azmak ağızlarında yapılan ahlaksızlık

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında canfafal tarafından paylaşıldı.

1. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    merhabalar;

14.08.2011 günün ilk saatleri saat 01:00 gibi İzmir Seferihisar Doğanbey deki yazlığımdan tam yarımö saat yaklaşık 30 km teperek seferihisar azmağına levrek için at çek yapmaya gittim.
    arabamızı kardeşimle azamağa yakın yere bırakıp azamağın ağzına yol aldık. Hava güzel ay aydınlığı var. Takımımı hazırladım Kardeşim izlemede bakıp öğrenecek o da at çek avcılığına merak saracak. İştahla sahtemi seçip dizlerime kadar suya girerek azmak ağzından denize doğru atışlarıma başladım. sağı solu biraz daha derini taramaya devam ederken sahtem aniden takıldığı. merayı bildiğimden bu sahtenin burada takılmaması lazım. hafif tarttığımda oltanın esnediğini yani ağa takıldığını anladım. Sahteyi kaybetmemek için başladım yürümeye. Göbeğime kadar ıslanınca ağa ulaştım. hiç bir şekilde patlak işaret yok. azmağın ağzını tümüyle kapatacak şekilde atılıp bırakılmış. Yani tam bir canavarlık. O ay aydınlığında anlamsız bir şekilde ve resmen katliam niyetiyle yapılmış. Sinirle ağı parçalyıp sahtemi aldım. Allahtan takılmışta sabaha kadar boşuna at çek yapacaktım çünkü ayda görünecek olan bu ağın olduğu yere balık yanaşmayacaktı. Saat 02:30 dan sonra küfür ede ede söylene söylene oradan yaklaşık40 km tepip Gümüldür azmağına gittim. Moralimi bozmadan sabaha dek avlanacaktım. Yerimi aldım birde ne göreyim burada da faaliyet yeni başlamış 2 canavar biri bir uçta diğeri öbür uçta azmağa ağ geriyorlar. saat 03:00 olmuş ben hala adam gibi avlanamöıyorum. bu işin yasak olduğunu yasak bir yana benim gibi olta atanların avını bozduklarını adam müsfettelerine iletsemde bana yasak olmadığını zaten burada balık olmadığını ilettiler. tabi bize düşen yutkunmak oldu aksi taktirde kıyıda içtikleri bira bopşlarını kafalarına geçirmem gerekecekti ki defi bela dedik. avlandım sabaha dek orada ama tık vuruş almadım doğal olarak. tek iyi tarafı sitemiz üyelerinden okan bey ile tanıştık avlakta tecrübelerini paylaştı benimle sağolsun.
    Ne yapmamız lazım bu durumlarda beraberce bu durumlarla karşılaştığımız da yoksa avlanacak yer kalmayacak adamlar resmen ellerini kollarını sallaya sallaya yapıyorlar bu işi hele sabah ağdan topladığı kıraçaları (küçük çeşit balıkları) görecektiniz pis herif şorunun ceplerine soka soka bi hal oldu.

2. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    ellerine sağlık parçalaman iyi olmuş insanların bu açlıklarına anlam vermek mümkün değil!

3. OMMG

OMMG OKAN

İyi akşamlar kardeşim,maalesef bu üzücü olaya beraber şahit olduk.Ve gördüğün gibi adamlar duyarsız,ne desen nafile.Uyardığımız halde ben 26 yıllık balıkçıyım bana anlatma gibi densiz densiz konuşuyorlar birde.Ve yine maalesef bu ülkede sularımızda kanun koruyucu olarak görev yapan Sahil Güvenlikte o yada bu sebeple görevini yerine getirmiyor,aradığında ilgilenip gelmiyor.O yüzden ortalık tamamen sahipsiz kalınca birde üstüne bu işi yapan kişilerin cahilliği eklenince böyle durumların ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor.Adamlarla biraz daha restleşsen başın belaya girecek,güya stres atıp zevk almak için balığa gidiyoruz,stes topu olarak geri dönüyoruz. Bir de bu şekilde avlanan herifler kalkıpta demiyorlar mı artık eski balıklar kalmadı diye,ölürmüsün öldürürmüsün :mad: :mad:

4. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Artık gördüğüm veya yaşadığım hiçbirşeye şaşırmıyorum.
    Ne kadar acı...

