durumda fiyat 12 liradan yukarı veya aşağıya doğru hareket ederek yeni dengesine gelir.

20. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Fiyat işine karışmam ancak uygun bulup da toptan Palamut veya Lüfer alacaksanız tatlı suya değdirmeden ve içini temizlemeden poşete sararak buzluğa koyun öyle saklayın..

Yiyeceğiniz gün buzları çözüldükten sonra içini temizleyip pişirirseniz ilk günkü lezzetini büyük ölçüde korur..