5. OMMG

OMMG OKAN

İşin en acı yanı,çözüm yok,şikayet edince ilgilenen yok banghead banghead

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    böyle dengesiz malesef çok,şöyle okkalı bir ceza kesecekler akılları başlarına gelecek,

ilk yaşadığınız olayı bende yaşadım ama ben sizin kadar şanslı deyildim kış günü gece boyumu aşan suya giremedim:rolleyes: ve misina koptu,
    ben 1ci derece sövdüm o ağı gerenlere,jandarmayı aradım 2 ekip geldiler ağı toplayıp gittiiler:)

herkes bu böyle durum karşısında şikayet etsin,olmadı bir daha, haydi bir daha...mekanlarımızı o bohçacılara bırakmayalım,,kaybeden biz oluruz biz....

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Karşı kıyıda elindeki tırıvırıyı suya atmaya hazırlanan kişiye seslendim.
    - Kardeş, o tırıvırıyı suya atmayalım.!!
    - Niye.!!
    -Doğru değil abisi, lütfen onu sakın atmayasın.!!
    -Bişe olmaz çok sağlam bağladım, çeker getiririm, kalmaz orada.!!
    -Ya yapma gözünü sevem, atma.!!
    - "Hadi len, ne karışıyorsun dümbük" dedi içinden, duydum.

bir dakka sürmedi

- Lan olum bu takıldı la, şimdi netcez?
    -Çek kopsun olum.

Gözlerim üzerinde, gözlerim ta gözlerinde, öyle durmuş bakıyorum.

-"ne bakıyon lan dümbük senin yüzünden takıldı zati. Aha da koparacam gör işte, şom ağızlı seni" dedi içinden, duydum.

- Oldu mu peki, neye yaradı?
    -...

Yarım saat sonra yere baka-baka gelip yanımdan geçti. Ardından baktım, adama benzettim ama?:confused: :eek:sick

8. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
    dedıgınız olay ıkı uc ay once benımde basıma geldı baltalımanında oba cay bahcesı var onunde avlanıyoruz tekneler sagılı sollu aglar gerıolar metrelerce bırı asagıdan bırı yukardan bı ıkı tanede degıl bır yandan dokuyor dıyer yandan topluyor sahıl guvenlıgı aradık durumu anlattık ama sahıl guvenlık bıze bu yontemın yasak olmadıgını soyledı sasırdık kaldık ve su anda halen aynı yere bazen gecerken bakıyorum agların ucuna taktıkları samandıralar gorunuyor ve bu duruma kımse mudahale etmıyor cok yazıkkı

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sırf bu görüntüler ve olaylar midemi bulandırdıgı için oralara gitmiyorum görünce .. olay çıkacak karakolluk olacam tansiyon tavan yapıcak..al başına iş..

İzmrdeki azmaklarda sözüm ona ıslah edildi... dogal sazlıklar yok edildi ,balıklar ve su kuşları yok oldu kaplumbagalar desen aynı..mikro yaşam bitti yerini bir sürü tekene aldı..içlerinde serpmesi ve agları ile

bunların hepsi nin adı amatör..
    (bknz. gümüldür denizatı yanı azmak)

anlıyacagınız yerel makamlar .. katliamcı amatörlere mekan hazırladı ..
    bu konuyu yazmadımmı yazdım telefon ilede konuştum.. ama nafile..

Denetim yapmıyan makamları avrupada bir yerlere şikayet etmek lazım..rezil olsunlar..

10. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Arkadaşlar lütfen bu gibi durumlarda Sahil Güvenlik Ve Koruma Kollama'yı taciz edelim. Ne kadar çok şikayet telefonu alırlarsa o kadar fazla farkındalık yaratacağız. Hatta siz de arayın, Okan Bey'de 5-10 dk sonra arasın. Birçok yerde sahil güvenliğin bu gibi olaylara teknelerden nemalandığı için göz yumduğu söylenir durur. Ben gözümle görmedim ama söylenenlere insanın itibar edesi geliyor. Bu konuda daha ziyade KKGM 174 'ü arayarak derdinizi anlatım. Hatta telefonda konuyu BİMER'e de aktaracağınızı söyleyerek 150 kodlu BİMER Başbakanlık İletişim Merkezi'ni arayın. Direk bulunduğunuz ildeki Valilik haberdar edilecek olup gerekli inceleme mutlaka yapılacaktır. Belki bu söylediklerim angarya gibi gözüküyor ama bunları yapmadığımız sürece bu tür başlıkları açmaktan öteye birşey yapamayacağız. Taciz Edin Arkadaşlar. Tacizz.. Hatta bu tür yasal olmayan avların tezgahlarda satılması da yasaktır. Geçtiğimiz aylarda o büyük zincir marketlerden bile ceza yiyenler oldu. Tezgahlarda gördüğünüz her türlü yasal olmayan deniz mahsülü için de taciz edin LÜTFEN!...

Geçtiğimiz günlerde Su ürünleri istişare kurulunun toplantısınde umulanı bulamamıştık. O büyük Trol teknelerinin nüfuzları bu ülkenin denizini göz göre göre bitiriyor. Ve üstelik o teknelerin sahipleri ne diyorlar biliyor musunuz? Amatör Avcılık Yasaklansın. Biz parasını veriyoruz. Şimdi bildiğim tüm sinkaflı küfürleri geçiriyorum içimden ama yazamıyorum. İsteyen istediği gibi yorumlayabilir. Ama Amatörü zerre kadar sevmeyen ticari balıkçılar meydanın boş olmadığını artık anlamalılar. Bunu anlatmak da en başta bizlere düşer.

Son düzenleme: 16 Ağustos 2011
  11. OMMG

OMMG OKAN

Muvaffak Ağabey,yukarıda bahsettiğin yer benimde sıklıkla ziyaret ettiğim bir yer.Geçen hafta gece at çek yapmak için gittiğimde bir baktım köprünün önü,arkası her yerine ağ atmışlar.Ağ atanlar 4-5 kişiydi,yanlarına gittim birşeyler çıkıyormu,böyle birşey yasakmı yada jandarma gelirse problem olurmu diye taciz ettim,beş dakika sonra zaten burdan birşey çıkmayacak diyerek ağları toplayıp gittiler.Allah tan bu adamlar bilinçsiz yada katliamcı zihniyette olsada en azından kolluk kuvvetlerinden çekiniyormuş...

12. OMMG

OMMG OKAN

Ergin kardeşim,verdiğin telefonlar ve bilinçlendirmen için teşekkür ederim.Bu numaraları bende bilmiyordum,emin ol tüm arkadaşlarımla paylaşıp gerekli tacizleri yapacağız.İnşallah bu konuyu okuyan tüm arkadaşlarımızda aynı duyarlılıkla konunun üstüne giderde belki biryerlere varırız.Aslında bu konu ile ilgili formda sabit bir başlık açılıp takip,sıkıntılar,yaşananlar ve yapılacaklar bir başlık altında toplanabilir.Böylece daha fazla insana ulaşıp, görevlerini yerine getirmeyenlere daha fazla taciz yapabiliriz.Ne demişler birlikten kuvvet doğar...

13. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Arkadaşlar hem okumuyoruz, hem de çoğunluğumuzun hafızasında bir sorun var.
    Üstüne üstlük (çoğu zaman ben de dahil) her şalter attığında forumlarda yazıp - çizip, hızımızı alıyor, bir sonraki aptalca uygulamayı, akıllara zarar avcılığı (balık toplayıcılığını) görünce yine delleniyor, yazıyor ve yine hızımızı alıyoruz. Yani havanda su dövmek pek hoşumuza gidiyor.

Umarım gün gelecek, büyük bir çoğunluğumuz güç birliğine inanarak ortak çıkarlarımız için omuzdaş olacağız, dernekler kuracak ya da var olanlara üye olacağız.
    Sonra da kural koyanın, denetim yapmakla yükümlü olanın karşısına dikileceğiz.
    Ya da en azından Ergin kardeşimin önerdiği gibi var olan hakları, kuralları kullanarak ve ferdi olarak yanlışın karşısına dikileceğiz.
    Tabii ki ses getirmek için organize olmayı da ihmal etmeyeceğiz.

Güzel bir hayal değil mi?
    Şimdi gelelim yaşananlara.

Neymiş?

2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (TEBLİĞ NO: 2008/48)
    YEDİNCİ BÖLÜM Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
    Diğer Genel Hükümler
    MADDE 42- (11)Akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 m. yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaktır.

Ne Olmuş?

10 Temmuz 2010 tarihinde yayınlanan 2/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2010/25)
    MADDE 15 – Aynı Tebliğ’in, “Diğer genel hükümler” başlıklı 42 nci maddesinin onbirinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “(11) Bakanlıkça belirlenen, Ek-9 listede yer alan akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 m. yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaktır.”

http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-48.html

Ben neymişi, ne olmuşu yazdım.
    Neden Olmuşu bilen ve yazan olursa minnettar kalırım.

RASTGELSİN.

14. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    Bunlar da değişiklikte adı geçen EK 9 daki akarsularımız.
    Tek parça yollayamadığım için üçe bölmek zorunda kaldım.

Ya gerisi ? :confused: :confused: :confused:

15. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    Aman dikkat verdiğim örnek 2/1 Ticari tebliğdendir.

Yani ticari su ürünleri avcılığına ilişkindir.
    Amatör için böyle bir kısıtlama yoktur. reeling

RASTGELSİN.

16. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Tarık Abi Teşekkürler. Demekki Gümüldür için böyle bir yasak söz konusu değil. Artık listeden neden çıkartılmışsa. Ama ticariler de 1 eylüle kadar genel av yasağına takılmıyorlar mı?

17. OMMG

OMMG OKAN

Yani Gümüldür de derelerin ağzına,içine heryerine ağ atmak serbest.Öyle mi anlamalıyım,yani hiç kendimizi riske edipte adamlarla boş yere papaz olmayalım,gayet yasal ve etik avlanmış oluyorlar demekki banghead banghead

18. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Ergin kardeşim,

Durup dururken o liste (Ek-9) niye yapıldı?
    Tüm denize dökülen akarsuların civarı üreme ve ilk yemlenme alanı değilmidir?
    Bu alanların olsun titizlikle korunması gerekmez mi?
    Bu listede yer alan akarsular bir sonraki tebliğlerle çoğalır mı, azılır mı?

Daha soracak çooook şey var.
    Ama burada sorsam ne oluyor, sormasam ne oluyor. idk
    Asıl muhatabına sormak, cevap için diretmek, aksaklığın düzeltilmesi için dirayetli davranıp, çoğunluğun adına laf etmek ....... lazım.

2/1 Ticari tebliği iyice oku hele.
    Bizler halen ticari av yasağı var sanalım.
    Hangi yöntemlerle kimlere ticari av yasağı yoktur?

Hangi bölgelerde av yapmalarına izin verilir de onlar nerelerde de av yaparlar?
    Bunu da bir araştır kardeş.

Bunu da ben yazmayayım ki merak edenler 2/1 Ticari tebliği en az bir kez okumuş olsun. hihi

RASTGELSİN.

19. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Kardeş, kim senin dediklerini yazdı ki? :eek:
    Öyle anlamanı sağlayacak tek cümle yazılmadı. idk
    "Gümüldür de derelerin ağzına,içine heryerine ağ atmak serbest." diyen de, ima eden de olmadı.

Bizim toplum olarak en büyük yanlışımız da bu zaten.
    Bize uzun gelen yazıları tam olarak okumadan aklımıza gelen ilk yorumu var sayıyoruz.
    Ama bunu hemen hemen hepimiz yapıyoruz. :rolleyes:

Kardeş, senden de rica edeyim. Ne olur, hele bir 2/1 Ticari tebliği oku.
    "Derenin içinde yani içsularda ağ ile ticari avcılık kuralları nedir" diye hele bir araştır bakalım.

Üstelik yasal farklı bir kavram, etik çok daha farklı bir başka kavram.

RASTGELSİN.

20. OMMG

OMMG OKAN

Bu yazıyı yazdığım yerdeki internet kullanımından dolayı ekli şeyleri,dosya yazı ya da resimleri göremiyorum.O sebeple Ergin kardeşimiz Gümüldür için böyle bir yasak söz konusu değil o zaman diye yazınca ve dikkat ederseniz onun yazısını alıntı yapıp yazdım,hatta böylemi anlamam gerekiyor diye de belirtmişim .Tebliği okuma konusunda ki uyarınız için teşekkür ederim:) .Bu arada yasal ve etik kavramlarının da farklı kavramlar olduğunu hatırlattığınız için teşekkürler :) :) :),ben hep karıştırıyordum :) :) :) .